Savinainen sai pukea sankariviitan ylleen - "Nyt rakennetaan uutta tarinaa kirves rinnassa"

LIIGA / Raportti
Savinainen iski ottelussa kahdesti.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan vieraaksi luisteli tiistai-iltana Porin Ässät. Kotijoukkueella oli mahdollisuus nousta sarjataulukon ykköseksi, mutta voittomaalikilpailuun asti venyneen ottelun pisteistä kaksi jäi Tampereelle.

Ensimmäiseen erään kotijoukkue lähti erittäin vahvana ja kaikki 20 minuuttia olikin yhtä Tapparan maalia – ilman sitä maalia. Ässien maalivahti Andreas Bernard piti vierasjoukkuetta pystyssä heti ensimmäisessä erässä 12 torjunnallaan.

Tapparan ykkösnyrkki Henrik Haapala, Jani Lajunen ja Kristian Kuusela loivat maalipaikkoja koko pelin ajan, mutta tuloksetta. Toisessa erässä lisääntyivät jäähyt ja molempien joukkueiden maalihanat aukesivat. Jarno Kärki iski ottelun avausmaalin Teemu Aallon istuessa jäähypenkillä.

Tapparan ylivoima oli komeaa pyöritystä, mutta sen tehokkuus jäi tiistaina olemattomaksi. Melkein koko jatkoajan kotijoukkue sai pelata neljällä kolmea vastaan, eikä silti vieraiden verkko soinut. Bernard oli varsinainen muuri paikallaan. 

Oma koira puri

Tamperelaiset muistavat Veli-Matti Savinaisen vuoden 2013 finaalista, mutta tiistaina hyökkääjä näytti entiselle seuralleen, että onnistuu häneltä maalinteko heidänkin verkkoon. Ässät vastustajana tuntui tuoneen hyökkääjälle aivan uutta puhtia.

− Kai siinä vähän ekstrapotkua oli, mutta kyllä pelin sisällä unohtui jännittäminen ja ylimääräinen hömpötys tästä pelistä. Se on vastus kuin vastus, niin samalla lailla lähdetään pelaamaan kuitenkin, pohti Savinainen.

Tasoitusmaali meni Savinaisen onnistumisten piikkiin, mutta niin meni ottelun komein pommikin, jonka kohteeksi joutui Ässistä jäähyaitiossa yhteensä neljä minuuttia viihtynyt Ville Ahlgren.

Ex-kirvesrinta Masi Marjamäki onnistui voittomaalikilpailussa vuorollaan, kun Toni Kallela epäonnistui. Ottelun sankariviitta puettiin Savinaisen ylle, sillä hänen komea harhautuksensa päätti pelin Tapparan eduksi.

− En tiedä itsekään mistä nuo kädet tuohon rangaistuslaukauskilpailuun tuli. Muuten kyllä harjoitellut tuota valelämäriä ja rystylle vientiä, mutta nyt vietiinkin rystyltä kämmenelle. En tiedä mistä se tuli, mutta hienoa että meni sisään, kommentoi Savinainen nöyrästi.

Ässät on viimeksi voittanut Tapparan Hakametsässä juurikin vuoden 2013 finaalissa Savinaisen toimesta, eivätkä porilaiset tähän tilastoon saaneet muutosta.

− Se on mennyttä aikaa ja nyt rakennetaan uutta tarinaa kirves rinnassa, alleviivaa Savinainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo