Tapparalle nihkeä voitto JYPistä

Kristian Kuusela ratkaisi voiton Tapparalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja JYP pelasivat jo toisen keskinäisen harjoitusottelun viikon sisään. Tälläkin kertaa loppulukemat olivat nihkeän kiekottelun ja voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 3-2 kotijoukkueelle.

Tapparan ja JYPin välisessä harjoitusottelussa ei juuri kiekollisilla hienouksilla juhlittu. Ottelun avauserässä molemmat joukkueet vaikuttivat yleisurheilutermein olevan vielä "telineissä", eikä kummassakaan päädyssä nähty kummoisia maalipaikkoja.

Suurin huomio erässä kiinnittyikin jyväskyläläisten tuoreeseen puolustajahankintaan, maajoukkueessakin useasti viime vuosina esiintyneeseen Mikko Mäenpäähän. Mäenpää väläytteli heti kiekonkäsittelytaitojaan ja loistavaa luisteluaan, mutta useamman kuukauden pelaamattomuus näkyi miehen otteissa etenkin mies miestä vastaan -tilanteissa.

Toiseen erään vierasjoukkue JYP tuli rytinällä. Vierailijat iskivät heti erän alkuun kun Darryl Boyce antoi nappisyötön jäähyaitiosta vapautuneelle Miika Lahdelle, joka harhautti Juha Metsolan eleettömästi. Jyväskyläläisten alkurynnistys tuotti Tapparalle suuria vaikeuksia ja myös rangaistuksen, mutta vierailijat eivät onnistuneet kasvattamaan johtoaan erikoistilanteen aikana.

Kaikkien yllätykseksi syöttöpelinsä kanssa tuskaillut kotijoukkue sen sijaan onnistui. Pekka Jormakka tuli väkevästi JYPin puolustusalueelle, karisti löysästi tilanteessa pelanneen Mäenpään kannoiltaan ja syötti täysin vapaaksi maalin edustalle unohtuneelle Jan-Mikael Järviselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko verkkoon.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella esiintynyt tehoketju Jormakka-Järvinen-Olli Palola oli - yllätys ylläys - Tapparan vaarallisin ketju.

Hukattuja ylivoimia ja peräti 14 rangaistuslaukausta

Päätöserään vierailija JYP tuli jälleen kovalla sykkeellä. Vahva sisääntulo palkittiin tälläkin kertaa maalilla, josta vastasi tällä kertaa Antti Jaatinen. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Tappara-vahti Juha Metsola ei ollut tilanteessa aivan terävimmillään, sillä Jaatisen laukaus upposi tyhjää haroneen Metsolan taakse helpohkosti.

Metsola aiheutti kotiyleisölle sydämentykytyksia myös epävarmalla mailapelillään, joka oli lähellä kostautua takaiskumaalin muodossa. Luottovahdin lisäksi kotijoukkueen pahimpia "harhailijoita" olivat puolustajat David Kolomatis ja Teemu Aalto sekä maalipaikoissa epäonnistunut Jarkko Malinen.

Tapparalle ja JYPille tarjottiin erän ja koko ottelun aikana monta ylivoimamahdollisuutta, mutta molemmat joukkueet selvittivät omat alivoimansa helposti. Vihdoin kotijoukkuekin kuitenkin onnistui, kun komeetan lailla viime kaudella maalikuninkaaksi noussut Palola ohjasi Kolomatiksen laukoman kiekon Tuomas Tarkin taakse.

Tapparalle tarjottiin voiton avaimia vielä aivan erän lopussa Henri Auvisen hölmöiltyä itsensä suihkuun, mutta kotijoukkue ei pystynyt hyödyntämään viiden minuutin ylivoimaansa. Ottelun ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauskilpailusta, jonka Tapparan Kuusela ratkaisi kotiyleisön riemuksi vasta seitsemännessä parissa lukuisten ponnettomiem yritysten jälkeen.

Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat ensi viikolla käynnistyvän Jääkiekon mestarien liigan eli CHL:n muodossa.