Työnteon voitto kiekkokontrollista

LIIGA / Raportti
Sport pääsi tuulettamaan voittoa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Entiset Mestiksen kiistakumppanit kohtasivat Kuparisaaren torstai-illassa. Tunteita ja tuoksuja, hylätyn maalin ja paljon tilanteita sisältänyt ottelu päättyi lopulta Sportin 3-2-voittoon.

Varsin kiihkeäksi muodostunut torstai-ilta päättyi isäntäjoukkue Sportin juhliin. 3-2-lukemiin päättyneen ottelun viimeiset minuutit vierailijajoukkue painoi hanakasti Sportin maalille, mutta tulosta ei syntynyt.

KalPan päävalmentaja Pekka Virta ei hyppinyt ilosta ottelun jälkeen.

- Lähelle päästiin, mutta ei saatu mitään mukaan. Ei tiedä, oltiinko noin paljon rikollisempia ottelussa. Jäähyjä meille tuli selkeästi enemmän kuin kaverille. Käytännössä meille tehtiin kolme alivoimamaalia.

Ottelun ensimmäisessä erässä isäntäjoukkue Sport oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla Sportin Charles Bertrand pääsi kokeilemaan maalintekoa aivan Eero Kilpeläisen vartioiman maalin edestä, mutta kuopiolaisvahti pelasti KalPan nopealta takaiskulta.

Sportin alun paine johti siihen, että KalPan pääkäskijä Virta joutui turvautumaan aikalisään jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Pelin kulkuun aikalisä ei kuitenkaan vaikuttanu.

- Sillä koitin hakea vähän muutosta siihen, mitä siinä alussa nähtiin. Ei siinä silti ihmeitä tehdä, Virta kommentoi aikalisää.

Fleury osui taas

Hiukan ennen avauserän puoliväliä Sport sai ylivoiman, jota se ei hyödyntänyt. Mutta kun ylivoimaa oli jäljellä muutamia sekunteja, Matt Generous syötti Damien Fleuryn läpiajoon. Maaliahne ranskalainen ei erehtynyt, vaan laittoi kiekon maaliin ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon ja siirtyi samalla liigan maalipörssin toiseksi.

Erän lopulla KalPakin pääsi hiukan paremmin peliin mukaan, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut viimeistelemään enempää maaleja, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin isäntien 1-0-johdossa.

Toinen erä oli jo paljon tasaisempi, mutta erän ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue KalPa. Jukka Voutilainen pääsi iskemään Hannu Toivosen tarjoaman paluukiekon sisään ja toi vieralijat tasoihin.

Eero Kilpeläinen torjui kuopiolaisten maalilla mitä pystyi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

- Meille tuli lapsellinen merkkausvirhe KalPan 1-0-maalissa, Sport-käskijä Valtonen harmitteli.

Sportkin sai kertaalleen kiekon maaliin toisen erän aikana, mutta Antti Kangasniemen tekemä maali hylättiin potkumaalina. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Mies itse kuitenkin myönsi tilanteen.

- Kyllä se taisi luistimenkärkeen osua, Kangasniemi totesi ottelun jälkeen.

Sport kesti lopun paineen

Sport avasi päätöserän hyvin. Erää oli pelattu vain reilu minuutti, kun Sport pääsi ylivoimalle. Se tuotti pikaisesti tulosta, mutta hiukan erikoisella tavalla. Jarkko Hattunen koitti heittää kiekkoa kohti maalia, mutta Sport-hyökkääjän rystyheitto osui KalPa-puolustuksen luistimiin ja tippui korkealta ohi KalPa-vahti Kilpeläisen.

Hattusen maalin jälkeen tapahtui nopeasti. KalPa pääsi iskemään selvän pitkän kiekon jälkitilanteesta ottelun tasoihin, kun Voutilainen ohitti Toivosen hienolla yksilösuorituksella.

- Se maali oli törkeä tuomarivirhe. Tuomaritarkkailija myönsi, että se oli pitkä kiekko. Ei tuommoisia virheitä voi tulla tällä tasolla. Ne ratkaisevat isoja asioita, Valtonen manasi.

Pian KalPan maalin jälkeen Sport kuitenkin meni uudelleen johtoon, kun Bertrand osui ylivoimalla. Lopussa KalPa painoi lujaa päälle, mutta tasoitusta ei koskaan syntynyt. Näin ollen kolme pistettä jäi Sportille.

» Lähetä palautetta toimitukselle