Sport ja Lukko kohtasivat hyväntekeväisyysottelussa

Filip Riska upotti ottelun avausmaalin.
Vaasan perjantai-illassa hyväntekeväisyysottelussa kohtasivat Sport ja Rauman Lukko. Ottelu tarjosi 1153 katsojalleen vain niukasti maaleja ja tilanteita. Ottelu päättyi lopulta vieralijoiden voittoon rangaistuslaukauskilpailussa lukemin 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1).

Sport ja Lukko kohtasivat hyväntekväisyysottelun merkeissä. Ottelun tuotoilla on tarkoitus hankkia vauvojen hengitystä tukeva CPAP-laite Vaasan keskussairaalan lastenosastolle.

- Olen erittäin tyytyväinen, että voimme tällä tavalla jääkiekon avulla auttaa keskussairaalaa ja siellä hoidettavia lapsia, kertoi Sportin toiminnanjohtaja Jyrki Niemi sanomalehti Pohjalaiselle.

Kumpikin joukkue pelasi ottelun lähes parhailla kokoonpanoillaan. Risto Dufvan luotsaama Rauman Lukko toi mukanaan tukun vaasalaisille tuttuja pelaajia, kuten esimerkiksi Sportissa kiekkoilleet veljekset Erik Riskan ja Filip Riskan, Aki Kangasmäen sekä viime vuonna Jokipojissa pelanneen Joona Karevaaran. Kotiin raumalaisilta jäivät kuitenkin esimerkiksi konkarit Petteri Nummelin ja Ilkka Mikkola.

Itse ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa. Vain puolen minuutin pelin jälkeen Lukon Harri Tikkanen löi kiekon katsomoon, mutta tilanteesta seurannut vaasalaisten ylivoima oli ponnetonta. Tasaisen avauserän parhaasta paikasta vastasi myös Sport. Nico Aaltonen syötti Markus Piispasen läpiajoon, mutta yritys painui ohi maalin, ja eräsummeri soitti maalittomassa tasatilanteessa.

Alivoimalla avausmaali

Toinen erä alkoi myös kotkapaitojen komennuksessa. Vaasalaisista Eetu Heikkinen pääsi kokeilemaan tehokasta laukaustaan avopaikasta, mutta laukaus painui hitusen ohi maalin. Myös Piispanen sai kokeilla maalin edestä, mutta kiekko ei tietään maaliin löytänyt.

Sport sai ylivoiman pian erän puolivälin jälkeen. Ylivoimamaalia Sport ei tehnyt, mutta Sportissakin pelannut Filip Riska rokotti kotijoukkuetta läpiajosta vieden vierailijat maalin karkumatkalle. Myös Lauri Tukonen pääsi puolittain läpi, mutta Sport-puolustus ehti viime hetkellä pelastamaan tilanteen. Erän lopulla myös vaasalaiset pääsivät maalin makuun, kun puoli minuuttia ennen eräsummeria Ari Gröndahlin rannelaukaus upposi ohi Lukko-veskari Oskari Setäsen.

Kolmas erä ei maaleja tarjonnut. Erän parhaasta paikasta vastasi Lukon Aleksi Saarela, mutta jostain eteen ehti vielä läpi ottelun hyvin pelannut Sport-vahti Tuomas Saarela. Lopulta ottelu venyi tasatilanteessa 1-1 rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Lukko oli etevämpi Tukosen maalilla.

Molemmat joukkueet palavaat jäälle perjantaina 16.8. Tuolloin Sport pelaa Vaasa Cupin ottelussa Mikkelin Jukureita vastaan. Rauman Lukko puolestaan kohtaa Porin Ässät.