Sportin maalivahtipeli ja kultakypärä nollasivat SaiPan

Mikä Järvinen pelasi kauden viidennen nollapelinsä.
SaiPasta ei ollut voittamaan Sportia tällä kaudella, ja vaasalaiset käänsivät viime kauden piste-eron toisinpäin. Keltamustien huono toinen erä ja Vänttisen osumat toivat Sportille lopulta tyylipuhtaan 3-0-voiton.

Ensimmäisen ja viimeisen erän Sport oli pinteessä SaiPaa vastaan. Keltamustien puolustus piti Sportin visusti poissa maalintekopaikoilta ja helpotti Jani Niemisen työskentelyä maalinsuulla, kunnes toisen erän alussa SaiPa-veskarin lipsahdus ja puolustuksen virhe koituivat lappeenrantalaisvieraiden kohtaloksi.

Mika Järvinen puolestaan nappasi viidennen nollapelinsä 35 torjunnalla.

− Ensimmäinen erä täysin SaiPan. Kiitos Järvisen tilanne oli tasan. Toisessa erässä pieni onnenkantamoinen, ja saaatiin tarvittavat maalit. Pelasimme ehkä kauden yksinkertaisinta jääkiekkoa, Tomek Valtonen kommentoi Sportin suoritusta.

Tuomas Vänttinen iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Ensimmäinen meni hyökkääjän omien sanojenkin mukaan onnekkaasti sisään ja kultakypärä luuli aluksi Jarkko Immosen iskeneen pikkumustan häkkiin.

Toisessa maalissa Ville Leskinen onnistui erinomaisesti kamppailemaan kiekon SaiPa-pelaajalta pois ja tarjoili Vänttiselle erehtymättömän paikan maalin edestä.

SaiPa hakkasi päätään Järviseen

SaiPan ensimmäisessä ylivoimassa nähtiin vieraiden paras tilaisuus koko erikoistilannepelaamisessa, kun maaliruisku Chad Raulle pedattiin paikka lyödä kiekko puolityhjään maaliin, mutta maalipörssin kärki huitaisi pikkumustan ohi.

Viimeiseen 20-minuuttiseen Sport sai ohjattua SaiPan pelaajat laitoja kohti ja onnistui voittamaan vieraat pleksien tuntumassa. Sport sai myös taiottua hyviä tilaisuuksia ratkaista ottelu, mutta Nieminen piti keltamustat kiinni pisteissä loppuminuuteille saakka.

Lopulta ottelun viimeisillä sekunneilla Tero Koskiranta sai kunnian viedä kiekko tyhjään SaiPa-maaliin ja kaunistella lukemat 3-0.

− SaiPa vei meitä kuin litran mittaa. Tuntuu kuitenkin hyvältä saada tällainen voitto, koska meille on käynyt usein samalla lailla kuin SaiPalle nyt kävi. Yritimme puolustaa, meinasin sössiä Järvisen nollapelin aivan lopussa, mutta onneksi kiekkojumalat oli puolellamme tänään. Järvinen oli ihan loistava tänään, kertoi kahden maalin Vänttinen.