Dufva oli Ahoa juonikkaampi

LIIGA / Raportti
Tappara pusersi niukan 3-2 -voiton JYPistä. Pitkän yhteistyön valmentajina tehneet Risto Dufva ja Jyrki Aho kohtasivat toisensa ensi kertaa eri joukkueiden valmentajina. Kumpikin osapuoli vähätteli ennakkoasetelman vaikutusta peliin. Mistä sitten ikinä johtuikin, Tappara tuli terävämmällä asenteella otteluun ja vaikka JYP sai juonesta päätöserässä kiinni, pystyi Tappara pitämään vieraat takanaan.

Harvemmin SM-liigaottelun tauottua nähdään päävalmentajien välinen lämmin halaus ja huumorihenkisiä heittoja puolin ja toisin. Tapparan ja JYPin kohtaamisen
jälkeen tunnelma pukukoppikäytävällä oli tavallista lämminhenkisempi. Kesken kummankin valmentajan samanaikaisen mediatenttaamisen Risto Dufva kysyy Jyrki Aholta:

- Eikö me Jykä olla kavereita?

- Kyllä mä ainakin näin olen ymmärtänyt, vastaa Aho ja kumpikin nauraa päälle.

Pelin aikana he eivät tietysti kavereita tällä kertaa olleet. Kumpikin kertoi, että joukkueiden leireissä ei yhteisestä historiasta haluttu sen erikoisempaa
numeroa peliin valmistauduttaessa tehdä.

- Tietoisesti yritin enemmänkin välttää sitä jä vältinkin, totesi Dufva.

- Joukkueellehan tämä oli peli pelien joukossa. Ei heitä erotettu JYPistä, vaan minut erotettiin. Mutta yritin tehdä töitä sen eteen, että ei vaikuttaisi itseenikään, koska kyllähän tässä yrittää leikkiä jääkiekkoammattilaista myös valmentajana, Dufva pyöritteli.

Myöskään JYPin valmentaja ei nähnyt tunnesiteillä olleen ratkaisevaa merkitystä lopputulokseen.

- Itse olisin toivonut, että joukkueella olisi ollut sitä jännitettä vähän enemmänkin, sanoi Aho harmitellen omiensa laiskaa lähtöä otteluun.

Muutoin Ahon näkemykset mukailivat entisen kollegan vastaavia.

- Minä ja Risto ei kumpikaan tehdä yhtään maalia tuolla pelissä. Me voidaan ainoastaan vaikuttaa joukkueen tekemiseen siinä pelin aikana.

Aho näki Tapparan pelissä JYPistä tuttuja piirteitä.

- Kyllä heidän pelissä näkyi kolme sellaista teesiä, joita he toteuttivat tänäänkin. Olenko Ripa väärässä kun sanon, että ne olivat: Kaikki puolustaa, ei hirveästi menetellä ja ei jäähyjä?, Aho heitti Dufvan suuntaan.

- Olet oppinut jotain...teillä oli sama, kuului Dufvan vastaus ja jälleen kerran naurua perään.

Tappara tuli otteluun valmiimpana ja se riitti voittoon

Itse pelissä Tappara sai avauserässä pienoisen otteen pelistä ja kun Jerry Ahtola pääsi viimeistelemään kotijoukkueen avausmaalin 16 minuutin tietämillä, ote vahvistui entisestään. Toisen erän alkuun Tomi Pekkala latasi voitetun hyökkäyspään aloituksen ansiosta nopean 2-0 -maalin ja JYP
tuntui olevan tämän jälkeen kokoajan potkun perässä.

Mahdollisuus tulla peliin tuli toisen erän puolenvälin jälkeen, kun Tappara puolustaja sortui sulkemaan kiekon maalivahdin alueella alivoimatilanteessa. Tappara vaihtoi putkien välissä seisseen Jani Niemisen rankkarin ajaksi Juha Metsolaan ja liekö tämä sekoittanut laukauksen ampuneen JYPin Jani Tuppuraisen, sillä laukaus meni maalin ohi.


Jerry Ahtola iski jo toisen maalinsa Tapparan paidassa.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Kolmannen erän alkuun Tuppurainen kuittasi erheensä ajamalla laidalta vapaasti Tappara-maalin eteen ja veivaten kiekon sisään. JYP tuli vahvasti peliin mukaan, mutta takaa-ajo katkesi hetkeksi Tapparan Joonas Liimataisen laukoessa ylivoimalla viivasta uransa ensimmäisen SM-liigamaalin. JYP kuittasi tämän kuitenkin hetken perästä omalla ylivoimamaalillaan, jonka värkkäsi kolmikko Ossi Louhivaara-Sami Vatanen-Juha-Pekka Hytönen.

Tämän jälkeen JYP oli muutaman kerran todella lähellä tasoitusta, mutta Tappara Nieminen viimeisenä lukkonaan kesti loppuun asti. Maalivahdin
poisottaminenkaan ei JYPiä tällä kertaa auttanut.

- Kuuluu pallopelin luonteeseen, että kun johdat maalilla, yrität taistella sen puolesta, että se maalin johtoo säilyy. Hyvän joukkueen merkki on, että se säilyi, totesi Dufva Tapparan jäämisestä lopussa altavastaajaksi.

Jyrki Aho puolestaan myönsi, että makea tiistainen Jokerit-voitto saattoi vielä olla liikaa mielessä ottelun alussa.

- Kyllä meidän pitää opiskella sitä tylyyttä kokoajan, että edellisten pelien tulokset - ei niihin voi jäädä kiinni, pohti Aho.

Molempien joukkueiden liigataival jatkuu huomenna lauantaina, kun JYP isännöi KalPaa ja Tappara matkaa HPK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle