Isät Helsingistä, pojat Tampereelta, osa II

LIIGA / Raportti
Jokerit jatkoi Tapparan sysimustaa syyskuuta, kun se haki pisteet Hakametsästä. Vaikka vierasjoukkueenkin pelaaminen oli ajoittain kaukana tasapainoisesta, ottelu oli lopulta täysin yksipuolinen näytös.

Tapparan kausi on alkanut surkeasti, eikä perjantain kotiottelu Helsingin Jokereita vastaan tuonut helpotusta tamperelaisten tuskaan. Vierasjoukkue iski kaksi helppoa maalia ensimmäisten viiden minuutin aikana, eikä Tappara enää toipunut taistelemaan ottelun voitosta.

– Ensimmäinen erä oli muuten hyvä, paitsi että tehtiin kaksi virhettä ja kaksi kertaa meidän omassa päässä paloi niiden seurauksena punavalo. Se tässä on helvetin raskasta, puhkui päävalmentaja Sami Hirvonen.

Jokereille ottelu oli varsin helppo, mutta valmennusjohto olisi halunnut joukkueeltaan ehjempää esitystä.

– Alkuun tietysti hyvät maalit, mutta oltiin vähän huolimattomia niin hyökkäämisen kuin puolustamisenkin suhteen, kakkosvalmentaja Tomi Lämsä moitti.

– Tiedettiin, että Tappara on ahdingossa. Iso tavoite oli, etteivät he saa sitä tunnetta päälle, että pystyvät tänään voittamaan.

Siinä Jokerit onnistui täydellisesti. Tapparan maalivahti Juha Metsola joutui kaivamaan kiekon maalistaan heti ensimmäisen laukauksen jälkeen. Teemu Pulkkinen riisti kiekon keskialueella, ajoi laidasta sisään ja latasi Metsolan jalkojen välistä kauden kolmannen täysosumansa.

Vierasjoukkueen toinen maali oli lähes toisinto ensimmäisestä. Tällä kertaa kiekon nappasi keskialueella Janne Lahti. Pienikokoinen Metsola pysyi tiiviisti maalialueellaan, joten laiturilla oli helppo työ ohittaa hänet.

Tappara syötti Jokerien maalit

Toisen erän alussa Jeremy Dehner kasvatti vierasjohdon jo kolmeen maaliin. Tappara ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi epätoivoista taisteluaan. Se tappoi Jukka Peltolan ja Tomi Pekkalan kaksiminuuttiset ja jakeli painavia taklauksia jokeripuolustajiin.

Päätöserän alussa Teemu Erosen epäonnistunut laukaus yllätti Metsolan, ja peli oli lopullisesti ohi. Jokerien neljään ensimmäiseen maaliin merkattiin vain yksi syöttäjä. Jani Ritakaan ei tosin varsinaisesti syöttänyt Dehnerille, vaan kiekko karkasi hänen lavastaan. Kaikkia muita maaleja edelsi Tapparan kiekonmenetys.

Kotijoukkueen kiekollinen peli oli muutenkin sanalla sanoen surkeaa. Tamperelaiset tyytyivät pääosin roiskimaan kiekkoa keskialueelle. Ainoat maalipaikkansa Tappara sai kovan karvauksen ja jokeripuolustuksen virheiden seurauksena. Organisoituja hyökkäyksiä kirvesrinnat eivät saaneet aikaan lainkaan, usein hyökkäyksen kärjessä viiletti puolustaja Tuukka Mäntylä.

”Hirvonen ulos!”

Erosen maalin jälkeen Tapparan fanikatsomo intoutui huutamaan ensimmäistä kertaa sitten avauserän alun. Viesti tosin oli muuttunut kotijoukkueen kannattamisesta vaatimukseen tämän päävalmentajan erosta.

– Ei tää tunnu yhtään sen kivemmalta, ei musta, ei faneista, ei seurajohdosta. Kukaanhan ei halua hävitä, se on fakta, Hirvonen totesi.

Ottelun viimeisellä minuutilla Jokerit kaunisteli vielä numeroita. Teemu Pulkkinen tarjoili ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon takatolpalle Jarkko Ruudulle, joka viimeisteli ensimmäisen maalinsa jokeripaidassa.

Jokerit jatkaa pelejä heti lauantaina, kun se saa vieraakseen SaiPan. Tappara pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina TPS:n vieraana. Viimeistään maanantaina selvinnee, kuka kirvesrintojen aitiossa peliä tuolloin johtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle