Tappara esitteli heräämisestä merkkejä - HIFK kaatui Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Lauantai oli Tapparan juhlapäivä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Kaikki lauantai-illan maalit nähtiin jo ensimmäisessä erässä. Markus Kankaanperä heräsi Tapparan joukkueesta eniten. Tapparan luottopakki on ollut näkymätön sarjan ensimmäiset neljä peliä, mutta laukoi lauantaina ottelun avausmaalin siniviivalta, pelasti kiekon Metsolan selän takaa ennen kuin se ehti maaliin asti ja jakoi tiukkoja taklauksia vastustajille.

HIFK:n puolustaja Yohann Auvitu onnistui ainoana joukkueesta heiluttamaan Tapparan maaliverkkoa. Osuman Auvitu tehtaili joukkueen pelatessa ylivoimaa ja pääsi hyvälle laukaisupaikalle jo ennen ylivoimaa ja maaliaan. 

HIFK:n ykköskentän hyvyyteen Tapola reagoi peluuttamalla kolmoskenttää heitä vastaan. Stephen Dixon ja Jarkko Malinen olivat myös vaihtaneet paikkoja kokoonpanossa. Malinen siirtyi sopivasti kolmoskentän keskelle ja kolmoskenttä teki HIFK:n ykkösnyrkistä tehottoman. 

Illan voittomaalista vastasi Tapparan pienikokoinen kakkoskentän sentteri Jan-Mikael Järvinen, joka ennen illan osumaansa oli haalinut pudotuspeleissä vain syöttöpisteitä.

Uusvanha kokoonpano toimi

Tapparan pienet kokoonpanomuutokset lauantain otteluun toivat kaivatun herätysliikkeen koko joukkueelle. Vaikka ottelu olikin maalimäärältään heikko verrattuna muihin Tapparan ja HIFK:n taisteluihin, oli se parasta joukkueiden välistä kamppailua tähän mennessä.

− Pelaajilla on kokemusta ja sieltä se tulee näissä peleissä. Ei se taikatemppu ole. Jokainen pelaaja lyö itsensä vielä enemmän likoon ja uskaltaa nimenomaan pelata, olla rohkeampi. Tänään onnistuimme siinä, kommentoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

− Yleensä pienillä muutoksilla saadaan lisää energiaa ja sellaista uuden alkua. On helpompi lähteä peliin.

HIFK:n fyysisyys jäi lauantaina alakynteen. Tapparan pienin kenttä, eli kakkoskenttä näytti mallia.

− Kaikkien pitää näyttää esimerkkiä. Ei meillä ole sellaista joukkuetta, että tietyt tekee maaleja ja tietyt taklaa, vaan kaikki kuuluu kaikille. Se on meidän vahvuus. Tässä vaiheessa kautta pitää olla taitavia ja aggressiivisia. Monipuolisuutta tässä haetaan, lisäsi Tapola.

− Meillä joka jätkä tekee joka hommaa, ei ole kokoon tai näköön katsomista siinä hommassa. Joka jätkä lyö kaiken likoon, silloin yleensä hyviä asioita tapahtuu, kommentoi Järvinen kenttänsä fyysisyyttä.

− Ei hirveän montaa painimatsia varmaan voiteta jos kulmaan mennään kuusikymmentä minuuttia. Pitää olla nopea ja aggressiivinen ja saada sitä kautta tilanteita aikaiseksi.

Voittomaalin tekoa Järvinen joutui hetken kentällä miettimään, kun ei löytänyt suoraa laukaisupaikkaa. 

− Oikeastaan heti tiesin, kun kiekon sain, että niin kaukaa tuskin meikäläisen lämärillä vielä viuhahtaa. Yritin vähän saada sivuttaisliikkeeseen ja haaraväliä auki, hyvä että onnistui.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Helsingissä ja Tapparalla on mahdollisuus päättää sarja.  

» Lähetä palautetta toimitukselle