Loistavaa kiekkoviihdettä

LIIGA / Raportti
Tapparan ja TPS:n välisestä ottelusta odotettiin puolustusvoittoista ja vähämaalista ottelua. Toisin kuitenkin kävi ainakin ensimmäiseksi mainitun kohdalla. Tiistai-iltana Hakametsässä nähtiin erittäin viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, joka kääntyi lopulta Tapparan eduksi laajemman materiaalin myötä.

TPS:n jo muutenkin kapeaksi käynyt materiaali koki ensimmäisessä erässä vielä pahan takaiskun, kun Mikko Rautee joutui poistumaan kaukalosta jo kymmenen minuutin pelin jälkeen.

- Näyttäisi siltä, että Rautee on joulutaukoon asti poissa. Solisluun kohdalla on ongelmia, mutta lääkärin on ensin arvioitava ennen kun tiedämme tarkemmin, kertoi TPS-valmentaja Kari Jalonen Rauteen kohtalosta.

Shokkialku

TPS tarjoili Tapparalle shokkihoitoa heti ensimmäisessä vaihdossa. Kai Nurminen ampui terävän rannelaukauksen yli Mika Lehdon vartioiman maalin ja päädystä maalinedustalle kimmonneen kiekon nosti lopulta verkon perille Mikael Holmqvist.

- Kyllä nopea maali pelin alussa aina vaikeuttaa, mutta olemme oppineet unohtamaan menneet ja keskittymään vain seuraavaan vaihtoon ja seuraavaan hetkeen. Emme ole turhaa miettineet mitään menneitä tai tulevia, kommentoi TPS:n nopeaa maalia Tapparan parhaimmistoon tänään kuulunut Johannes Alanen.

TPS:llä oli ottelun alussa vielä muutama herkullinen tilaisuus lisämaalien tekoon, mutta turkulaiset eivät onnistuneet käyttämään niitä hyväkseen. Tapparakin pääsi vähitellen peliin mukaan ja sai vyörytettyä kohtuullisesti hyökkäyksiä TPS-päätyyn, vaikka ei aivan huippupaikkoja onnistunutkaan luomaan.

Ensimmäisen erän viime hetkillä avautui kuitenkin yllättäen maalipaikka myös kotijoukkueelle. Mikko Luoma oli heittämässä kiekkoa päätyyn, mutta muuttikin aikeensa sutaisuksi maalia kohti TPS-siniviivalla. Jason Elliott torjui löysän, mutta yllättävän kiekon eteensä ja paikalla oli täysin yksin unohdettu Johannes Alanen. Huippuvireeseen päässyt Alanen ei jättänyt paikkaa käyttämättä, vaan tasoitti numeroiksi 1-1.

- Kun tarpeeksi yrittää, niin veskaritkin välillä tiputtelevat niitä kiekkoja. Tällä kertaa saatiin helppo maali. Nyt näyttää onnistuvan kaikki. Onnistumiset ovat tuoneet itseluottamusta, kun on huomannut, että kyllä se kiekko menee sinne maaliin eikä se ole niin vaikeata. Tärkeintä on kuitenkin tehdä kovasti töitä joukkueen eteen, jotta voittaisimme pelejä, kertoi Alanen ottelun ja viime aikojen onnistumisista.

Tervetuloa Havaijille!

Toisen erän alkuun nähtiin yleisöystävällistä, mutta ei niin valmentajaystävällistä kiekkoa. Hyökkäykset vyöryivät päästä päähän ja maalintekopaikkoja sateli kummallekin joukkueelle. Kaksi maaliakin nähtiin heti erän alussa. Tom Bissett vei Tapparan ensimmäisen kerran johtoon aloituksen jälkitilanteessa, ja Mika Alatalo kuittasi pian tasoihin terävällä rannelaukauksella pienestä kulmasta.

Toinen erä kääntyi kuitenkin vähitellen Tapparalle ja muuttui pian yhden pään myllytykseksi. Kirvesrinnat tukkivat TPS:n avauspelin ja pitivät painetta jatkuvasti TPS:n alueella. Pitkän paineen tuloksena syntyi myös ottelun voittomaali. Jaakko Uhlbäck nousi b-pisteen kaarelle vetopaikkaan ja ampui kiekon Barkovin jalan kautta ohi voimattoman Elliottin.

- TPS purkaa kiekkoa paljon rännien kautta ja kun olemme tarpeeksi pelin alla, niin kiekot tulee meille, ja väsyneet miehet joutuvat uudestaan puolustamaan. Toisessa erässä on vielä oma vaihtoaitio lähellä, niin sitä etua pystyy hyödyntämään – saamme tuoreemman hyökkääjän väsynyttä puolustajaa vastaan. Sekin on tärkeä osa tätä peliä, kommentoi Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi toisen erän pyöritystä.

TPS ei onnistu kirimään

Kolmannen erän Tappara pelasi järkevästi. Joukkue jatkoi hyvää liikettään eikä passivoittanut peliään likaa, vaikka muistikin puolustusvelvoitteet loistavasti. TPS:n pelistä paistoi väsymys eikä se saanutkaan kunnollista kiriä luotua ennen aivan loppuminuutteja. Sitä ennen oli Tapparallakin ollut jo mahdollisuudet lisätä johtoaan, mutta ne jäivät käyttämättä.

Kolme minuuttia ennen loppua pääsi Mika Suoraniemi yrittämään maalintekoa aivan lähietäisyydeltä Marko Mäkisen jouduttua jäähylle, mutta Mika Lehto torjui näyttävästi. Todellinen voittavan maalivahdin torjunta, vaikka Suoraniemen laukaus ei noussutkaan tarpeeksi ylös. Viimeisellä minuutilla oli Tapparan maalilla vielä kova mylläkkä TPS:n pelatessa ilman maalivahtia, mutta Lehto kesti tämänkin.

Tappara korjasikin viihdyttävän ottelun päätteeksi ansaitun 3-2-voiton turkulaisten urheasta taistelusta huolimatta. Tällä hetkellä TPS:n materiaali vaikuttaa aivan liian kapealta ajatellen säännöllistä otteluiden voittamista. Rauteen loukkaantuminen vaikeuttaa entisestään Kari Jalosen tehtäviä.

- Täytyy nyt miettiä, että mistä me löydämme keskushyökkääjän kakkosketjuun. Lius pelasi tänään aluksi kahdessa ketjussa ja kolmannessa erässä Vahalahti pelasi keskellä. Meidän täytyy nyt miettiä mistä löydämme puuttuvan palasen kakkosketjuun. Kokoonpano näyttää siltä, että seurajohdon kanssa täytyy neuvotella vahvistusten hankinnasta, kommentoi Jalonen joukkueen heikkoa pelaajatilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle