Putket katkesivat ja kurssit kääntyivät Vaasassa

LIIGA / Raportti
Sportin ylivoima oli SaiPalle liikaa.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Tunteikas ja vauhdikas ottelu Sportin ja SaiPan välillä kääntyi lopulta kotijoukkueelle. Sportin ylivoima sai piristysruiskeen, ja vaasalaiset pitivät täydet pisteet lukemin 4-2.

SaiPan ylivoima ei ollut toimiakseen kun taas Sportin neljä ylivoimaa tuottivat kolmesti tulosta. Suurimmiksi sankareiksi nousivat joukkuettaan pystyssä 32 torjunnalla pitänyt Mika Järvinen sekä kaksi pistettä napanneet Lassi Kokkala ja Jake Newton.

- Vaikea ilta oli. Kova kotijoukkue vastassa, eikä päästy Sportin hyvyyden takia ytimeen kiinni. Tietynlainen nöyryys puuttui. Sport rankaisi kovalla kädellä. Toisessa erässä oli paikkoja, mutta päättäväisyys puuttui. Myös Järvinen otti hienoja torjunta. Onnittelut isännille, halusivat todella voittaa ja ansaitsevat sen, tiivisti SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Alusta asti rytinää

Yskivän lähdön jälkeen SaiPa karvasi korkealta ja tehokkaasti, sekä sulki keskialueen visusti. Lopulta Sport sai ensimmäisestä ylivoimastaan avausmaalin, kun Kokkalan vedon ohjasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelannut Ville Rajala. SaiPa pääsi lopulta tasoihin, kun Chad Raun ranneveto yllätti Järvisen.

Rajala kuitenkin joutui jättämään ottelun kesken, mutta Tomek Valtoselta löytyi myös hänelle kehuja;

- Täytyy ihailla SaiPaa. Näissä otteluissa on tunnetta ja kovaa vääntöä. Keskialueella ei oltu tarpeeksi nöyriä. Kolmannessa erässä olimme purjeessa, koska meiltä tipahti pari pelaajaa tauolla. Oli haasteellista päästä peliin takaisin mukaan. Rajala pelasi huikean ottelun, oli vahva kamppailussa, ja tottakai Järvinen ja Kokkala täytyy nostaa esille, Valtonen tuumaili.

- Asenteeltaan puolihullu oululainen. Äijä paikallaan, olivat Valtosen mietteet Rajalasta.

Järvinen piti joukkueensa mukana ryöstäen torjunnoillaan tähtihyökkääjä David McIntyren kolmesti. Oltuaan köysissä toisen erän alun Sport käytti aikalisänsä, joka poiki menestystä, kun Kokkala ohjasi Charles Bertrandin vedon Jussi Markkasen nenän edestä verkon perukoille.

Viimeisessä erässä Sportin kolmas maali hylättiin suoralta kädeltä, joka mahdollisti SaiPan toisen tasoituksen Sami Venäläisen toimesta. Lopulta rikkeet koituivat lappeenrantalaisten kohtaloksi, kun Tommi Tikka ja Joel Kiviranta onnistuivat maalinteossa kauden ensimmäisen kerran.

Näihin lukemiin Sport nappasi modernin Liiga-taipaleensa ensimmäiset pisteet SaiPalta ja valmistautuu perjantaihin, jolloin kotkapaidat isännöivät Lukkoa. Keltamustat puolestaan reissaavat samana päivänä Poriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo