Maalijuhlat Tampereella - "Ei maalivahtipelikään mitään timanttia ollut"

LIIGA / Raportti
Tapparan kultakypärä Kristian Kuusela teki yhden maalin tyhjiin ottelun lopulla.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tappara kukisti Kärpät kotonaan torstai-iltana. Tasapisteissä sarjataulukossa olleet viime kauden finaalijoukkueet juhlivat maaleilla, vaan ei maalivahtipelillä. Runsasmaalinen kamppailu päättyi lopulta 6-5-lukemiin, vaikka vähämaalista ottelua povattiin.

Hakametsän jäähalli täyttyi torstaina NHL-tarkkailijoista. Suomen suurimpia lahjakkuuksia tarkkailemaan tulleet kykyjenetsijät löysivät tiensä Tampereelle kahden 17-vuotiaan perässä. Patrik Lainetta ja Jesse Puljujärveä vertailemaan tulleet scoutit joutuivat pettymään Laineen jäätyä pukuhuoneen puolelle jo avauserän puolivälissä.

Puljujärvi sen sijaan antoi tarkkailijoille tarkkailtavaa tehtyään 1+1−tehot illan ottelussa mukaan lukien ottelun avausmaalin. Osuman syntyessä nuori pelaaja hoiti sekä puolustajat että Tomi Karhusen pois tieltään. Karhunen ylipelasi itsensä ulos tilanteesta.

Olkapäätään pidelleen ja pukukoppiin poistuneen Laineen tilannetta ei sen koommin kommentoitu.

− Pientä kolhua siinä tuli, ei mitään dramaattista. Tilanne oli sellainen, että hänet piti ottaa pelistä pois. Vamman laadusta on vaikea sanoa mitään ennen huomista, kertoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Laineen harmillinen takapakki ei muun Tappara-joukkueen pelaamista kuitenkaan estänyt. Kärppien avausmaalin jälkeen Tappara ei enää tappioasemaan suostunut ja olikin tasoituksen jälkeen aina askeleen edellä oululaisia.

Jan-Mikael Järvinen teki Tapparan kaksi maalia ja hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Keskeltä laitaan pelaamaan siirtyneen hyökkääjän pasmat eivät ole menneet uudesta pelipaikasta sekaisin.

− Oli paljon hyvää ja paljon korjattavaa. CHL:ssä laiturina pelaaminen on aika paljon erilaista kuin SM-liigassa. Pelissä on ihan omat lainalaisuutensa ja täällä se on enemmän sitä, että mennään eteenpäin ja taakse. Siihen pitää vaan tottua, kommentoi Järvinen ottelun jälkeen.

Kärppäluotsi ylisti nuorisoaan ja mollasi otteluohjelmaa

Puljujärvi yhdessä Sebastian Ahon kanssa pelasivat hyvin, vaikka Kärpät tappiolle jäikin. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei säästellyt sanojaan Puljujärvi-Aho -kaksikkoa kehuessaan.

− Luulisi, että jos teet viisi maalia vieraissa niin voitat pelin, mutta ei voitettu. Puljujärvi oli erinomainen – meidän paras, yksi parhaista hyökkääjistä. Samoin Aho. Ei niiden tarvitse kantaa tätä joukkuetta reppuselässä, ei tämä nuorista jätkistä ole kiinni, kehui Marjamäki.

Tappara ja Kärpät pelasivat molemmat tiistaina viimeksi jatkopaikasta CHL:ssä. Molemmat onnistuivat tavoitteessa, mutta tiukka otteluohjelma tuntui vaikuttaneen puolustuksen kautta pelanneisiin joukkueisiin.

− On se ihme SM-liigassa, että muut liigajoukkueet täällä huilailee koko viikon, ja ne jotka pelaa CHL:ssä, niin ne pelaa sitten myös torstaina, mutta tämmöstä tää on, Marjamäki tykitti.

Tappara-puolustaja Teemu Aallon 4-2−maali johti siihen, että Kärpät vaihtoivat maalivahtia. Pitkästä aikaa Hakametsässä pelannut Sami Aittokallio sai siirtyä sivuun Iiro Tarkin tieltä. Aittokallio suorastaan raivostui tapahtuneesta. Hän poistui samantien käytävälle hajoittamaan mailansa ja lensi siellä maskikin.

− Ei maalivahtipelikään mitään timanttia ollut, kommentoi Marjamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle