"Jäähyjä pitää ottaa perkele nolla" − Tappara rankaisi ylivoimalla

LIIGA / Raportti
Tappara oli kultakypäränsä johdolla tehokkaalla pelipäällä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ykkösketju ja ylivoimapeli jatkoivat hyvää maalivirettään. Pelicansillakin oli pelin alussa omat paikkansa, mutta kahden ylivoimamaalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi Tapparalle.

Pelicans aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi nopeasti johtoon. Tappara-puolustajilta nähtiin ennen maalia räikeitä virheitä kiekon kanssa. Ylivoimalla lahtelaisilla oli monta hyvää paikkaa lisätä johtoa, mutta Tomi Karhunen sekä tolpat torjuivat, ja irtokiekot lipuivat maaliviivalta ohi.

Tappara sen sijaan osui ylivoimalla, kahdesti peräkkäin, Jukka Peltola ja Kristian Kuusela laukoivat läheltä ylös.

− Hyvät pelaajat tekevät ylivoimasta hyvän. Toki yhdessä pelaajien kanssa keskustelemme periaatteista, mutta ylivoimapelaamisen pitää lähteä vaistoista, kommentoi Jussi Tapola Tapparan tehokasta ylivoimaa.

− Paljon se on myös työntekoa ja irtokiekkojen voittamista. Monesti näitä pelaajia ei niin hyvin huomioida kuin pistemiehiä. Ennen maalia on paljon työtä. Jere Karjalainen on erinomainen esimerkki, hän voitti jokaisen kaksinkamppailun. Kaikki ylivoimaa pelanneet menivät sinne pelaamaan jääkiekkoa, eivät seisoskelemaan.

Ylivoima pyöri näyttävästi ja tehokkaasti, vaikka Tapparalta puuttui ylivoiman viivamiehet Teemu Aalto ja Nick Plastino. Puolustajista ylivoimalle pääsivät Alexander Bonsaksen ja Aleksi Salonen. Tappara-puolustuksesta puuttui myös Aleksi Elorinne, mutta ottelun alun haparointeja lukuun ottamatta puolustajat hoitivat tonttinsa hyvin.

− Alun pari ensimmäistä minuuttia oli huonoa peliä, mutta ehjä 57-minuuttinen. Joukkue oli hyvin latautunut ja sitoutunut. Pelicans on sellainen joukkue, että he ottavat melko isoja riskejä, mikä tarjosi vastaiskuja.

Tappara otti pelin hallintaansa

Johtoasemaan päästyään Tappara pelasi järkevästi eikä Pelicans saanut enää samanlaista otetta kuin pelin alussa.

− Pelasimme äärimmäisen hyvän ensimmäisen erän. Pelissä oli hyvä ilme ja paljon niitä asioita, joita tavoittelemme. Olimme hyvällä jalalla liikkeellä ja loimme paljon maalipaikkoja. Jos annat Liigan parhaalle ykkösketjulle tilaa, niin kiekkohan on repussa, kommentoi Pelicans-valmentaja Petri Matikainen.

− Takaiskut veivät meidän pelistä terää, mutta peli-ilmeeseen olen tyytyväinen. Se ei vain riittänyt. Pudotuspelipaikasta taistelemme loppuun asti ja pyrimme kärsivällisesti parantamaan peliä.

Toisessa erässä Tappara kasvatti johtoaan. Kotijoukkue karvasi maalin takana kiekon, joka pelattiin viivalta nousseelle Markus Kankaanperälle. Konkari väläytti pelisilmäänsä ja syötti maalin edessä päivystäneelle Jani Lajuselle. Pieni siirto sivuun ja kiekko tyhjään maaliin.

Kahden maalin tappioasema tuntui lamaannuttavan Pelicans-ryhmän. Kolmannen erän alussa vierasjoukkue kiristi taas otettaan, mutta Karhunen oli Tappara-maalilla oivassa vireessä.

Pelicansin kiri tyrehtyi lopulta kolmannen erän lopun jäähyilyyn. Loppunumerot iski Peltolan syötöstä Jan-Mikael Järvinen.

− Jäähykuri on iso asia. Meidän nuoret pojat ottivat tänään jäähyjä. Jos ei isommat pojat ota, niin sitten nuoremmat. Väärään aikaan ja väärään paikkaan otimme jäähyt ja päästimme vastustajan mukaan peliin.

− Määrällisesti emme ottaneet paljoa jäähyjä, mutta kolmannen erän loppuun kun tuli pari, niin emme saaneet kunnolla takaa-ajoa aikaiseksi. Jäähyjä pitää ottaa sitten perkele nolla.

Tappara jatkaa runkosarjan neljäntenä ja kasvatti eroa SaiPaan kuuteen pisteeseen. Pelicans on yhdeksännellä sijalla. Eroa ylempään pudotuspeliviivaan on kahdeksan pistettä, ja KooKoo väijyy pudotuspeliviivan alapuolella seitsemän pisteen päässä.

Molemmat joukkueet jatkavat pelaamista keskiviikkona. Tappara matkaa Turkuun, ja Pelicans isännöi Bluesia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo