Ilomäen kypärätemppu siivitti Tapparan voittoon

LIIGA / Raportti
Ilomäki tuuletteli innolla illan kolmatta osumaansa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara-sentteri Arttu Ilomäki oli liekeissä kirvesrintojen voittaessa kotonaan Bluesin. Espoolaiset olivat jo ensimmäisen erän jälkeen kahden maalin tappiolla eivätkä pystyneet eroa kirimään.

Tappara otti helpottavan voiton vuoden ensimmäisessä ottelussaan. Arttu Ilomäki oli kypärätempullaan kotijoukkueen ratkaisija.

− Haastava vaihe meillä, kun kolmeen viikkoon yksi peli. Hyvä peli meiltä ja tärkeät kolme pistettä, kommentoi Tappara-valmentaja Jussi Tapola ottelun jälkeen Nelonen Pron haastattelussa.

Ensimmäisessä erässä räikeitä virheitä

Tappara aloitti maalinteon alivoimalla, kun Jani Lajunen luisteli karkuun Blues-puolustukselta. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi sentteri lirutti kiekon maaliin kummallisesti heittäytyneen Christian Engstrandin alta.

Ilomäki iski ensimmäisen maalinsa Stephen Dixonin syötöstä. Kanadalainen katkaisi Veeti Vainion syötön ja vapautti Ilomäen maalintekoon.

Tappara-päädyssä vuorostaan hölmöili maalivahti Dominik Hrachovina, joka oli lähdössä maalin taakse pelaamaan kiekkoa, joka pomppasi suoraan päädystä maalin eteen. Peter Tiivola sai siirtää kiekon tyhjään maaliin. Engstrandilta nähtiin vielä huono rännipurku, jonka Ilomäki tykitti tyhjään maaliin.

− Joukkueelta huono lähtö otteluun. Jalat taisivat jäädä Espooseen? Ei voi antaa kiekkoja noin helposti vastustajalle. Huolellisuutta tarvitsemme lisää, kommentoi maalintekijä Tiivola ensimmäisen erän jälkeen Nelonen Pron haastattelussa.

− Me opettelemme, mitä ammattimaisuus tarkoittaa. Tämä ei ole mikään A-junioreiden sarja, jossa voi tulla Tampereelle pelaamaan miten sattuu. Hyvin annoimme Tapparalle ne maalit, tiivisti Blues-valmentaja Jyrki Aho pelin jälkeen Nelonen Pron haasttelussa.

Ilomäki näytti viimeistelyn mallia

Toiseen erään Blues vaihtoi maalivahtia. Engstrandin korvasi nuori Samuli Rasilainen. Vierasjoukkue oli toisessa erässä aktiivisempi, mutta erä oli kokonaisuutena heikkotasoinen.

− Hölmöilimme ensimmäisen erän, niin vaikea on enää kääntää peliä. Tappara puolustaa keskialuetta niin hyvin, kommentoi Aho toisen erän jälkeen Nelonen Pron haastattelussa.

Bluesin kiri kaatui kolmannessa erässä jäähyilyyn. Tapparan ylivoima liikutti kiekkoa taitavasti ja loi tekopaikkoja, mutta viimeistely ei toiminut. Sitten Ilomäki astui esiin ja täydensi hattutemppunsa. Kaksi kolmesta maalista syntyi komealla laukauksella yläkulmaan.

− Patrik Laine on opettanut laukomaan, naureskeli Ilomäki Nelonen Pron haastattelussa.

− Uran ensimmäinen hattutemppu, tuntui hyvältä. Nyt kävi tuuri, tuli joulu vähän jäljessä. Peliä pitää vielä kehittää kevättä kohden ja saada ketjun peli rullaamaan. Paljon on myös. Hyvä pöhinä on meillä kopissa.

Lainetta kaipasi kaukaloon myös Tappara-kapteeni Jukka Peltola.

− Äkkiä takaisin riviin sieltä, mitä sää lomailet, Peltola vitsaili Nelonen Pron haastattelussa.

− Analysoidaan tämä peli ja katsotaan, missä mies pelaa, kommentoi Tapola Laineen tilannetta Nelonen Pron haastattelussa.

Ahokin otti kantaa joukkueensa kokoonpanoon.

− Pelin aikana otettiin kokoonpanosta pois pelaajia, jotka eivät olleet valmiita. Me jatkamme opettelua, taotaan oppi vaikka lekalla, jos on tarpeen, Aho jyrähti pelin jälkeen Nelonen Pron haastattelussa.

Tappara nousi voitollaan sarjataulukon neljänneksi. Blues on sijalla 13. Molemmat joukkueet jatkavat pelejä lauantaina. Blues kohtaa kotonaan TPS:n ja Tappara vierailee Lahdessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo