JYPin puolustus ontui - Palola iski hattutempun

LIIGA / Raportti
Olli Palola nousi maalipörssin kärkeen.
Kuva © Jarno Hietanen

Kotijoukkueen maalijuhla tiistai-iltana antoi reilu 5000-päiselle yleisölle aihetta iloon, kun Tapparan maalihanat aukesivat kunnolla toisessa erässä. JYPin maalivahti Tuomas Tarkin tilanteen teki hankalaksi oma puolustuspää, jonka näytös on ollut heikkoa viimeiset kaksi peliä.

− Puolustuspelin jänne ei kestä meillä tällä hetkellä. Vähän samantyylinen peli kuin oli Kärpät-peli, että aloitetaan hyvin, saadaan maalipaikkoja, mutta sitten ei vaan jakseta tehdä sitä puolustushommaa, kommentoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen ottelun päätteeksi.

− Puolustuspäällä näitä pelejä voitetaan. Ensin puolustat, sitten hyökkäät.

Tapparan kultakypärä Olli Palola osui Tarkin selän taakse kolmesti ja nousi Liigan maalipörssin kärkeen. Toinen ottelun suurimmista tähdistä oli Tapparan maalivahti Juha Metsola, jonka hanska tuntui hakevan jatkuvasti.

− Pelinopeus ja pelitempo ei ollut alussa sitä, mitä olisi pitänyt olla. Metsola otti monta huippukoppia siinä. Tänään maalivahtitasolla huippupeli, tehokas ylivoima ja tehokas viimeistely toivat tuollaiset lukeman taululle, mutta eihän rehellisesti sanottuna peli ihan tuollainen ollut, mietti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

− Tänään ne maalit mitä tehtiin, oli myös hyvin tehtyjä maaleja. Eikä tässä nyt enää niin hirveästi ole syksyä ajateltu, kyllä sitä koko ajan ollaan tehty joukkueen kanssa töitä ja tehdään edelleen. Ei tässä vielä kannata kauheasti kantapäitä nostella.

Tiistai-illan huumaa

Tapparan kapteeni Jukka Peltolan iskiessä alivoimalla lukemat 5-1 taululle, lensi JYP-katsomosta joukkueen kaulahuivi jäälle ja häiriötekijä poistettiin katsomosta.

Kristian Kuuselalle kertyi illan ottelusta eniten tehopisteitä, sillä hän syötti seitsemästä maalista neljä. Liigan tehokkaimman puolustajan tittelistä taistelevalle Teemu Aallolle merkittiin ottelusta pisteet 1+1.

Kolme illan maaleista nähtiin ylivoimalla, myös JYPin ainokaiseksi jäänyt 1−1-osuma, josta vastasi Tuomas Pihlman.

Pihlman ketjukavereineen saikin suurimman paineen aikaiseksi Tapparan päätyyn vaikka Darryl Boyce istui kaksi kaksiminuuttista pelin aikana. Pihlmanin ja Boycen keskellä pelaava Eric Perrin jatkaa edelleen pistepörssin ykkösenä, vaikkei tänään pisteille yltänyt.

JYPillä oli maalipaikkoja tiistaina runsaammin kuin mitä lopputulos antaa ymmärtää, mutta joukkue ei niitä pystynyt hyödyntämään. JYP tippui sarjataulukossa sijalle kuusi, kun Tappara on viidentenä.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina. Tappara matkaa HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan ja JYP taistelee kotonaan Ässiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle