Tapparan itseluottamus jyräsi porilaisen hulluuden

LIIGA / Raportti
Tappara taisteli kotivoiton Ässistä
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara sai tiistaisesta CHL-voitostaan tuhdin piristysruiskeen. Hakametsässä nähtiin aktiivinen, taisteleva ja ennen kaikkea riittävän tehokas Tappara-miehistö, jota ei horjuttanut ykkössentteri Josh Greenin poissaolokaan.

Harvoin pääsee sanomaan, että Tapparan kannattajat auttoivat joukkueensa voittoon. Ottelun toisessa erässä Ässät sai hyvän pyörityksen Tapparan päätyyn ja loi monia mahdollisuuksia tasoittaa ottelu, mutta patapaitojen painostus päättyi Juha Metsolan näyttävään torjuntaan. Kannustusryhmä huusi "Metsolaa" kovaan ääneen, ja Tappara sai pelistä uudelleen otetta.

Ensimmäisessä erässä Antti Erkinjuntti oli vienyt Tapparan 1−0-johtoon ohittamalla näyttävällä harhautuksella Tapio Sammalkankaan ja tarkalla laukauksella Juuso Riksmanin.

Ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin vasta ajassa 31.18 Ässille, ja minuutin kuluttua Tappara pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Kristian Kuusela ohjasi maalin edestä kauden avausmaalinsa ja sai hänkin kannattajilta raikuvat suosionosoitukset.

Pari minuuttia myöhemmin Patrik Laine pelasi kiekon viivaan Atte Mäkiselle viivaan, jonka laukaus painui häirinnästä huolimatta helpohkon oloisesti Riksmanin taakse. Maalin jälkeen Riksman siirtyikin penkille, mutta loukkaantumisen vuoksi.

Maalivahdin vaihto herätti Ässät, ja porilaiset yrittivät uudella innolla kaventaa peliä. Tapparan puolustus ja Metsola kuitenkin kestivät.

Kolmannen erän alkuun Ässät sai ylivoiman, mutta Tappara pelasi uhrautuvasti kannattajien tukemana, eikä kavennusmaalia syntynyt. Tämän jälkeen kolmas erä oli lähinnä pelailua. Ässät yritti näennäisesti ja loi painetta Tappara-päätyyn, mutta laukaukset lähtivät huonoilta sektoreilta, ja toisaalta Tapparan pelaajat peittivät laukauksia ja taistelivat irtokiekoista.

Tapparan pelissä näkyi onnistumisten tuoma itseluottamus, mitä vahvisti entisestään sekä avausmaali että onnistuminen ylivoimapelissä. Tapparan jokainen hyökkäysketju kykeni luomaan vaarallisia tilanteita, Ässistä parhaiten pelasivat Sami Lähteenmäki sekä kaksikko Jarno Kärki-Aleksi Saarela.

» Lähetä palautetta toimitukselle