Tehottomat ja työmyyrät järjestivät trillerin

LIIGA / Raportti
Tahdonvoimalla ja rusikoimalla kiekko menee maaliin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja Lukon kohtaamisen tiivisti kolme avaintekijää; loistavat maalivahdit, tehottomien onnistuminen ja työmyyrien ankara taistelu. Lukko nappasi itselleen johdon heti ensimmäisessä erässä, mutta trilleri säästettiin päätöserään.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun pleksejä paukuttaen taklauksissa ja laukauksilla. Erä kului nopeilla päädystä päätyyn- hyökkäyksillä, kunnes ensimmäiset rikkeet syntyivät. Kummankaan joukkueen ylivoimapeli ei toiminut, ja vajaalla tasakentällisellä Sport oli vierastaan vahvempi.

Henrik Koiviston ketju sai lopulta tulosta aikaan, kun edellä mainitun pelaajan aloitusvoitosta Olavi Vauhkonen veti lähes saman tien, joka yllätti Hannu Toivosen kilpikäden puolelta. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vieraiden johdossa.

Lukko puolusti täydet 60 minuuttia melkein erheettömästi

Pleksien paukuttelu jatkui, tällä kertaa laukauksilla. Vieraat hallitsivat mailapelin ja tiiviin puolustuksen, vaikka paine pysyi suurimmaksi osaksi raumalaisten päädyssä. Toisen erän edetessä Lukonkin hyökkäys alkoi toimimaan, mutta kunnon maalintekopaikkoja ei kummallekaan puolelle syntynyt.

− Meillä oli kyllä maalintekopaikkoja, mutta ei vaan kaikista tällä kertaa onnistunut. Koko Koiviston ketju oli loistavassa iskussa tänään, samoin Oskari Setänen. Sportin toinen tasoitus oli kunnon soturimaali, kommentoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva

Erän loppuminuutilla Sport sai rakennettua ensimmäisen kunnon hyökkäyksen hetkeen, ja edistystä syntyi. Charles Bertrand tarjoili upean syötön Damien Fleurylle vastakkaiseen laitaan. Vaikka laukaus olisi mennyt rutkasti ohi, Lukko-veskari kuitenkin nappasi itselleen helpon kopin. Jääkiekko-ottelun parhaimpaan kohtaan, eli viimeiseen erään siirryttiin samassa tilanteessa.

− Meiltä loistava taistelu. Nelosvitja oli ensimmäistä kertaa tuossa koostumuksessa ja hyvältä näytti, analysoi Sport-käskyttäjä Tomek Valtonen

Ensimmäinen maali herätti koko hallin

Sport jatkoi päätöserässä kovaa painostusta, mutta Lukon erinomainen mailatyöskentely varmisti Setäselle uhattomat torjunnat. 

− Se ensimmäinen maali oli sovittu kuvio, kuinka me teemme sen. Onneksi tällä kertaa suunnitelma toimi vaikka yleensä ei, kertoi Teemu Tallberg

Lopulta Lukon puolustus uinahti kerran, ja kotijoukkue tuli tasoihin. Tallbergin ja Teemu Henritiuksen loistavista esitöistä Joel Kiviranta veivasi upeasti Setäsen kahville ja pikkumustan reppuun. 

Tämän jälkeen koko ottelu heräsi jälleen henkiin, ja koko 3000-päinen yleisö sen mukana. Hetkeä myöhemmin Vauhkonen napautti itselleen illan toisen osumansa, ja raumalaiset jatkoivat siitä, mihin edellisellä johdossaan jäivät.

Sport löi loppuminuuteilla kaiken peliin aikalisää ja kuudetta kenttäpelaajaa myöden. Alkukankeuden jälkeen Sport sai aikaan hirmuisen hurmoksen ja videotarkistuksesta varmistettiin Tallbergin survomismaali, kun pelikelloon jäi alle 15 sekuntia.

− Huomasin, kun kiekko meni maaliin. Jo ennen videotarkistusta, nauroi Tallberg.

Jatkoaika oli kaiken kaikkiaan tunteikas. Sekä Setänen että Toivonen esittivät komeita torjuntoja, kun tilanteita syntyi puolelta toiselle. Bertrand pääsi loppupuoliskolla puolittaiseen läpiajoon, mutta Lukko-veskari veti pidemmän korren ensimmäisestä ja toisesta kultakypärän yrityksistä komein ottein.

Voittolaukauskilpailussa Sportilta ei tällä kertaa onnistunut kukaan ohittamaan Setästä. Lukolta Toivosen saivat ohitettua Teemu Nurmi ja Koivisto. 

» Lähetä palautetta toimitukselle