Tasaista vääntöä tahmealla jäällä

Vääntö oli tiukkaa Hakametsän tahmealla jäällä
Kuva © Anette Naroma
Hakametsän perjantai-illassa kohtasivat Tappara ja SaiPa. Peli päättyi erittäin tasapaksujen vaiheiden jälkeen lukemiin 1-2 (0-1, 1-0, 0-1) SaiPan tehdessä voittomaalin vain reilut kolme minuuttia ennen loppua.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaissa merkeissä, kun SaiPa pääsi hätyyttelemään Tapparan maalia kahteen otteeseen jo aivan alussa. Ensimmäinen maalikin nähtiin jo ajassa 4.36 ylivoimalla. SaiPan Olavi Vauhkonen pääsi iskemään irtokiekon maalin edestä sisään estelyistä huolimatta. Syöttöpisteet kirjattiin Simo-Pekka Riikolalle ja Simon Backmanille.

Avauserän alkupuolisko oli muutenkin SaiPa-painotteista ja Tapparalla oli välillä isoja vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa. Tilanne parani erän edetessä ja Tapparakin sai luotua maalipaikkoja muun muassa Henrik Haapalan ja Jerry Ahtolan ollessa asialla. Tappara pääsi myös virittelemään ylivoimaansa ja sai luotua erän lopussa hyvin painetta, mutta viimeistely ontui. Täten SaiPan avausmaali jäi erän ainoaksi maaliksi ja erätauolle poistuttiin lukemissa 0-1.

Tappara nousee rinnalle toisessa erässä

Tappara pääsi virittelemään ylivoimaansa heti erän alussa SaiPan otettua jäähyn jo 24 sekunnin pelin jälkeen. Vielä ylivoimalla verkko ei pullistellut, mutta pian sen jälkeen ajassa 23.36 Hakametsä räjähti suosionosoituksiin. Tapparan Jarno Koskiranta pääsi ronkkimaan Chris Connollyn laukauksen paluukiekkoa aikansa SaiPa-maalivahti Jani Niemisen nenän alla ja onnistui lopulta tyrkkäämään kiekon polvisuojuksen alta verkkoon.

Tästä Tappara sai lisäuskoa ja hallitsikin erän alkupuoliskoa. SaiPa joutui pelaamaan sääntöjen rajamailla ja rikkomaan jäähyjen arvoisesti, mutta Tappara ei ylivoimiaan onnistunut hyödyntämään. Erä tasoittui loppuaan kohden SaiPan saadessa myös maalipaikkoja ja hallintaa, mutta hyvin pelanneet maalivahdit pitivät kiekon maaliviivan oikealla puolella ja erätauolle poistuttiin täten lukemissa 1-1.

Dramaattinen lopetus pelille

SaiPa onnistui luomaan itselleen uuden vaihteen kolmanteen erään ja sai Tapparan puolestaan ottamaan jäähyjä. Vaarallisin maalipaikka niiden aikana tosin avautui Tapparan Ville Niemiselle, kun SaiPan maalivahti Jani Nieminen kohelsi pitkän purkukiekon suoraan sukunimikaimansa lapaan, mutta SaiPa varjeltui takaiskulta hieman tuurinkin avustamana.

Halu saada pisteet itselleen taisi kipsata kumpaakin joukkuetta erän loppupuolella runsaanlaisesti, sillä erän jälkimmäinen puolisko oli paikoittain todella sekavaa kiekkoilua. Syötöt ja laukaukset painuivat usein harakoille. Maalipaikoissa hätäiltiin ja maalivahdit poimivat tilanteet lahjakkaasti. Tämän saivat todeta Tapparasta muun muassa Olli Palola ja SaiPasta Ville Hämäläinen.

Ottelu näytti vahvasti olevan menossa jatkoajalle, mutta SaiPa löi vasta-argumentin pöytään ajassa 56.46. Tommi Jokinen pääsi iskemään maalin edessä pomppineen irtokiekon sisään ja syöttöpisteen saivat Olavi Vauhkonen ja Ville Hämäläinen. Tappara yritti hurjasti vielä tasoitusta ja kiekko pomppikin aivan maaliviivan tuntumassa vain muutama sekunti ennen loppusummeria, mutta maalin se ei koskaan mennyt ja täten kolme pistettä matkasi Lappeenrantaan lukemin 1-2.

Tiukan pelin lopputunnelmat

Pelin jälkeen päävalmentajat olivat samoilla linjoilla pelin kulusta.

- Peli oli todella tiukka, kuten odotimmekin. Meillä oli tarpeeksi maalipaikkoja, mutta emme saaneet niistä tarpeeksi maaleja. Ylivoimamme toimi ihan hyvin ja mukana oli huonoa tuuriakin. Lauantaina on vastassa toisenlainen joukkue ja tarvitsemme Turkuun mukaan kärsivällisyyttä, kommentoi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Olimme ensimmäisessä ja toisessa erässä alakynnessä, mutta kolmas erä oli selvästi parhaamme. Olin iloinen Jokisen Tommin hienosta ratkaisusta ja lopun hienosta taistelusta, kertoi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

SaiPan sankari Tommi Jokinen oli tyytyväistä miestä pelin jälkeen.

- Sain maalin hienoon paikkaan ja oli siinä mukana vähän tuuriakin. Nyt tuntuu kyllä hyvältä. Voittomaalissa Ahtolan Jerry ei tainnut huomata, että nostin takaapäin hänen mailaansa ja riistin siten kiekon. Sitten mentiinkin toiseen päähän tekemään maali.

- Ansaitsimme voittomme ja vaikka meillä olikin nihkeätä, niin oli hyvä merkki, että voimme voittaa tällaisellakin pelillä.