Kärpät tasoitti vierasvoitot - Puljujärvi osui toisessa jatkoerässä

LIIGA / Raportti
Jesse Puljujärvi ratkaisi osumallaan voiton Kärpille.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärpät meni ottelussa ensin kahden maalin johtoon, mutta Patrik Laine tasoitti ottelun kahdella maalillaan. Jesse Puljujärvi astui esiin toisessa jatkoerässä ja tasoitti ottelusarjan.

Tappara joutui lähtemään hakemaan voittoa kotihallissaan ilman kultaista kypärää kantanutta Kristian Kuuselaa, mutta joukkue aloitti ottelun kuitenkin terävästi.

Sami Rajaniemi vierasjoukkueen maalilla joutui torjumaan jo ensimmäisen hyökkäyksen aikana neljä kertaa. Kärpät ei kuitenkaan lähtenyt unisilla silmillä illan otteluun ja kiekkoa vietiin vauhdikkaasti kaukalon päästä toiseen.

Kärppien kultaista kypärää kantava Sebastian Aho aloitti maalinteon illan ottelussa. Ykkösketjun laitahyökkääjä löi paluukiekon Tapparan maalilla torjuneen Tomi Karhusen selän taakse.

Molemmat joukkueet taklasivat kovaa heti ottelun ensimmäisistä minuuteista alkaen. Kotijoukkueen Patrik Laineella oli hyvä paikka tasoittaa ottelu, mutta seuraavankin maalin ottelussa teki vierasjoukkue Kärpät. Esa Pirnes sai kunnian olla viimeistelijänä joukkueen toisessa osumassa.

Tappara ei saanut takaiskujen jälkeen normaalisti vahvaa hyökkäykseen lähtöään kuntoon. Joukkue kaipasi selvästi vastuunkantajaa kuumeesta kärsivän Kuuselan tilalle.

Veli-Matti Savinainen otti tarjottua roolia mallikkaasti, mutta pelastava enkeli joukkueelle tuli lopulta nuoren ja tehokkaan Laineen muodossa.

Tappara sai ensimmäisen erän loppuun loistavan mahdollisuuden päästä kaventamaan ottelu, kun Kärppien Mika Pyörälä ja Kim Hirschovits joutuivat molemmat jäähykomennukselle.

Tappara lähti ylivoimapeliin viidellä hyökkääjällä ja Laine kavensi numerot heti ylivoiman alussa. Toista erää ei ollut jäljellä kuin kahdeksan sekuntia, kun Laine onnistui tasoittamaan ottelun toisella maalillaan hyökkäyspään aloituksen jälkeen.

Kotijoukkueen molemmat osumat viimeistellyt Laine kommentoi ottelun kulkua ensimmäisellä erätauolla.

− Ensimmäiset vaihdot olivat hyviä ja saatiin muutama maalipaikkakin luotua, mutta sitten peli meni tahmeaksi, kun Kärpät sai tehtyä kaksi maalia. Ensimmäisessä maalissa oli hyvä paikka laittaa ruoska heilumaan ja nyt sattui sitten osumaan kaksikin kertaa.

− Huomattavasti kivempaa lähteä erätauolle tasatilanteessa kuin kaksi maalia takamatkalla.

Toisen erän alussa saatiin maalitilanteen jälkeen jo pudotuspeleihin tuttuja tanssiparejakin parketeille. Jari Sailion ja Otto Rauhalan tunteet lämpenivät sen verran kuumiksi, että parivaljakko passitettiin miettimään askeliaan jäähypenkin puolelle.

Muuten toinen erä oli molemmilta joukkueilta sekavan tuntuista pelaamista. Maaleille ajettiin, kun siihen tuli tilaisuus, mutta muuten virheiden välttely näkyi molempien joukkueiden tekemisessä.

Tappara ei onnistunut hyödyntämään ottelun hallintaa

Tapparan virhe tuli lopulta Tuukka Mäntylän katsomoon laittaman kiekon myötä, mutta joukkueen puolustus hoiti maalivahti Karhusen avustuksella alivoiman kunniakkaasti ilman takaiskuja.

Pekka Saravo otti jo ratkaisun avaimet käteen, mutta laukaus kimposi pois maalin ylärimasta. Myös Laine oli jo lähellä täydentää hattutemppunsa. Joukkue palkittiin kuitenkin hyvästä yrityksestä Kärppien Lasse Kukkosen jäähyn muodossa, mutta vierasjoukkue onnistui kuitenkin omassa alivoimapelissään.

Tappara hallitsi selvästi kolmatta erää ja Kärpät etsivät tiiviin puolustuspelin lisäksi paikkaa vastaiskuun. Molemmat joukkueet pyrkivät ratkaisemaan ottelun varsinaisella peilajalla, mutta kiekkojen kimpoillessa tolpista ulos nähtiin viimein ottelusarjan ensimmäinen jatkoerä.

Seuraavan maalin tärkeys oli tiedossa ja kiekkoa lauottiin vastustajan maalille aina, kun siihen suotiin mahdollisuus. Ensimmäinen jatkoerä ei tuonut otteluun ratkaisua ja tauon jälkeen maalintekopaikkaa haettiin toisesta jatkoerästä.

Jesse Puljujärvi onnistui lopulta heti toisen jatkoerän alussa ja Kärpät tasoitti ottelusarjan vierasottelussaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo