Tapparan kärsivällinen peli ratkaisi voiton – Peltola säväytti taas alivoimalla

LIIGA / Raportti
Avausmaalissa Peltola pelasi Rinteen sivuun, ja Malinen sai siirtää kiekon tyhjään maaliin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Ässät onnistui pitkästä aikaa maalinteossa Hakametsässä Tapparaa vastaan, mutta pisteille se ei riittänyt. Kirvesrinnat nappasivat voiton kärsivällisellä pelillään. Stephen Dixonin johtama kolmosketju oli Tapparan paras osa, Jukka Peltola oli mukana molemmissa kotijoukkueen maaleissa.

Jukka Peltola on löytänyt huikean kevätvireen. Tappara-kapteeni raataa ja taistelee joka vaihdossa. Lisäksi Peltola on viime viikkoina ollut huikean tehokas verrattuna syyskauteen.

Ässiä vastaan Peltola pääsi alivoimalla avoimeen maalipaikkaan. Laukauksen sijaan kovalla itseluottamuksella pelaava laituri siirsi kiekkoa hieman sivuun ja käänsi selkänsä takaa syötön suoraan Jarkko Maliselle, joka ohjasi kiekon tyhjään maaliin.

Peltola ja tämän ketjukaveri tasaviisikoin Antti Erkinjuntti saivat ottelun jälkeen päävalmentaja Jussi Tapolalta erilliset kehut hyvästä pelistä.

− Harvoin nostan yksittäisiä pelaajia esille, mutta varsinkin Erkinjuntti ja tietysti Peltola ansaitsivat tänään onnistumisensa. Erkinjuntti teki itselleen monta paikkaa, ja kävi huonoa tuuria, mutta onneksi saimme lopulta sen maalin.

Peltola ja Erkinjuntti olivat rakentamassa kotijoukkueen toistakin osumaa. Kanadalaissentteri Stephen Dixon sai viimeistellä rauhassa Erkinjuntin tolppalaukauksen paluukiekosta. Kolmikko oli läpi ottelun hyvällä pelipäällä ja loi useamman vaarallisen tilanteen ässämaalille.

Tunnusteleva alku

Ässät antoi Tapparalle paljon tilaa eikä lähtenyt karvaamaan syvältä. Ässävalmentaja Pekka Rautakallion mukaan tämä oli tietoinen valinta.

− Tiedostamme Tapparan hyvyyden ja passiivisella puolustamisella saimme pidettyä heidät pois tekopaikoilta. Tappara kääntää peliä nopeasti, ja hyökkäyksiin tulee puolustajilta hyvä tuki.

− Liiga on mielenkiintoinen ja monipuolinen sarja, kun ei ole vain yhtä pelitapaa. Joukkue voi vaihtaa pelitapaa ottelusta toiseen, ja siihen pitää pystyä sopeutumaan. Tänään me olimme valmistautuneita ja kärsivällisiä, kommentoi Tapola vastustajan pelitapaa ja omiensa reagointia siihen.

Rautakallio antoi omilleen sekä kiitosta että kritiikkiä.

− Sitoutuminen tekemiseen oli positiivista, mutta toteutuksessa oli paljon parantamisen varaa. Tappara hyödynsi meidän pari virhettämme.

Tapola näki vastustajan pelissä paljon hyvää.

− Vastustaja puolusti hyvin. Tätä loppukauden tärkeät pelit ovat yhä enemmän, kun tapellaan pisteistä. Meidän pitää vain olla kärsivällisiä.

Valmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että toisessa erässä Ässät pääsi niskan päälle.

− Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli meiltä heikko, erityisesti kamppailupelaaminen ja huolellisuus. Siinä oli Ässien mahdollisuus iskeä, kommentoi Tapola.

− Varsinkin toisessa erässä saimme monta pitkää hyökkäystä, mutta emme päässeet sille alueelle, mistä maalit tehdään. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin saimme jalat liikkeelle, analysoi Rautakallio.

Ässät pääsi rinnalle, mutta Tapparan kärsivällisyys käänsi pelin

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Ässät iski vastahyökkäyksestä. Hetkeä aiemmin Tapparan Henrik Haapala oli avopaikassa, mutta Rasmus Rinne venyi huipputorjuntaan.

− Ässät on hyvä vastaiskujoukkue. He kyttäävät pitkiä syöttöjä ja saivat siten myös maalinsa. Jos lähdemme liikaa höntyilemään ja yritämme itse saada asioita tapahtumaan, niin käy juuri näin kuten tänään, muotoili Tapola.

Tappara ei Ässien tasoituksesta kuitenkaan häkeltynyt, vaan iski voittomaaliksi jääneen osuman vain kolme minuuttia myöhemmin. Peltola heitti laidasta löysän laukauksen, jonka Rinne torjui suoraan Erkinjuntin lapaan. Erkinjuntti laukoi tolppaan, mutta Dixon lapioi paluukiekon sisään.

− Tasoitusmaalin jälkeen joukkue näytti taas henkisen voimansa. Se ei katkaissut meitä mihinkään suuntaan, vaan aloimme uudestaan pelata, Tapola jakoi kiitosta ja kehuja pelaajilleen.

− Kylmä tosiasia on, että kun bensa alkaa loppua, niin silloin myös ajatus vähän karkaa, kommentoi puolestaan Rautakallio omiensa esitystä. 

Viimeisellä minuutilla Ässät otti vielä aikalisän ja maalivahdin pois. Voitetun aloituksen jälkeen Ässät sai hyvän mylläkän Tappara-maalille, mutta edellisestä pelistä sisuuntuneena kirvesrinnat kestivät patapaitojen rynnistyksen.

− Lopussa kuudella viittä vastaan oli tilaisuus ottaa ainakin yksi piste, mutta tällä kertaa ne kaikki jäivät Tampereelle, Rautakallio kommentoi lyhyesti.

− Viimeksi SaiPa teki vastaavassa paikassa tasoitusmaalin. Nyt pystyimme puolustamaan johtoasemaa loppuun asti, mikä totta kai tuo varmuutta pelaamiseen, iloitsi puolestaan Tapola.

Tapola oli mielissään myös siitä, että ratkaisijoita löytyy ykkösketjun ulkopuolelta.

− Yksittäisiä pelaajia nousee hienosti esiin laajalta rintamalta, ja silloin joukkue on vahva.

» Lähetä palautetta toimitukselle