TPS vei Tapparalta ensimmäisenä kaikki kolme pistettä

LIIGA / Raportti
TPS:n maalihanat aukesivat viime minuuteilla.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Hakametsään Tapparan vieraaksi luisteli perjantaina TPS. Jokaisesta kauden aikaisemmasta pelistään vähintään yhden pisteen kasannut Tappara koki mustan minuutin ottelun lopussa, kun TPS iski kaksi maalia lähes viimeisellä minuutilla.

Vauhdikkaaseen perjantai-illan otteluun molemmat joukkueet lähtivät täysillä. Alle kaksi minuuttia oli ehtinyt ottelukellossa aikaa kulua, kun Tapparan superjunnu Patrik Laine täräytti taululle lukemat 1−0.

Vieraiden tasoitus kävi lähellä jo ensimmäisessä erässä, jopa alivoimalla, mutta tasalukemia saatiin silti odottaa toiseen erään asti.

Jerry Ahtola teki kauden ensimmäisen osumansa heti toisen erän alussa, kun maalista syöttöpisteen haalinut Elias Karvonen karkasi Ahtolan kanssa 2−1-hyökkäykseen.

− Hyvä, että saimme toisenkin ketjun hyökkäämään ja tuottamaan maalipaikkoja. Heillä oli niin sanottu flow-tila ja he nauttivat siitä. Ihan vahingossa kenttä kuitenkin kasattiin, kommentoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Kauden ensimmäisen osumansa sai myös kotijoukkueen kolmoskentässä perjantaina pelannut Jere Karjalainen saattaessaan Tapparan jälleen johtoasemaan toisen erän puolivälissä.

TPS:n mahtava nousu

Vielä kaksi minuuttia ennen ottelun loppua näytti siltä, että Tappara pitää kolme pistettä kotona. Joukkue kuitenkin mokasi jättäessään Tero Koskirannan täysin vapaaksi laidalle. Petteri Nummelinin passista Koskiranta ujutti kiekon Tomi Karhusen selän taakse.

Reilu puoli minuuttia Koskirannan osuman jälkeen Tappara oli valmistautunut jo jatkoerään, kun TPS:n Tomi Kallio päätti, että peli loppuu nyt.

− Se oli kärsivällisyyden ja työn tulos. Tietysti ihan kaikilla herkuilla saimme lopun, Selin sanaili.

− Olisi ollut paljon mietittävää jos ei tänään olisi yhtään pistettä saatu. Nostimme profiilia, sillä eilen oli tosi heikko peli meiltä. Ei se tänäänkään huikeaa ollut, mutta näytimme sentään jääkiekkojoukkueelta, lisäsi päävalmentaja Selin.

TPS:n onnistujat lisääntyivät, kun Tappara puolestaan tehoilee vieläkin yhden ketjullisen voimin. Jan-Mikael Järvisen puuttuminen perjantain kokoonpanosta muutti Tapparan ketjuja hieman. Jukka Peltola nousi kakkoskenttään ja Karjalainen kolmoseen, mutta muutos ei kolmosvitjan onnistumisiin vaikuttanut. Tapparan ykköskenttä surffailee vielä.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran tiistaina, kun Tappara kohtaa kotonaan Pelicansin ja TPS saa vieraaksen KalPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo