Pelicansin alivoimajyrä upotti kotkapaidat

Marko Pöyhönen ratkaisi kaksi pistettä lahtelaisille.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Vaasan torstai-illassa kohtasivat Sport ja Lahden Pelicans. Lopulta melko värittömäksi marraskuiseksi väännöksi osoittautunut ottelu kääntyi vierailijoille jatkoajalla lukemin 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1).

Sportin ja Pelicansin kohtaaminen Kuparisaaren torstai-illassa ei tarjonnut järin huikeaa dramatiikkaa. Pelicans teki ottelussa tarvittavat maalit ja puolusti hyvin, joka riitti tänään kahteen pisteeseen.

Pelicans-luotsi Tomi Lämsä painottikin, että alku oli torstaina tärkeässä roolissa.

− Tämä oli ensimmäinen meidän reissu tänne tänä talvena. Ollaan kuultu, että täällä on kova kotiyleisö ja Sport ottaa luulot pois heti ensimmäisellä kympillä. Selvisimme siitä hyvin, Lämsä myhäili ottelun jälkeen.

Sportilla oli ottelussa paikkansa, mutta isäntäjoukkueen viimeistely ontui. Kolmas erä oli Sportilta varsin hyvää peliä, mutta voittoon asti se ei punanuttuja kantanut.

− Meillä oli huonoja maalintekoyrityksiä. Paikkoja oli kyllä, mutta ei saatu sisään. Todella nihkeä ottelu, ruoski Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen omiaan ottelun jälkeen.

− Jos olisimme koko ottelun olleet omalla tasollamme, niin olisimme saaneet kolme pistettä. Mielestäni yksi kauden heikoimmista esityksistä, Valtonen jatkoi.

Väritön avauserä

Ottelun avauserä oli melko väritöntä puurtamista. Avauserässä syntyi yksi maali, josta vastasi vierailijajoukkue Pelicans. Lahtelaisista Tyler Redenbach laittoi kiekon rannelaukauksella Hannu Toivosen vartioiman Sport-maalin takaylänurkkaan melko vaarattoman näköisestä tilanteesta.

Myös isäntäjoukkue Sport sai luotua yhden kohtuullisen tekopaikan kultakypärälleen Charles Bertrandille, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa läpiajosta, kun Pelicansin maalia vartioinut Janne Juvonen pelasi nurkan tyylikkäästi kiinni. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierailijoiden maalin johdossa.

Toinen erä alkoi Pelicansin ylivoiman rippeillä. Maaliin asti kiekko ei lahtelaislavoista lähtenyt, mutta ylärima pelasti vaasalaiset kertaalleen, kun valkopaidoista Juha Leimu pääsi laukaisemaan vapaasti viivalta.

Kokonaisuudessaan toinen kaksikymmenminuuttinen oli melko tasainen, eikä kumpikaan hallinut selkeästi. Pelin tempo oli kuitenkin noussut suhteessa ensimmäiseen erään verrattuna ja maalintekopaikkojakin alkoi syntyä kummallekin joukkueelle.

Niko Peltola pääsi tuulettamaan kauden avausmaaliaan.

Maalinteossa kumpikaan joukkue ei kuitenkaan toisessa erässä onnistunut, joten erätauolle luisteltiin lahtelaisten sitkeässä 1−0-johdossa.

Lahtelaisten joukkuerangaistukset olivat kääntää pelin

Kolmanteen erään kotijoukkue Sport tuli hyvällä asenteella ja se palkittiin. Kolmannen erän puolivälissä Niko Peltola toi Sportin tasoihin kauden avausmaalillaan, Pelicansin ollessa vajaamiehinen joukkuerangaistuksen vuoksi.

Vielä reilut kolme minuuttia ennen päätöserän loppua Sportille tarjottiin loistava tilaisuus ottaa ottelusta täydet kolme pistettä, kun Pelicansilla luisteli jälleen liikaa miehiä jäällä.

− Harvoin vieraista otetaan kolmea pistettä yhdellä maalilla, joten tietyllä tavalla ottelu kulminoitui siihen joukkuerangaistukseen. Ensimmäinen näistä oli selkeä jäähynjälkeinen tilanne ja toinen oli vähän kyseenalainen, mutta onneksi kestetttiin se, Lämsä analysoi.

Tätä punapaidat eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään, joten ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoajalla lahtelaisten sankariksi nousi Marko Pöyhönen, joka pääsi tuikkaamaan paluukiekon maalin edestä ohi Sport-vahti Toivosen. Pöyhösen maali takasi vierailijoille kaksi pistettä kotiinviemisiksi.

Hyvin ottelun läpi alivoimia tappanut Pöyhönen sai kehuja myös Pelicans-luotsilta.

− Hän sai ansaitun palkinnon illan uurastuksestaan, Lämsä kiitteli.