Ässät otti taisteluvoiton TPS:stä

LIIGA / Raportti
Turussa TPS sai mitä tilasi. Ässien kova ja uhrautuva joukkuetaistelu oli kovaa valuuttaa ja Ässät ottivat hienon voiton tukkoisen oloisesta turkulaisjoukkueesta

Ottelu alkoi sekavasti ja eritoten Ässien puolustus haki muotoaan pelin alkuhetkillä.

Alkuhapuilun jälkeen Ässät ottikin pelin haltuunsa. Tervehtynyt Vjatcheslav Fanduls laukoi, mutta Elliott torjui kiekon eteensä. Timo Hakanen oli mukana muttei päässyt kiekkoon kiinni turkulaispakin pihdeissä. Seuraavassa patapaitojen myllytyksessä try-out mies Marko Kivenmäki oli parkeeranut maalille, mutta ei saanut kiekkoon kunnon ohjausta syötön saatuaan. Lopulta porilaisten prässi tuotti tulosta. Fanduls purjehti hyvin maalille ja syötti Jari Korpisalolle Tuomas Grönmanin jaloista ja Korppi laittoi kiekon ohi Elliottin.

TPS oli vieraanvarainen isäntä ja tarjosi Ässille ylivoimamahdollisuuden väärän vaihdon muodossa heti vieraiden johtomaalin jälkeen. Ässien ylivoima oli kuitenkin varsin seisovaa eikä minkäänlaista tulosta tullut.

Ässien Kivenmäen jäähyn aikana Mikko Rauteelle avautui Scott Langkowin reboundista tyhjä maalin kulma, mutta Rauteen rystyvippi meni puoli metriä ohi. Jäähyltä päässyt Kivenmäki sai kiekon ja nousi väkevästi, mutta Grönman pelasi miehen tarkasti ja ennen kaikkea puhtaasti tilanteesta pois.

Grönmanin huitomisjäähyn aikana nähtiin isolla profiililla pelaavan Kivenmäen loistava poikkisyöttö toiselle puolelle josta Peltonen pääsi laukomaan loistavasta paikasta, mutta Elliott oli salamannopea sivuttaisliikkeessään ja torjui upeasti.

Ässien Janne Mäkelän kaadettua Mika Alatalon keskialueella, TPS pääsi jälleen ylivoimalle. TPS kuitenkin sähläsi jälleen vaihdoissa ja puntit tasoittuivat.

Toinen erä puuduttavaa kiekkoa

Erä alkoi tasavajaalla, joka muuttui pian porilaisten minuutin ylivoimaksi. Se ei kuitenkaan vaikuttanut kentän surffausvirtoihin millään tavalla.

TPS teki varmaan liigahistoriaa ottamalla jo kolmannen joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Ässien ylivoima ei päässyt kunnolla edes alueelle, vaan joutui koko ajan hakemaan kiekkoa omasta päädystään.

Mika Alatalon kaadettua ehkä hieman filmanneen Joose Lipposen, Ässät pääsi taas näyttämään miten ylivoimaa ei pidä pelata.

Unettavan erän viime minuutilla Niko Mikkola lähti kiertämään maalia kuin vanhanaikaista yrittäen, mutta syöttikin viime hetkellä viereensä tilanteen käynnistäneelle Alatalolle, joka laukoi kiekon maaliin. Peli tasan noin 30 sekuntia ennen erän loppua. Tilanteessa Mikkola sai mailansa väliin ja maali hänen nimeensä. Laukaukset kuvaavat erää: TPS:lle 22 vetoa ja Ässät sai aikaiseksi 12 laukausta.

Kolmanteen erään TPS sotki ketjuja

Viimeinen erä alkoi kovin sekavissa merkeissä. Erän alun ainoa merkittävä suoritus oli taas kokoonpanoon päässeen Mikko Kankaanperän upea nousu maalille, jonka seurauksena Ässien Steve Schirreffs joutui ottamaan jäähyn.

Jussi Timosen hävitty sata-nolla kaksinkampailun oman maalinsa takana Tuomo Harjulalle, kärppäkasvatti syötti maalin eteen Timo Ahmaojalle, joka kylmänviileästi ajoi maalille, harhautti Elliottin jäihin ja laittoi kiekon maaliin. Varmasti Ahmaojan liigauran hienoin maali.

Alatalon kalastettua Kivenmäelle jäähyn Ässät piti TPS:n ylivoimaa pilkkanaan. Kivenmäen jäähyn aikana Kai Nurminen tykitti uhrautuvasti syöksyvää Pekka Kangasalustaa suoraan johonkin kehoon. Kangasalusta ryömi aitioon ja talutettiin pukukopin puolelle. Jäähyn jälkitilanteessa Mikko Rautee syötti upeasti Mikkolalle maalin eteen, mutta Langkowin hanskan kautta kiekko yli maalin. TPS otti maalivahdin pois, mutta se tuntui enemmän sotkevan Palloseuran peliä, kun energiaa kului tyhjän maalin suojelemiseen.

Kommentit

Ässien päävalmentaja oli ihmeen vaitonainen, mutta hänellä oli vaikeuksia peitellä tyytyväisyyttään.

-Koetettiin hakea kaikki voimat ennen neljän päivän huilia. Tämä iso voitto meille ja ollaan tyytyväisiä. Tänään viimeisen maalin osalta pomppikin vähän meille. Hyvä niin, summasi Mika Toivola

Pekka Kangasalustan loukkaantumiseen Toivola ei osannut vastata.

-En ole uskaltanut edes käydä kysymässä häneltä. Kaksi tärkeää heittäytymistä Parrulta. Molari kävi kiittämässä häntä pelin jälkeen, ylisti Toivola suurella sydämellä pelannutta puolustajaansa.

TPS:n pääkäskijän Kari Jalosen oli puolestaan vaikea salata pettymystään.

-Kyllä meidän puolelle sopii se porilainen sananparsi, että sitä saa mitä tilaa, jos valmistautuminen on tätä luokkaa mitä meillä tänään oli. Se pitää sisällään väärät vaihdot, se pitää sisällään tehottaman ylivoiman, se pitää sisällään tehottomat viisikot. Ei siellä kentällä ollut montaa onnistujaa. Elliottin voi laskea niihin; hän piti meitä tässä ottelussa mukana.

-Näennäisesti hallittiin kulmissa. Siellä sota-alueella missä olisi pitänyt olla miehiä, sinne päästiin kerran ja siitä saatiin maali.

Jalonen painotti rivien kokoamista lauantaiseen Jokeri-peliin Turussa, mutta kuulosti pessimistiseltä.

-Kyyti on kylmää ellei homma parane.

» Lähetä palautetta toimitukselle