Vaasassa kaksi liigadebyyttiä - Vieraiden Peltonen makeaan voittoon

Aaro Peltonen nappasi 30 torjuntaa.
Sport ja Tappara kohtasi torstain kiekkoillassa, jonka voiton vieraille takasi maalivahti Aaro Peltonen lukemin 4-2. Toisen erän alkuun kirvesrinnat olivat kuskin paikalla, jonka jälkeen oli Sportin vuoro.

Ensimmäinen erä ei suurenmoista kiekkoviihdettä tarjonnut. Avausmaali syntyi Tapparalle videotarkistuksen kautta, kun puolen minuutin sisään Sportin maalitolpat kilahtivat kahdesti. Maalintekijäksi merkattiin Antti Erkinjuntti.

− Tomek Valtonen on tehnyt hyvää työtä täällä. Nimilistalta ei ole ainakaan ulkopuolisten silmissä niin vahva joukkue kuin kentällä. Hyvin sitoutunut ja puolustava vastustaja. Maalipaikat meni Sportille, mutta tehokkuus oli tällä kertaa meidän puolella. Kova peli, päätuomarit toimi hyvin, mutta linjamiehet olivat huonoja, tiivisti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola

Toinen erä sytytti Sportin

Toisen erän alkuun Tapparan ensimmäisestä hyökkäyksestä Hannu Toivonen torjui kaksi vetoa peräkkäin, mutta kolmas oli miehen ulottumattomissa ja Olli Palola siirsi kirvesrinnat kahden maalin karkumatkalle.

Parin minuutin jälkeenkeskialueen väännöstä Sport pääsi kahdella yhtä vastaan ja Teemu Henritiuksen syöttö Joel Kivirannalle onnistui, ja kotkapaidat pääsivät maalin päähän. Kymmenen minuuttia myöhemmin Henritius käytti Markus Kankaanperän sähellyksen kiekon kanssa hyödykseen päästyään kasvotusten Aaro Peltosen kanssa. Veivaus oli kaunis ja kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa.

− Peltonen oli loistava tänään, ensimmäisessäkin erässä oli jo pahoja tilanteita, mutta varmoja koppeja teki. Maaleille ei voinut yhtään mitään. Huonommalla maalivahtipelillä olisimme varmasti hävinneet ottelun, kehui Tapola.

− Jo Jokereiden A-junioreissa olemme pelanneet Kivirannan kanssa yhdessä. Löydämme toisemme todella hyvin kentältä. Katsoin miten maalivahti reagoi ja jätti etukulman hyvin auki, joten päätin laittaa sinne, kommentoi maalin ja syötön merkannut Henritius.

Sport teki työt, Tappara maalit

− Yhdyn linjamiesten toimintaan. Olivat aivan pihalla tänään, mikä maksoi meille monta maalia. Meinasi käydä toisinkinpäin. Tappara oli tehokkaampi, mutta jokainen pelaaja voi olla ylpeä panoksestaan, kommentoi Sportin päävalmentaja Valtonen.

Kolmaskin erä oli Sportilta hyvää hallintaa. Alkusekunneilla Tappara pääsi jälleen kilauttamaan tolppaa, eikä monesti päässyt pyörittämään kotijoukkueen puolelle.

Kotkapaidoille siunaantui useita paikkoja siirtyä ensimmäisen kerran johtoon, mutta joko Peltonen vei pidemmän korren tai viimeistely ei onnistunut.

Sportin paineistus tasakentällisillä ja ylivoimalla oli hyvää katseltavaa, kunnes tamperelaiset pääsivät seuraavaan kunnolliseen hyökkäykseen, jonka Jarkko Malinen käytti hyödyksi. Viimeisillä minuuteilla Sportin mylly sai jatkoa, mutta Tappara-kapteeni Jukka Peltola löi vielä neljännen osuman tyhjään maaliin.

− Aika tyhjäksi häviö jättää. Pelasimme todella hyvin, mutta ratkaisumaali pomppasi onnekkaasti, Henritius harmitteli.

Sportin riveissä oli jälleen uusi debyyttinsä tekevä A-juniori. Hän oli 16-vuotias Robin Salo, joka pelasi tappiosta huolimatta hyvän ottelun.

− Salo pelasi todella miehekkäästi. Lukee peliä hyvin, ensimmäisessä vaihdossa vastaanotti kauhean pommin, mutta tuli kuitenkin takaisin. Fyysisesti vähän vajaa vielä, mutta totta kai 16-vuotias on, suitsutti Valtonen.

Sport suuntaa seuraavaksi lauantaina kohti Espoota. Tappara puolestaan isännöi Lukkoa jo huomenna.