Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

LIIGA / Raportti
HIFK oli selvä voittaja Hakametsän tiistai-illassa. Itse ottelussa nähtiin draamaa, rytinää ja maaleja. Draaman tarjosivat Tapparapuolustaja Jan Platilin vakavannäköinen loukkaantuminen ja kotiyleisöä kuohuttanut tuomaripeli. Ratkaisukykyä tarjosivat puolestaan HIFK:n kärkiketjut ja ylivoimapeli.

HIFK esitti tiistai-illan ottelussa vahvan oppitunnin erikoistilannepelaamisesta ja puolustuspelistä Tapparalle. HIFK:n ylivoima oli pelissä tehokasta ja maalipaikkoja tuottava, kun taas Tapparan ylivoima oli tuskailua jo HIFK:n puolustusalueelle pääsemisessä. HIFK:n alivoima ja puolustuspeli olivat muutenkin ensiluokkaista ja käytännössä kaikki Tapparan laukaukset ottelussa tulivat siniviivan tuntumasta. Sen sijaan Tapparan maalivahti Jani Nieminen pelasi neljästä takaiskusta huolimatta loistopelin ja otti useita näyttäviä koppeja.

Ottelun avauserä oli vaiherikas. HIFK sai heti alkuun hyvän maalintekopaikan, jossa loistavasti ensimmäisen erän pelannut Tapparamaalivahti Nieminen oli kuitenkin vahvempi. Erän ainoa maali syntyi, kun HIFK:n maalivahti Juuso Riksman antoi harvinaisen pomppukiekon ensimmäistä liigaottelua pelanneen Otto Rädyn laukauksesta suoraan Alexander Barkoville, joka viimeisteli hallitusti. Nuori Tapparapuolustaja Räty sai ottelun aikana runsaasti vastuuta ja pelasi pirteästi.

- Kaikki haluavat voittaa hallitsevan mestarin, sai tehdä täyden työn, kommentoi HIFK-hyökkääjä Eero Somervuori peliä.

Kova taklaus muutti pelin suunnan

Ensimmäisen erän loppupuolella nähtiin HIFK-hyökkääjä Eetu Pöystiltä kovavauhtinen laitataklaus, joka osui huonossa peliasennossa olleeseen Jan Platiliin. Taklauksen seurauksena Platil ei jäänpinnasta pystynyt enää nousemaan. Tapparan lääkäri Michael Tanusin mukaan mies kärsi kovan aivotärähdyksen, mutta on tajuissaan ja pystyy liikuttamaan raajojaan. Pöysti sai tilanteesta automaattisen pelirangaistuksen.

- Toivottavasti kaikki on hyvin. Tilanteet tulevat nopeasti, kommentoi Somervuori Pöystin taklausta.

- Ei tuu paljon kovia taklauksia nykyään, niin yksi kova taklaus näkyy. Mä en tunne yhtään pelaajaa, joka tahallisesti vahingoittaa, kertasi puolestaan HIFK:n apuvalmentaja Pasi Sormunen.

Ensimmäisen erän viimeisellä sekunnillä nähtiin myös paljon keskustelua ja huomiota herättänyt tilanne, jossa ottelun tuomarit vihelsivät Joey Tenutelle jäähyn mailasta kiinnipitämisestä, vaikka hidastukset osoittivat tilanteen olleen täysin toisenlainen. Tilanteen jälkeen kotiyleisö reagoi voimakkaammin jokaiseen kontaktitilanteeseen.

- Tenuten jäähyn katsoin erän jälkeen kolmesta eri kamerasta ja en huomannut mailasta kiinnipitämistä, kommentoi Tapparan päävalmenta Risto Dufva tilannetta.


Jan Platilin loukkaantuminen säikäytti niin katsojat kuin pelaajatkin.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

HIFK karkaa

Toisessa erässä HIFK esitti parhaita pelillisiä avujaan ja otti pelin haltuunsa. Peli sai jo erän alussa käänteen, kun Mikael Granlund kuljetti kiekon aloituksesta Tapparan päätyyn ja Somervuori viimeisteli illan ensimmäisen osumansa. Somervuori teki jo illan toisen osumansa vain kolme minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Lopulta HIFK teki erän lopulla ratkaisevan tuntuista eroa Ville Peltosen toimesta
Tapparapuolustuksen ollessa huolimaton.

Kolmannessa erässä HIFK sinetöi voiton tarkalla puolustamisella. Vaikka Tappara näennäisesti piti kiekkoa välillä hallussa, niin todellisia maalipaikkoja syntyi ainoastaan Tapparapäätyyn. Janne Pesonen oli pirteä läpi ottelun ja yritys palkittiin lopulta nopean spurtin seurauksena, jossa Tapparapuolustaja Juha Leimu ja maalivahti Nieminen jäivät selvästi kakkosiksi.

- Me oltiin hyviä tänään. Meidän suunnitelma peliin oli puolustamisen kannalta ja se onnistui. Päinvastoin kuin lauantaina. Ollaan todella tyytyväisiä ilmeeseen, vahva esitys, kertasi HIFK-valmentaja Sormunen.

» Lähetä palautetta toimitukselle