Tapparan tehohetki koitui HPK:n kohtaloksi

LIIGA / Raportti
Tappara nousi perjantaina rinnalle ja ohi. Kuva TPS-ottelusta 25.9.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Liigan jumbopaikalta otteluun lähtenyt HPK johti pitkään Otto Paajasen maalilla, mutta henkilökohtaisten virheiden seurauksena haaveet vierasvoitosta murenivat.

Tapparan ja HPK:n välisessä ottelussa ei juuri kiekollisilla hienouksilla juhlittu ja löperöjä kiekonmenetyksiä nähtiin molemmissa päissä kenttää. Varovaisten ensiminuuttien jälkeen vierailija-HPK alkoi kuitenkin saada paremmin juonesta kiinni, minkä ansiosta Otto Paajanen pääsi viimeistelemään illan avausmaalin.

Tilanteessa syyttävä sormi osoitti Tappara-puolustusta ja etenkin kokenutta pakkiparia Pekka SaravoTeemu Aalto. Kaksikko antoi vastustajalle aivan liikaa tilaa ja aikaa hakea ratkaisua.

Maalistaan vierailijat saivat lisää virtaa ja ottelu eteni HPK:n komennossa aina kolmannen erän alkuun saakka.

- Kaksi erää pelattiin hyvin ja saatiin Tapparalta vauhti pois. Pystyttiin viemään peliä eikä Tapparalla ollut kovin montaa maalipaikkaa, hämeenlinnalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen totesi ottelun jälkeen.

Tappara iski kahdesti 24 sekuntiin

Kahden erän tuskailemisen jälkeen Tapparan pelaaminen alkoi lopulta helpottua, kun tällä viikolla vahvoja heräämisen merkkejä osoittanut Kristian Kuusela nousi esiin.

Kuusela karvasi ensin kiekon näyttävästi omalla puolustusalueella, jonka seurauksena käynnistyneestä ylivoimahyökkäyksestä mies itse viimeisteli tyylikkäästi isäntien tasoitusosuman.

Vain 24 sekuntia tästä ja Tappara siirtyi ottelussa jo johtoon, kun Arttu Ilomäki pääsi Jukka Peltolan laukauksesta käynnistyneestä tilanteesta laukomaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

- Tapparan molemmat maalit tulivat meidän henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Jänne ei vain vielä kestä 60 minuuttia, Arvonen harmitteli ja myönsi joukkueensa otteissa olevan tällä hetkellä puristusta.

Tehohetken jälkeen Tappara siirtyi ottelussa kuskin paikalle ja Jani Lajunen kaunisteli lukemat vielä 3-1:een kauden toisella osumallaan.

- Yritän vain pelata omaa peliä ja uskon siihen, että ne pisteetkin sieltä tulevat. Ainahan se on kivaa tehdä pisteitä, mutta pääpointti on kuitenkin se, että voitetaan, tuumi Lajunen taiston tauottua.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola on menneellä viikolla laittanut Tapparan ketjukoostumukset uusiksi ja eri koostumuksia kokeiltiin myös perjantain ottelussa. Ryhmitysten tiheä muuttaminen ei ainakaan Lajusta huoleta.

- Niitä [ketjumuutoksia] tulee silloin tällöin, ei niille voi mitään. Joskus ne toimivat ja joskus ei, ei siitä kannata mitään stressiä ottaa. Kyllä ne sitten ajan myötä muotoutuvat kohdalleen.

Tapparalle kolmas kolmen pisteen voitto

Voitto HPK:sta kasvatti Tapparan pistepotin nyt kuuteentoista pisteeseen. Vuoristoratamaisista otteista huolimatta Tappara on vain kertaalleen kuluvalla kaudella jäänyt täysin pisteittä.

Parantuneista otteista huolimatta tamperelaisten päävalmentaja Tapola kaipaa vielä lisää johtajuutta kentälle ja sen ulkopuolelle.

- Me tarvitsemme suunnannäyttäjiä aitiossa ja jäällä. Ei se ole aina valmentaja, joka alkaa tehdä päätöksiä. Sitä kasvua ja prosessia me tarvitaan.

Sarjataulukossa kolmannelle sijalle nousseen Tapparan seuraava haaste on edessä tiistaina, kun HC Vitkovice matkustaa Hakametsään CHL-pudotuspelien merkeissä. Liigan hännillä jatkava HPK saa sen sijaan mahdollisuuden kirkastaa kilpeään jo huomenna, kun Hämeenlinnassa vastaan asettuu Vaasan Sport.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo