Metsola torjui voiton Tapparalle

LIIGA / Raportti
Kärpät pääsi maalipaikkoihin, mutta Metsola torjui.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Ottelun ratkaisi Tapparan aavistuksen parempi maalinteko. Toisessa erässä Tappara tarjoili keskialueen harhasyötöllä Esa Pirnekselle täysin vapaan läpiajon, mutta Juha Metsola torjui. Myöhemmin kirvesrinnat tekivät ylivoimalla voittomaaliksi jääneen 1-0-maalin ylivoimalla.

Tappara aloitti pelin vahvasti ja pääsi pelaamaan ylivoimaa jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Olli Palolaa rikottiin hyvässä maalipaikassa. Ylivoimalla kirvesrintojen paras maalipaikka tuhriintui, kun Kristian Kuuselan maila katkesi laukaushetkellä.

Tappara hallitsi ensimmäisen erän avauspuolikasta muutenkin ja loi painetta Kärppien puolustusalueelle, mutta Tomi Karhunen pystyi torjumaan ne Tappara-laukaukset, jotka suuntautuivat maalia kohtia. Erän edetessä oululaiset ottivat pelin haltuunsa ja pääsivät pari kertaa todella hyvästä paikasta yrittämään maalintekoa, mutta kirvesrintojen tavoin laukaukset suuntautuivat enimmäkseen ohi tai yli maalin.

Toista erää värittivät kummankin joukkueen jäähyt. Tappara pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, mutta ei saanut oikein mitään aikaiseksi.

Molemmat joukkueet jäähyilivät ja välillä pelattiin myös tasavajaalla. Eniten tunteita herätti Dan Spangin taklaus poikittaisella mailalla, josta tuomittiin kahden minuutin jäähy laitataklauksesta. Jäällä nähtiin pientä tönimistä ja Kärppä-kannattajat palkitsivat tuomarit "nuija"-huudoilla.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Tappara onnistui maalinteossa ja vieläpä ylivoimalla. Pekka Jormakka laukoi suoraan syötöstä, ja kiekko kimposi Karhusen torjunnasta maaliviivan tuntumaan. Kärppä-puolustaja syöksyi pelastamaan tilannetta ja siirsi samalla maalin pois paikoiltaan. Tuomari näytti maalia tarkistamatta tilannetta videolta.

Kärpät sai pian takaiskun jälkeen tasoitusmahdollisuuden ylivoimalla ja hallitsi erän loppua, mutta maali jäi tekemättä. Kolmannessa erässä oululaisten kiriä haittasi heti erän alkuun vihelletty jäähy. Tapparan paras paikka pelattiin Jormakalle, mutta Karhunen sai varusteensa kultakypärän ohjauksen eteen.

Ottelun ratkaisu nähtiin pian jäähyn päätyttyä, kun Kärppä-puolustus sähläsi omassa päädyssä kiekon Palolalle, joka syötti Kristian Kuuselalle vapaaseen paikkaan. Kuusela laittoi terävällä laukauksella kiekon maaliin ja jatkoi viime pelien tehokkaita otteitaan.

Kärppien kiri näytti pitkään ponnettomalta, kunnes viitisen minuuttia ennen erän loppua Pekka Saravo otti jäähyn. Paine siirtyi Tapparan päätyyn, mutta Metsola torjui maalillaan varmasti ja rauhallisesti. Kärpät ottivat maalivahdin pois kaksi minuuttia ennen erän loppua ja saivat hurjan pyörityksen aikaiseksi, mutta Metsola torjui kaiken.

» Lähetä palautetta toimitukselle