Tapparan runkosarja päättyi tappioon − Dixonin taklaus herätti taas keskustelua

LIIGA / Raportti
KalPa-fanit pääsivät juhlimaan.
Kuva © Nitta Soininen
KalPa haki niukan voiton Hakametsästä Eero Kilpeläisen nollapelillä. Voittomaalia edeltänyt Stephen Dixonin taklaus kuumensi tunteita.

Tapparan ja KalPan paremmuus ratkesi niukimmalla mahdollisella erolla. Vierasjoukkueen Jesse Mankinen iski kolmannessa erässä ylivoimalla ottelun ainoan maalin. Pelikiellostaan vapautunut Stephen Dixon taklasi hyökkäyspäädyssä KalPa-puolustajaa ja sai jäähyn ryntäyksestä.

Päävalmentaja Jussi Tapola keskusteli päätuomarin kanssa tuomiosta pitkään, ja Tappara-kannattajat protestoivat äänekkäästi. 

− Tuomarin mielestä Dixon hyppäsi taklauksessaan. Jos hyppäsi, niin jäähy piti viheltää. Jos ei, niin tuomio meni väärin, kommentoi Tapola Nelonen Pron haastattelussa. 

Peli oli hidastempoinen, varsinkin ensimmäinen ja kolmas erä. Toisessa erässä nähtiin ylivoimahyökkäyksiä molempiin päätyihin, mutta sekä Eero Kilpeläinen että Tomi Karhunen pelasivat vakuuttavan ottelun. 

− Lähdimme otteluun ajatuksella, ettemme hirtä itseämme tulokseen, vaan haemme hyvää peliä. Kaikki näkivät, että peli ei ollut intensiteetiltään kovaa, mutta se palveli meitä, kommentoi KalPa-valmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen Nelonen Pron haastattelussa. 

Tappara hallitsi ottelun alkua 

Ensimmäisessä erässä Tappara oli vahvempi. Erityisesti kotijoukkueen nelosketju oli pirteällä pelipäällä. Myös Jani Lajusella oli pari tekopaikkaa, mutta maali jäi tekemättä. 

− Ihan hyvä erä meiltä. Enemmän pitäisi saada kiekkoa ja terävöittää peliä. Kun laitan kypäräremmin kiinni, niin pelaan aina täysillä, kommentoi Tapparan kultakypärä Kristian Kuusela ensimmäisen erän jälkeen Nelonen Pron haastattelussa. 

− Ensimmäisessä erässä olimme hyviä ja loimme maalipaikkoja, pikku hiljaa vastustaja pääsi peliin mukaan, analysoi Tapola Nelonen Pron haastattelussa.

Toisessa erässä KalPa sai kiekkokontrollinsa toimimaan ja pääsi tekopaikoille. Peli olikin huomattavasti avoimempaa ensimmäiseen erään verrattuna. Useista ylivoimahyökkäyksistä huolimatta maalia ei syntynyt vieläkään.

KalPalta vahva kolmas erä

Ylivoima nousi ottelun ratkaisuksi. Ottelussa vihellettiin yhteensä vain kolme jäähyä. Ensimmäisessä erässä KalPan ylivoima oli heikkoa, eikä Tappara toisessa erässä saanut yhtä Patrik Laineen laukausta kummempaa aikaiseksi.

Kolmannessa erässä KalPa osui ylivoimalla ja piti sen jälkeen ottelun näpeissään. Kilpeläinen torjui varmasti harvat maalipaikat. Tappara haki tasoitusta myös kuudella kenttäpelaajalla, mutta KalPa oli lopulta lähempänä maalintekoa.

Tapparan runkosarja on ohi, lopullinen sijoitus on kolmas. Puolivälierissä vastaan asettuu Lukko.

− Olemme joukkueen kanssa keskustelleet, mitä näistä viimeisistä peleistä haemme. Tänään opimme kärsivällisyyttä, Tapola kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

KalPalla on vielä yksi peli jäljellä. Kuopiolaiset tavoittelevat kotietua pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

− Sairastuvalta tarvitsemme vahvistusta. Pudotuspeleissä tuskin pääsemme pelaamaan näin hidasta peliä. Uskon ja toivon, että saamme kolmesta neljään pelaajaa takaisin kokoonpanoon, pohti Virta KalPan tilannetta Nelonen Pron haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo