Kaava ei rikkoutunut - Lukko jälleen pitkällä tavalla voittoon Sportista

Mikko Kousa löi pelivälineen maaliin kahdesti.
Sportin ja Lukon ottelun ohessa käytiin Raumam Bojan ja Red Armyn välinen huutotaistelu katsomossa. Kannatuslaulujen äänitasot nousivat uusille atmosfääreille.

Avauserässä siirryttiin paljon päästä päähän, mutta kiekollisessa pelissä Sport oli alakynnessä. Vaasalaispelaajat eivät alun jälkeen saaneet kunnollisia hyökkäyksiä ja hakivat turhan vaikeita syöttöjä. Lukko siivosi tehokkaasti maalinedustaa ja jäädytti keskialueella hyvin pelin kulkua varsinkin toisessa erässä.

Sportin pitkän painostuksen jälkeen Lukon vastahyökkäyksestä Mikko Kousa ohitti komealla rannevedolla maskin peitossa olleen Hannu Toivosen.

− Olimme 2-0 johdossa viimeiseen erään asti ja vähän jäljessä. Ihan ansaitusti Sport tuli tasoihin, kehui Lukko-valmentaja Risto Dufva

Toiseen erään Sport lähti isännän ottein, eikä Lukko päässyt omasta päädystä pois useisiin minuutteihin. Vieraat käyttivät aikalisänkin ottelun puolivälin tienoilla, mutta kotkapaidat painoivat päälle kuin yleinen syyttäjä. Tolppaa lähemmäksi eivät vaasalaiset kuitenkaan tasoitusta päässeet.

− Kävi klassisesti, eli jos et itse tee tarjotuista paikoista, niin kaveri tulee ja tekee, Sport-luotsi Tomek Valtonen kommentoi Lukon maaleja.

Erän loppuminuuteilla Toni Koivisto tuplasi raumalaisten johdon heittämällä rystyltä maalinedustalla pikkumustan maalin kattoon.

Toisessa erässä Sport sai paikoitellen hyviä paikkoja maalintekoon, mutta Lukko-veskari Oskari Setänen teki tukun huikeita torjuntoja pitääkseen joukkueellaan vakaan johdon.

Päätöserässä pankki räjähti

Minuutti ja sekunti kului kolmatta erää, kun Sport nousi maalin päähän. Jarkko Hattusen nerokkaasta syötöstä Lassi Kokkala laukoi kiekon huonosti sijoittuneen Setäsen taakse.

− Totta kai harmittaa, kun hävittiin, mutta ylpeä olen pojista. Kovaa työtä tekivät, mutta Lukko oli parempi viimeiset kuusi-seitsemän minuuttia. Oli hyvätasoinen jääkiekkopeli, analysoi Valtonen.

Lukkokin heräsi jälleen rakentamaan hyökkäyksiä omassa pelaamisessaan, ja Toivonenkin sai enemmän torjuntatöitä. Sport-veskarin huikeasta torjunnasta Sport sai uuden tuulen alleen, ja Jarkko Immosen sokkosyötöstä maalin eteen Ville Leskinen iski lukemat tasan.

Kotijoukkueen ainoa rangaistus syntyi mitä jännittävimpään mahdolliseen aikaan, ja Lukko käytti sen hyväksi. Teemu Nurmi heitti siniviivalta kiekon maalia kohti, ja loistotontille hiipinyt Kousa ohjasi illan toisen osumansa.

− Tällä kertaa voitettiin voittomaalikilpailussa, ja saimme tärkeät pisteet mukaan, Dufva totesi.

Sport teki jälleen esimerkillistä taistelua, ja Damien Fleury katkaisi yhdeksän ottelun kestäneen maalittoman putkensa komealla lämärillä.

− Loistava ottelu meiltä tänään. Onnistuminen kasvatti itsetuntoa, ja saimme hyvin tehtyä töitä tänään, kommentoi maalittoman putkensa katkaissut Fleury.

Lukko painoi loppuajan päälle, mutta tulosta ei syntynyt, ja siirryttiin jatkoajalle. Molemmille joukkueille tarjoutui paikkoja ratkaista ottelu, mutta kiekko ei löytänyt tietään kummankaan osapuolen häkkiin, ja oli voittomaalikilpailun aika.

Voittomaalikilpailussa ainoat onnistujat olivat Lukolta molempiin yläkulmiin limpun nostaneet Koivisto ja Olavi Vauhkonen.