Kerho nousi haudasta, valmentajilla kädet otsassa

Ehjä 60-minuuttinen oli Hakametsässä lähinnä mystinen shamaanien käsite.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella pelattiin vuorotellen jääkiekkoa ja Kimbleä. Tappara latoi neljän maalin johdon, mutta HPK kairasi itsensä väkisin rinnalle ja ohi.

Ottelun todennäköisin lopputulos oli etukäteen vähämaalinen kotivoitto. Oikeaan osui, jos kuvauksesta poistaa sanat "vähämaalinen" ja "kotivoitto".

HPK teki feenikslintumaisen nousun kyykättyään ensin totaalisesti koko ensimmäisen erän. Tappara namutteli vieraiden täysin vapaalla maalialueella 4-0 -johdon, eikä aikaa kulunut kuin neljätoista ja puoli minuuttia. Sen jälkeen selät suoristuivat lähes naurettavalla tavalla. Kerho otti eron kiinni dominoiden ja viimeisteli nöyryytyksen jatkoaikamaalilla.

− Hävittiin kaksinkamppailut järjestään, hävittiin luistelussa järjestään. Kyllä se vaan oli revittävä jokaisen selkänahastaan se moraali ja ylpeys tähän lajiin, HPK-valmentaja Pasi Arvonen mietiskeli.

− Valmistauduttiin huonosti. En tiedä mikä oli syy. Se tiedettiin, että Tappara tulee helvetin kovaa tuohon alkuun, ei pitänyt olla kellekään yllätys.

Vieraiden työmoraali jäi bussiin, Tapparan pukukoppiin

Tapparan avauserän eli koko pelin hahmo oli LeKi-kaappaus Toni Kallela. Neloskentän oikea laita löysi hyvin sentteri Tomas Plihalin ja kauhoi kaksi maalia. Ensimmäinen lirui pelaajien ja yleisön huomaamatta Frans Tuohimaan patjan ohi, mutta videotarkistus laittoi pystyviivan taululle. Toinen osuma tuli HPK-pakkeja pilkanneesta Plihalin syötöstä.

Nick Bailenin neljännen osuman jälkeen Tuohimaalle riitti. Mies otti ilmeisesti lämpöä puolustajien surkeudesta ja luisteli vaihtoon ilman valmentajien käskyä.

Tämän jälkeen peli muuttui täysin. Tapparan syötöt lakkasivat osumasta, mikä antoi kiekonhallinnan Kerholle. Vieraat löysivät luisteluun hieman lisää potkua ja alkoivat päästä tamperelaisten höntsäilevästä trapista ohi kuljettamalla.

− Kun valmistaudut peliin hyvin ja pelaat hyvin, joskus tulee sellainen puhaltaminen. Sitten on kaikki vaikeaa. Ei ole enää joukkuetta, hypätään tavallaan laivasta pois. Sitä saa, mitä tilaa, päivitteli Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Teemu Rautiainen ehti rikkoa kuparisen vielä ensimmäisessä erässä. Todellinen ryöpytys alkoi kuitenkin erätauon jälkeen.

Antti Kerälä. Ville Viitaluoma. Tapparan Kristian Kuuselan viides maalikaan ei auttanut, kun alkupuolen surkein HPK-pelaaja Craig Schira ja Viitaluoma tööttäsivät vielä yhdet ylivoimamaalit mieheen. Tapparan ottelua kuvaa se, että joukkue sai viidestä maalista huolimatta ainoastaan 17 laukausta maalia kohti.

− Kyllä mä tuosta joukkueesta olen ylpeä, että toiseen erään saatiin tuollainen lähtö. Oli vaan unohdettava, että taululla oli 4-1-lukemat ja lähdettävä vaihto kerrallaan pelaamaan. Oli ihan eri joukkue ekassa erässä ja kahdessa viimeisessä, Arvonen puhalteli.

− Tässä ei ollut taktisia asioita. Unohtui se, että ollaan SM-liigapelissä. Kantapään kautta opettelua, että mitä se ammattilaisjääkiekko oikein on, sanoi Rautakorpi kehuen myös HPK:ta.

Jatkoajalla pelin ratkaisi neljännellä ylivoimamaalilla Antti Kerälä.

Pelit jatkuvat Tapparan osalta heti perjantaina Tampereen paikallisella, HPK pelaa lauantaina kotiottelun JYPiä vastaan.

Rautakorpi ei luottanut kiukustumiseen peliä parantavana asiana.

− Ei ole hyvä asia urheilussa sellainen V-käyrä. Pitäisi aina puhtaalta pöydältä päästä. Jokainen ottelu on oma tarinansa. Vaikuttaahan se aina vähän, mutta peli on ydinjuttu.

HPK:lle voitto maistui.

− Kyllä voi olla isoja vaikutuksia tämän syksyn perusteella. Punainen lanka on ollut aika ohut, meinasi katketa tänäänkin. Kyllä tämä antaa varmasti hyvän buustin lauantain peliin, Arvonen sanoi, uskoen Juuse Saroksen pelaavan lauantaina.