Sport ei päästänyt TPS:ää kirouksesta

LIIGA / Raportti
Sport juhli tällä kertaa viidesti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Perjantai- illan ottelukierroksella kohdanneet Sport ja TPS kamppailivat tärkeistä pisteistä Kuparisaaren huutomyrskyssä. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet kohtaamaan kovalla latauksella, mutta kotietua nauttinut Sport ei päästänyt TPS vierashäviöiden kirouksesta.

− Kyseessä ei ollut kauden paras ottelu maalitilastoista huolimatta. Kausi on pitkä ja kehitystä tapahtuu koko ajan ja tulos tulee, kun sitä on tullakseen, Sport-luotsi Tomek Valtonen ruotii.

Sport onnistui maalinteossa vieraita paremmin

TPS pelasi tasaisen varmasti, mutta ottelun ratkaisi kuitenkin viimeistely. Kovasta painostuksesta huolimatta kiekko ei näyttänyt millään uppoavan Hannu Toivosen selän taakse. Kovia laukauksia torjunut Toivonen venyi tarpeen vaatiessa ja Sportin puolustus maalin edustalla vahvisti sen, ettei turkulaisilla ollut saumaa kiriä kotijoukkueen maalieroa kiinni.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue näytti omaa maalitaitoaan, kun heti ottelun alkuun Damien Fleury iski Charles Bertrandin poikkisyötöstä kotijoukkueen johtoon vain puolisen minuuttia ottelun aloituksesta. Tehokaksikko oli pitelemätön, sillä Bertrand keräsi ottelusta tehot 1+2 ja Fleury 2+0.

–Meillä on hyvä nopeus. Haluamme luoda hyökkäyksen sekä tehdä maaleja. Toimimme hyvin yhdessä ja saamme hyvin syötöt osumaan, kultakypärä Bertrand kommentoi ketjunsa tehojen salaisuutta.

Ensimmäisen erän lopuilla Bertrand katkaisi pitkän maalittoman putkensa Niko Peltolan ja Erik Riskan avustuksella.

Vaikka TPS oli kovasti valmistautunut otteluun, se ei riittänyt kotijoukkueen päihittämiseen. Kannattajien vankka tuki sekä seisaallaan osoitetut suosionsoistukset edustivat Kuparisaaren tunnelmaa, joka katossa alusta asti.

TPS:llä on ollut epäonnea vierasotteluiden suhteen, sillä joukkue ei ole onnistunut keräämään pisteitä vierasotteluista.

− Läheltä piti, mutta sitä ei lasketa. Jostakin kiekko aina pomppi sisälle ja se vain kertoo siitä, että olemme omassa päässä liian löysiä, Kai Suikkanen tiivistää joukkueensa suoritusta.

Kiekollinen pelaaminen oli Sportilla parempaa. Vaikka turkulaiset onnistuivat tarjoamaan kovan vastustuksen, sai Sport pidettyä oman päätynsä puhtaana. TPS:n ainokaisen iski Jakub Nakladal ottelun kolmannessa erässä, kun tšekkivahvistus pommitti vetonsa siniviivalta häkkiin.

Kulmavääntöä ja kuumia tunteita

Liekö TPS:llä jäänyt hampaankoloon joukkueiden edellinen kohtaaminen, sillä perjantaina vieraat piti kotijoukkuetta kovassa prässissa. Sportin sankariksi nousi maalilla 39 kertaa kiekon torjunut Toivonen.

Vierasjoukkue ei saanut omasta ylivoimastaan tehoja irti, kun pyörittely maalin edessä ei johtanut kuin kulmavääntöihin.

Toisen erän alussa järeämpiä otteita käyttänyt Mike Brennan ja Otto Karvinen jakoivat nyrkin iskuja, josta molemmille seurasi suihkukomennus. Näin kotkapaitainen kotijoukkue onnistui toistamiseen kaatamaan TPS:n kotonaan.

− Tärkeintä on saada mahdollisuus maalintekoon ja joukkuekavereiden avustuksella se onnistuu, Bertrand analysoi.

Kannattajalauma osoitti tukensa joukkueelle raikuvin suosionosoituksin. Myös valmennuspäädyltä sekä koko joukkueelta arvostuksen saanut kannustus jaksaa nostaa Kuparisaaren tunnelmaa kerta toisensa jälkeen.

Huikeat 5 maalia nakuttanut kotijoukkue siirtyy pidemmälle tauolle joukkueen kohdatessa Ilveksen Tampereella vasta marraskuun 14.päivä. TPS ottelee Porissa Ässien vieraana lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle