Kakkonen oli ykkönen

LIIGA / Raportti
Olli Palola ja kauden 28. maali.
Kuva © Jarno Hietanen

Ennakkoasetelmat torstain kärkikamppailulle olivat varsin maukkaat. Kärpät tarvitsi vain yhden pisteen Tapparasta varmistaakseen runkosarjavoittonsa tälle kaudelle. Tappara tarvitsi kipeästi pisteitä vahvistaakseen toista sijaansa sarjataulukossa JYPin ja Lukon hengittäessä niskaan.

Tappara onnistui tavoitteessaan, mutta Kärppien runkosarjan voittovarmistus odottaa vielä hetkeään.

Kärpät tuli 0−2-tappioasemasta tasoihin, mutta kolmannessa erässä Kärpät jätti ylivoimalla pelaavan Tapparan kultakypärä Olli Palolan aivan liian vapaaksi maalin äärelle ja pian tilanne oli 3−2.

Kärppien Joonas Donskoin yksilötaidot pääsivät oikeuksiinsa, kun hän potkaisi kiekon luistimella mukaansa ja lähti maalintekopuuhiin. Donskoilla oli pelin edetessä useampikin maalipaikka, mutta torstaina hän onnistui sen hyödyntämään vain kerran.

Kolmannen erän lopulla Kärppien painostus oli erittäin vahvaa niin Ben Maxwellin kuin Joonas Kemppaisenkin kentiltä. Tasoitusta haettiin, mutta painostus kaatui joukkueen omaan huolimattomuuteen. Viimeisellä minuutilla joukkueella oli liikaa pelaajia jäällä ja rangaistuksen myötä Tapparan Kristian Kuusela pääsi vielä tuikkaamaan kiekon tyhjään maaliin ja peli oli selvä.

Tapola: "Huippuottelu"

Kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

− Hieno voitto, huippuottelu. Saatiin hyvä lataus ja hyvä ensimmäinen erä. Toisessa erässä oli välillä intoa liikaa verrattuna viisauteen, mutta onneksi intoa on paljon ja se into kuitenkin tässä on ratkaisevaa.

Puolustaminen oli torstain ottelussa avainasemassa.

− Kärpät puolustaa viidellä, vähintään neljällä koko ajan hyvin. Pyrimme pelaamaan samoilla tavoin. Molemmat joukkueet kun puolustavat hyvin, niin tilanteet pitää tehdä päädyn kautta. Meidän ensimmäinen maalimme oli hyvä esimerkki siitä, miten niitä maaleja sitten tulee.

Mestarisuosikin viittaa Tapola ei Tapparalle vieläkään harteille nosta, vaikka Kärpät kaatui runkosarjan puolella kolme kertaa neljästä.

− Emme ole mestarisuosikkeja. Luulen, että Kärpät eivät suosikkiasemasta mihinkään taivu, ja tässä on vielä paljon muitakin joukkueita. Olemme yksi Kärppien hyvä haastaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle