Vainiola ratkaisi TPS:lle - joukkuekaveri vaati KHL:ään

Vainiola pysynee Liiga-jäillä voittomaalista huolimatta.
Tappara ja TPS ottivat toisistaan mittaa Hakametsän perjantai-illassa. Ottelu muotoutui kahden hyvin puolustaneen joukkueen käsissä erittäin tasaiseksi.

Ottelu oli kauttaaltaan hyvin tasaväkinen, eikä kumpikaan joukkue löytänyt avaimia selvään hallintaan. Lopulta voittolaukauskilpailuun venynyt ottelu ratkesi, kun turkulaisten Ville-Vesa Vainiola ujutti kiekon ohi Dominik Hrachovinan. Vainiolan yritystä edelsi tukku toinen toistaan tehottomampia ratkaisuyrityksiä. Voittolukemat kirjattiin TPS:lle 1-2.

− Paransimme viime pelistä. Pysyimme pelisuunnitelmassamme ja se toimi tänään, totesi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun jälkeen.

− Ei aleta kiertelemään. Paskat fiiliksethän tässä on. Oli kaikennäköisiä paikkoja ratkaista ottelu tänään eduksemme, harmitteli perjantainakin aktiivisesti kaukalossa esiintynyt Tappara-hyökkääjä Patrik Laine.

Molemmat joukkueet puolustivat keskialuetta hyvin ottelun avauserässä ja vain muutaman kerran joukkueet pääsivät hätyyttelemään vastustajan maalia. Tapparan Jani Lajuselle aukesi ottelun alkupuolella vapaa maalipaikka, mutta keskushyökkääjä ei osunut kiekkoon.

Ottelun avausmaalin arkkitehtinä toimi, kukapa muukaan kuin Tapparan kultakypärä ja koko liigan pistepörssiä johtava Kristian Kuusela. Kuusela löysi poikittaissyötöllään Jan-Mikael Järvisen, jolla oli helppo työ laukoa kiekko ohi muuten mainiosti torjuneen TPS-vahti Oskari Setäsen.

Avauserän viime hetkillä vierailijoiden Niklas Salolle aukeni vielä huippupaikka, mutta Hrachovina venytti laukauksen tielle.

Toisessa erässä Tappara nousi pelin päälle muun muassa Otto Rauhalan johtaman ketjun hyvien päätypyöritysten ansioista.

Pelin painopiste kääntyi kuitenkin jälleen, kun Setänen venytti käsittämättömän torjunnan Järvisen laukaukseen. Loppuerän TPS painoi peliä Tapparan päätyyn ja liettualaishyökkääjä Tadas Kumeliauskaskin haistoi jo maalin nenässään, mutta vain Hrachovinan uskomaton räpylätorjunta piti isännät 1-0-johdossa.

TPS iloitsi lopussa - Vainiolaa huudettiin jo KHL:ään

TPS tuli kolmanteen erään korkealla karvauspelillä. Se tuottikin tulosta, kun Jerry Ahtola onnistui kääntämään Kumeliauskasin karvauksen jälkeen kiekon Tappara-maalin perukoille.

Tappara sortui kolmannessa erässä jäähyihin, joista kahdesta vastasi puolustaja Nick Plastino

Vaikka yleisö pauhasi erän loppuhetkillä ja tuomarit antoivat pelata melko kovaa peliä, ei varsinainen peliaika tuonut ratkaisua. Maalittoman jatkoajan kautta siirryttiin voittolaukauskilpailuun.

Niissä ensimmäiset kolme paria laukojia esittivät toinen toistaan onnettomampia yrityksiä. Lopulta tuli turkulaisten Vainiolan vuoro, joka onnistui ratkaisemaan ottelun.

− Vainiola KHL:ään! Ja mielellään johonkin hyvään seuraan, huuteli TPS-kolossi Jonne Virtanen poistuessaan joukkuetovereidensa kanssa pukusuojaan.

TPS, ja todennäköisesti Vainiolakin, jatkavat Liiga-taivaltaan ensi viikon keskiviikkona, kun se saa vieraita Raumalta Lukon luistellessa Turun areenan jäälle. Tappara palaa kaukaloon samaisena päivänä, kun se matkustaa Espooseen Bluesin vieraaksi.