Tappara nousi kuolleista – Tapolan kravatti löystyi

LIIGA / Raportti
Tapparan Olli Palolan ensimmäisten erien yksinäinen kiemurtelu vaihtui kolmannessa erässä komeaksi maaliksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara esitti Hakametsän perjantai-illassa nousun, jota juuri kukaan peliä katsoneista ei osannut odottaa. Voitto katkaisi joukkueen kuuden ottelun mittaisen tappioputken Liigassa.

Tappara katkaisi tappioputkensa voittamalla TPS:n voittomaalikilpailun jälkeen 4−3. TPS johti ottelua pitkään Tapparan suosiollisella avustuksella ja tiiviillä puolustuspelillään, mutta sen kohtaloksi koitui kolmannen erän alku, jolloin Tappara kiri kaikkien hämmästykseksi tasoihin.

Tapparan ja TPS:n välinen ottelu oli isänniltä kaksi erää tappioputkeenkin nähden luokatonta esitystä. Tapparan pelistä paistoi alusta asti kova yritys, mutta varmemmin pelannut TPS pääsi kolmanteen erään ansaitussa 1−3-johdossa.

Ottelun alussa Tapparan hyökkäykseen lähdöt ontuivat pahasti. Mikäli kotijoukkueen puolustajat saivat toimitettua kiekon hyökkääjille, ei puolestaan siniviivan ylitys onnistunut yksinäisten pelaajien puskemisella. Harvat hyökkäyskolmannekselle päättyneet nousut eivät maalipaikkoja tuottaneet.

Tapparan oma maali ihmetytti

Tapparan saama lisäpiste oli joukkueelle iso helpotus. Joukkue sai kolmanteen erään yrittämisen kylkeen myös onnistuneita suorituksia.

− Muutos vaati sen, että yksittäiset pelaajat näyttävät suunnan. Tässä on sen verran pelejä takana, että sanat eivät enää auta yhtä paljon kuin ennen. Joukkue on sitoutunut, mutta pelien alussa joukkueella on käsijarru päällä. Sitä on yritetty poistaa, Tapparan valmentaja Jussi Tapola mietti pelin jälkeen.

Tapparan nousun mahdollistivat etenkin ykköskentällinen Olli Palolan johdolla ja maalivahti Juha Metsola. Metsola hörppäsi TPS:n kolmannen maalin helposti, mutta otti kolmannessa erässä tärkeitä torjuntoja. Palola puolestaan teki kolmannessa erässä itselleen tyypillisen maalin suoraan syötöstä. Palolakin sanoi ottelun jälkeen, että joukkueen huonot alut juontavat henkisistä lukoista.

Yksi Tapparan peliä leimaava piirre on omassa puolustuspäässä sählääminen, joka tuotti TPS:lle perjantaina useita vaarallisia paikkoja. Surkuhupaisin tapahtumasarja nähtiin 10 minuutin pelin jälkeen, kun kiekko oli Tapparan maalissa sen jälkeen, kun siihen oli viimeksi koskenut kaksi Tapparan pelaajaa.

− Puristus ja tappiot tuovat tiettyä hätäilyä, oli kyseessä mikä joukkue tahansa. Kun löydämme pelin niin myös puolustajien valinnat osuvat kohdalleen. Kun yritys on kova ja tulosta ei tule, myös valinnat ovat yleensä huonoja, Tapola sanoi.

"Ei tämä helpotu"

TPS:n päävalmentaja Miika Elomo oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

− Pelasimme hyvän pelin ja melkein ehjät 60 minuuttia. Tässä sarjassa tietysti tarvitsee kokonaisen hyvän pelin, mutta olen tyytyväinen, että heikkojen minuuttien jälkeen nousimme ja haimme täyttä pottia, Elomo kertasi.

Tapparan valmentaja Jussi Tapola esiintyi ottelun jälkeen medialle rauhallisesti ja kertasi peliä rauhassa. Vaikka voitto varmasti helpotti Tapolan asemaa, ei hän aio hengähtää.

− Ei tämä tästä helpotu. Runkosarjaa on yli 30 peliä jäljellä. Tämän ammatin hienous on se, että tulee hyviä sekä huonoja jaksoja ja niistä hyvät täytyy yrittää säilyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle