SaiPa juhli Savilahti-Naganderin paluuottelussa

LIIGA / Raportti
SaiPa juhli voittoa Tapparan kustannuksella.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Hakametsässä nähtiin marraskuinen tiistai-illan klassikko-ottelu Tapparan ja SaiPan välillä. Ottelu oli alusta lähtien tasainen ja jännitys säilyi ottelun viime hetkille saakka.

Lopulta kolmannen erän loppupuoliskolla Johan Larsson laukoi kiekon kohti maalia ja useamman pompun jälkeen lätyskä kimposi Kim Strömbergistä ohi Tomi Karhusen. Monen minuutin mittaisen videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin ja SaiPa siirtyi varsinaisen peliajan viimeisille minuuteille maalin johdossa.

Illan käsikirjoituksessa oli kuitenkin vielä juonenkäänne. Kotijoukkue sisuuntui takaiskumaalista ja vyöryi jatkuvasti SaiPan kenttäpuoliskolle. Lopulta erittäin vahvan iltapuhteen suorittanut Kristian Kuusela nousi Otto Rauhalan syötön jälkeen väkevästi maalille ja sai upotettua kiekon Jani Niemisen jalkojen välistä verkon perukoille.

Mittelössä jouduttiin hakemaan paremmuutta jatkoajalta. Kirvesrinnoilla oli hyvä paikka ratkaista ottelu David McIntyren rangaistuksen aikana, mutta Tappara ei tässä onnistunut. Sen sijaan vierasjoukkue sai kiekon häkkiin, kun Matti Järvinen heitti kiekon kulmasta kohti maalia ja lätty kimposi Nick Plastinon mailasta Karhusen ohi maaliin.

− Kun kiekkoa pelataan maalille, sillä on aina mahdollisuus mennä maaliin. Kun jaksaa tehdä töitä, kiekotkin rupeavat lopulta pomppimaan maaliin. Mielestäni ansaitsimme maalit tekemällä hyvää perustyötä, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen totesi.

SaiPa esitti mallikasta vieraskiekkoa

SaiPan esitti illan pelissä hyvää vieraspelaamista, jossa pyrittiin tiiviiseen ja vahvaan oman pään peliin. Pääosin vierasjoukkue tässä myös onnistui. Tapparan kiekollinen peli oli kuitenkin sen verran vahvaa, ettei puolustuspelaaminen hyvästä asenteesta huolimatta kyennyt estämään kaikkia maalipaikkoja. Joukkue kuitenkin kykeni paljon parempiin otteisiin kuin lauantaina Pelicansia vastaan.

− Pelasimme hyvän vieraspelin sarjakärkeä vastaan. Muutama viikko sitten tuli pahasti tukkaan kotona, mutta tällä kertaa pääsimme kuitenkin paljon paremmin liikkeelle. Tänään teemana oli se, että pelaisimme jäähyttömästi ja ettei annettaisi Tapparalle vastahyökkäyksiä kiekonmenetysten vuoksi. Tapparan toinen maali syntyi tällaisesta tilanteesta, joten emme siinä aivan onnistuneet, Tirkkonen sanoi.

Keltapaitojen hyvää esitystä avitti maali heti ottelun alussa. Jo kuudennella minuutilla SaiPan kapteeni Ville Koho otti puhtaan aloitusvoiton Rauhalaa vastaan. Välittömästi aloituksen jälkeen Sami Venäläinen sai kiekon ja Tappara-kasvatti laukoi pelivälineen Tomi Karhusen ohi.

Kotijoukkue Tappara pelasi hyökkäyspäässä todella vahvasti. Pieniä jaksoja lukuun ottamatta kirvesrinnat hallitsivat hyökkäyspeliä ja saivat luotua kiekonhallinnalla ja hyvillä yksilösuorituksilla lukuisia maalipaikkoja. Varsinkin tasoitusmaalin iskenyt Kuusela sekä Patrik Laine olivat hyvällä pelipäällä ja alati vaarallisia.

Tappara sai viimein toisessa erässä palkinnon läpi illan jatkuneesta hyvästä hyökkäyspelaamisestaan. Alexander Bonsaksen heitti kiekon viivalta kohti maalia ja Veli-Matti Savinainen sai ohjattua kiekon verkon perukoille SaiPa-vahti Niemisen suosiollisella avustuksella.

Toisessa erässä kumpikin joukkue sai kiekon vielä tolppaan asti, mutta Jere Karjalaisen ja Sam Lofquistin harmiksi kiekko ei tolpasta suuntautunut maalin perukoille. Lisämaaleja jouduttiinkin lopulta hakemaan kolmannen erän jälkimmäiselle puoliskolle asti.

Kapteeni Peltola sairastuvalle

Tappara sai ikäviä uutisia ensimmäisessä erässä Jukka Peltolan loukkaantumisen muodossa. Kotijoukkueen kapteeni blokkasi Larssonin painavan vedon ja jäi tämän jälkeen hetkeksi jäähän makaamaan. Peltola pääsi kuitenkin omin avuin vaihtoaitioon, muttei palannut enää peliin.

− En tiedä tarkalleen, mihin kiekko osui. Mutta tuollaiset mustelmat kuuluvat jääkiekkoon ja voittavaan pelaamiseen. Kapteeni näytti tilanteessa hyvää esimerkkiä, Tapparan valmentaja Jussi Tapola totesi ottelun päätyttyä.

SaiPa sai otteluun vahvistusta peräpäähän, kun lauantaina joukkueeseen siirtynyt Per Savilahti-Nagander pelasi kauden ensimmäisen liigaottelunsa. Puolustaja pelasikin heti vahvasti SaiPan takalinjoilla.

− Savilahti on meille tuttu kaveri ja hän sopeutuu varmasti nopeasti. Hän tietää seuran ja toimintatapamme ja tuo meille lisää leveyttä ja vaihtoehtoja, Tirkkonen analysoi.

Kolmen ottelun voittoputkessa kulkeva SaiPa palaa heti kotikentälleen ja pelaa heti keskiviikkona Lappeenrannassa KalPaa vastaan. Tappara sen sijaan matkustaa keskiviikoksi Lahteen Pelicansin vieraaksi

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo