SaiPa täyteen pistepottiin Sportista

Bussijalat eivät olleet SaiPan esteenä.
Sportin ja SaiPan kauden viimeisessä kohtaamisessa pidemmän korren vei SaiPa luvuin 5-2. SaiPan tunnettu keskialueen tukkiminen alkoi purra vasta päätöserässä, mutta juuri silloin, kun keltamustat tarvitsivat sitä eniten. Koko kauden kaikki pisteet Sportin ja SaiPan välisistä otteluista menivät Lappeenrantaan.

Avauserän alku sytytti yleisöä hyvin mojovilla ja puhtailla taklauksilla. Avausmaalin sai aikaan vierasjoukkue, kun Chad Rau onnistui ohjaamaan Sam Lofquistin vedon viivasta erän alkupuoliskolla. Vaikka isännät pääsivät kahdesti ylivoimalle, kertyi Andreas Bernardille ensimmäisessä erässä vain seitsemän torjuntaa. Kaukalon toisella puolella Ville Hostikka keräsi peräti 19 koppia.

− Todella tärkeät pisteet meille sarjataulukkoon katsoen. Vaikka voitimme kolmella maalilla, niin tietyissä kohdissa meille olisi huonommalla tuurilla voinut käydä toisinpäin, kommentoi vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen

Toisessa erässä Aleksi Rekosen ja Jarkko Hattusen loistavista väännöistä tarjoutui unelmapaikka hyvin paikaltaan nousseelle Oskari Manniselle, joka hyödynsi SaiPa-puolustajan liikkuvan maskin putket paukkuen ja Sport tuli tasoihin.

Kiekko kilahti Sportin tolpassa ottelun puolivälissä, ja seuraavasta katkosta tuomari oli menossa tarkistamaan videolta. Ottelu kuitenkin eteni neljä minuuttia putkeen, ja tällä kertaa Lofquist ei erehtynyt tilaisuudesta ja uusi SaiPan johdon.

− Toinen erä ratkaisi ottelun. Teimme vähän lapsellisia virheitä. Aika raskaita aikoja meille ja tuntuu, että menee helppoja maaleja. Charles Bertrandilla oli loistava paikka tasoittaa, mutta tolpasta poispäin. Ari Gröndahl loukkaantui kompastuttuaan tuomariin ja loppupelin pelasimme viidellä pakilla, harmitteli Sport-luotsi Tomek Valtonen

Hieman myöhemmin Sportin maalin edessä kolme kotijoukkueen pelaajaa katsoivat aitiopaikalta, kun Rau iski illan toisen osumansa jäissä makaavan Hostikan alta. Maalin ansiosta lappeenrantalaiset tuplasivat etumatkansa.

− Puolustimme todella hyvin ja tärkeä voitto tuli. Mentaliteetti pitää nyt pysyä voitossa, koska yritämme päästä kuuden parhaan joukkoon, kertoi Lofquist.

Sportin erinomainen kuvio sytytti vielä taistoon

Viimeisenkin erän alkuun Sport onnistui maalinteossa. Jarkko Immosen loistavasta avauksesta Toni Leinonen polki täysiä hyökkäysalueelle ja tarjoili takaa tulevalle Petri Lammassaarelle, joka laukoi suoraan syötöstä yllättäen italialaisveskarin.

Lappeenrantalaiset uusivat kuitenkin johtonsa ylivoimalla, kun Jesse Mankisen veto kimposi onnekkaasti Patrick Björkstrandista verkon perukoille.

Loppuminuuteilla kuudella neljää vastaan pelattu ylivoima ei vaasalaisia enää auttanut, vaan Rony Ahonen löi oman siniviivan tuntumasta viimeisen niitin. Hostikan kokonaissaldoksi kertyi 42 torjuntaa. Toisessa päässä Bernard nappasi 27 koppia.

Liigadebyyttinsä tehneen Jesse Rantamäen saldoksi ottelusta jäi yksi laukaus, rangaistus, ja hitusen yli kuusi minuuttia peliaikaa.

− Omasta mielestäni meni aivan hyvin, vaikka tappio närästääkin. Tänä aamuna sain tietää, että pelaan SaiPaa vastaan. Jännitti kovasti ottelun alkuun asti, mutta ottelun edetessä se meni ohi. Pari kertaa olen aiemmin ollut harjoituksissa edustuksen kanssa, naurahti 18-vuotias Rantamäki.

− Olen tyytyväinen Rantamäen suoritukseen. Ei ollut helppoa hänelle, mutta hänessä on potentiaalia Liiga-pelaajaksi, kommentoi Valtonen.

Seuraavaksi SaiPa suuntaa torstaiksi Turkuun. Sport puolestaan isännöi Tapparaa samana päivänä.