Pekat Jormakka ja Saravo jatkoivat Tapparan voittokulkua

LIIGA / Raportti
Tappara oli Bluesia potkun edellä.
Kuva © Jarno Hietanen
Kotijoukkue Tappara selviytyi voittajana heikkotasoisesta ottelusta Espoon Bluesia vastaan ja venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Ottelun henkeä mukaillen Pekka Jormakan laukoma voittomaali upposi hiukan helpohkosti Lars Voldenin selän taakse. Myös toinen Tapparan Pekoista onnistui kun konkaripuolustaja Saravo viimeisteli jo kauden kolmannen maalinsa.

Keskiviikon ainut liigakamppailu ei tarjonnut Hakametsään saapuneelle yleisölle elämää suurempia elämyksiä. Läpi ottelun molemmat joukkueet tuskailivat hyökkäys- ja syöttöpeliensä kanssa, ja lopputuloksena oli pikkunäppärää pyörittelyä vailla kunnon maalipaikkoja. Ottelua katsoessa oli vaikea uskoa, että jäällä olivat vastakkain juuri sarjakärjen kaatanut Tappara ja liigan perää pitävä Blues. Toisin sanoen, tasoero ei ollut kovinkaan silmiinpistävä jo toistamiseen Tampereella kohdanneiden joukkueiden välillä.

- Harmi ettei saatu mitään matkaan täältä, nolla pistettä ei tietenkään lämmitä. Muuten tuo joukkueen sellainen keskittynyt taisteluilme kyllä lämmitti ja sitä pitää vaan jaksaa tehdä, ja ollaan se ennenkin löydetty tämän ryhmän kanssa. Ei olla vaan oltu tarpeeksi kärsivällisiä ja työteliäitä, mutta se on se tie jolla se voittokin sieltä sitten tulee, kun se ansaitaan, kertoi päävalmentaja Jyrki Aho ottelun jälkeen.

Voittomaali Jormakalle, myös Green osui

Toisen erän alkuun norjalaisvahti Voldenille sattui musta hetki, kun laidasta noussut Pekka Jormakka ohitti vahdin heppoisella laukauksella. Muuten varsin kelpo-ottelun pelannut veräjänvartija nostatti hetkeksi espoolaiskannattajien mieliin harmilliset muistot maalivahtiongelmien sävyttämästä alkukaudesta, mutta kokosi itsensä hienosti ottelun loppuun.

Tämän jälkeen maalivahdin ohittamisessa ei enää onnistunutkaan kuin vierasjoukkue. Peter Tiivola sai komean syötön Joonas Jalvannilta ja ohitti tyylikkäästi hyvin pelanneen Juha Metsolan. Ottelun viimeisen osuman tyhjään verkkoon pääsi kuitenkin sivaltamaan ensimmäistä kertaa tamperelaisyleisön edessä esiintynyt Josh Green, jonka otteisiin pääkäskijä Jukka Rautakorpi oli varsin tyytyväinen.

- Hyvä, kokonaisvaltainen pelaaja. Pystyy pelaamaan molempiin suuntiin ja ennen kaikkea hän on pelaajatyyppi, jonka kanssa voi mennä isoihin sotiin, kehui Rautakorpi kokenutta ja väkivahvaa Greeniä.

Blues kurimuksessa, Tappara porskuttaa

Samaan aikaan kun jumboksi jumittunut Blues on edellisistä kymmenestä ottelustaan voittanut vain kaksi, on Tappara saanut alleen jo viisi peräkkäistä voittoa ja lähestyy kiivaasti sarjan kärkeä. Syitä siihen, miten edellä mainittuihin tilanteisiin on tultu, ruodittiin myös keskiviikon ottelun jälkeen.

- Puolustetaan paremmin ja sitä kautta myös hyökkäyspeli on parantunut. Vähän vielä ailahtelee kyllä, tasapainoisempaa pitäisi olla. Pelillinen ero ei ole valtavan iso, enemmänkin se on tuo puolustaminen tiivistynyt, mutta kevättä kohti koko ajan pitää pystyä kehittymään. Se on tämän jutun juoni, totesi Tappara-luotsi Rautakorpi.

Pisteittä kotimatkalle lähteneen Bluesin leirissä ei ole masennuttu, vaikkakin huono menestys näkyy myös pelaajien kasvoilta.

- Oltaisiin ansaittu enemmän, siellä oli paljon hyvää ja mielestäni meillä oli kokonaisuudessaan enemmän maalipaikkoja. Mutta onhan tämä perseestä, totta kai jokainen haluaa voittaa. Meidän pitää vaan kaikkien tehdä paljon hommia ja uskoa, että se tästä vielä kääntyy, kertoili kokenut Kim Hirschovits.

» Lähetä palautetta toimitukselle