Pikkarainen sortui ylilyöntiin - TPS korjasi silti pisteet

LIIGA / Raportti
Valtteri Viljanen otti osumaa Ilkka Pikkaraiselta.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Ässät pelasivat jälleen tiukan ottelun toisiaan vastaan. Turkulaiset olivat vahvempia pelissä, jossa puhuttavin tilanne oli Ilkka Pikkaraisen ulosajo kolmannessa erässä.

Ässät sai otteluun vauhdikkaan alun. Vierasjoukkue jatkoi samalla intensiteetillä kuin KalPa-ottelussa, ja TPS oli ajoittain hätää kärsimässä. Porilaisten energinen pelaaminen palkittiin kahdeksannella minuutilla, kun Arttu Ruotsalainen laukoi ranteella Ässät johtoon Jake Hansenin esityöstä.

Vierailijat jatkoivat parempien maalintekopaikkojen luomista, mutta TPS oli seuraavan maalin tekijä. Elias Karvosen erinomainen laukaus löysi tilaa Andreas Bernardin tilkitsemästä maalista, ja oikeaan yläkulmaan suuntautunut kuti tasoitti tilanteeksi 1−1.

Ottelun puoliväliin tultaessa TPS otti kontrollin itselleen. Palloseura oli vuorostaan niskan päällä, ja pitkät pyöritykset Ässien päädyssä johtivat patapaitojen rangaistukseen. Jäähyä ehti kulua vain kolme sekuntia, kunnes ottelussa edukseen esiintynyt Henrik Tallinder laukoi viivasta TPS:n 2−1-johtoon.

− Keskityimme luomaan hyökkäyspäässä tilanteita laukomalla kiekkoa maalille niin paljon kuin mahdollista. Huomasin, että minulla on paljon tilaa ja aikaa laukoa, joten päätin yrittää lämärillä ja se onnekseni meni sisään, kertoi ruotsalaispuolustaja Jatkoajalle ottelun jälkeen.

Ässät ei kuitenkaan tasoitusmaalin kanssa aikaillut. Vain kahden minuutin kuluttua Tallinderin osumasta Juha Kiilholma toi pelin 2−2:een. Oskari Setänen torjui ensimmäisen yrityksen, mutta kiekko pomppi pelattavaksi Kiilholmalle, joka oli mailoineen tarkkana.

Vielä toisen erän lopulla Ässät oli saamassa rangaistuksen ja TPS piti kiekkoa siirretyn rangaistuksen aikana. Lopulta Tallinder laukoi kiekon maaliin, mutta tuomari oli ehtinyt viheltää pelin poikki, vaikka kiekko oli yhä pelattavissa.

− Se oli tuomarivirhe. He tekivät vähän vastaavanlaisesti maalin, ja sitten jättivät meiltä samanlaisen hyväksymättä, mikä oli vähän kyseenalaista. Saatuamme kiekon he eivät saaneet kiekkoa missään vaiheessa haltuunsa, ja siirretyn rangaistuksen aikana tällöin ei olisi pitänyt viheltää. Laukaukseni oli pomppimassa maaliin. Tuomarin pitäisi osata myös lukea peliä, harmitteli Tallinder tilannetta.

Pikkarainen suihkuun

TPS pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, mutta tulosta ei tullut. Peli eteni tasaisissa merkeissä, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan erikoisempia maalintekopaikkoja.

Illan puhuttanein tilanne nähtiin päätöserän puoliväliin tultaessa, kun Ilkka Pikkarainen taklasi Ässien Valtteri Viljasta keskialueella päähän. Viljanen jäi hetkeksi jäähän makaamaan, mutta kykeni lopulta jatkamaan peliä. Pikkaraiselle tuomittiin tilanteesta ulosajo, ja Ässät pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla.

Porilaisryhmä ei kuitenkaan käyttänyt loistavaa mahdollisuuttaan siirtyä johtoon, sillä joukkueen ylivoimapelaaminen oli todella tehotonta. Heti erikoistilanteen päätyttyä TPS puolestaan iski: Tomi Kallio löysi Francis Parén, joka vei TPS:n 3−2-johtoon runsaat viisi minuuttia ennen loppua.

− Kolmannessa erässä saimme viiden minuutin rangaistuksen, mutta onnistuimme taistelemaan itsemme siitä kuivin jaloin, mikä oli ehdottoman tärkeää. Teimme maalin heti perään. Kuulostaa helpolta, mutta eihän se niin ollut. Teimme hyvää työtä alivoimalla ja onnistuimme maalinteossa juuri oikeaan aikaan, kertasi Tallinder ottelun ratkaisua.

TPS käytti kolmannen maalinsa jälkeen aikalisän, ja tämä ratkaisu oli tuottelias. Peli rauhoittui, ja Ässät päätyi hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia pari minuuttia ennen loppua. Kallio pelasi kuitenkin Jerry Ahtolan vapaaseen paikkaan, ja TPS-hyökkääjä löi joukkueensa ratkaisevaan 4−2-johtoon. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo