Kivet tippuivat sydämiltä - KalPa kaatui Kuparisaaressa

LIIGA / Raportti
Mike Brennan viimeisteli Sportin voiton tyhjään KalPa-maaliin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport oli toistamiseen tällä kaudella KalPaa etevämpi kotihallissaan, kun kuopiolaisvieraat kaatuivat lukemin 4-2 (0-0, 2-1, 2-1). Sportin Ville Leskiseltä ja Jussi Pesoselta tippuivat kivet sydämeltä, kun kumpikin onnistui vihdoin avaamaan kauden maalitilinsä.

Sport oli KalPaa vastaan parempi lukemin 4-2. Vaasalaiset olivat kuopiolaisia edellä oikeastaan jokaisella osa-alueella. Kotkapaidat puolustivat hyvin, mutta hyökkäsivät energisesti ja puolustivat kuopiolaiset huonoille tekopaikoille.

Sport-luotsi Tomek Valtonen oli tyytyväinen omiensa otteisiin ottelun jälkeen.

- Meidän puolustajat ja sentterit tekivät hyvää työtä puolustuksessa. He pitivät hyvin KalPan hyökkääjät pois boksista, eivätkä he päässeet ydinalueelle. Pelaajat blokkasivat hyvin vetoja ja olivat vahvoja laidoilla, Valtonen kehui.

KalPa ei missään vaiheessa päässyt kunnolla peliin mukaan. Ottelun päätöserässä vierailijat onnistuivat luomaan painetta kotkapaitojen päätyyn, mutta aluepainostukset päättyivät tuloksettomasti kerta toisensa jälkeen.

Vaikka KalPa poistui toistamiseen pisteittä Vaasan Kuparisaaresta, ei KalPan päävalmentaja Pekka Virta selitellyt tappiota.

- Sport on voittanut täällä kaksi kertaa, koska he ovat olleet kaksi kertaa parempia. Tänäänkin he olivat jokaisessa asiassa meitä edellä, Virta tyytyi toteamaan ottelun jälkeen.

Kaksi avausosumaa

Illan aikana nähtiin kaksi kappaletta avausmaaleja. Sportin Ville Leskinen avasi liigauransa maalitilin ja konkarihyökkääjä Jussi Pesonen avasi kauden maalitilinsä. Valtonen kehui vihdoin maaliputkien väliin osunutta kaksikkoa.

- Leskinen ja Pesonen ovat molemmat pyörineet jo aika kauan tuossa ja on hienoa, että he saivat nyt onnistumisia. Molemmat ovat olleet aiemmissakin otteluissa erinomaisia ja maalintekpaikkojakin on ollut, mutta ei vain ole tullut onnistumisia.

Pesosen maali oli erittäin tyylikäs. Laiturin tarkka ranneveto upposi KalPa-maalin ylähyllylle toisessa erässä.

- Pesosen veto oli kyllä maailmanluokkaa. Ihan sama, olisiko ollut kyseessä NHL, KHL tai vaikka D-junioreiden SM-sarja. Se olisi mennyt maaliin, Valtonen heitti.

Myös Leskisen liigauran avausmaali oli todella komea. Sportin hyökkääjä pääsi mailoineen Joonas Valkosen lähettämän laukauksen väliin ja se upposi KalPan maaliin ohi Samu Perhosen.

- On kyllä hyvät fiilikset, mutta aika kauan sitä sai odottaakkin, Leskinen naurahti.

Leskisen liigauran avausmaalin syntyminen otti kieltämättä pitkään, sillä 20-vuotiaan hyökkääjän maalitili aukesi vasta ottelussa numero 31. Selkeää syytä mies ei kuitenkaan maalittomuuteen löytänyt.

- En tiedä, miksi näin kauan meni. Ehkä nyt kun olen saanut pelata, niin on sitä kautta tullut rauhallisuutta tekemiseen. Alussa oli ehkä vähän vaikeaa, mutta nyt on viime aikoina sujunut, Leskinen mietti.

Sport hallitsi ottelua

Ottelun ensimmäinen erä oli kuopiolaisilta varsin vaisu ja isäntäjoukkue Sport hallitsi kenttätapahtumia. Maaleja kumpikaan joukkue ei onnistunut iskemään, joten erätauolle siirryttiin 0-0-tasatilanteessa.

- Olimme ensimmäisessä erässä edellä. Laukaukset menivät meille 11-1 ja maalintekopaikat 7-0. Silti taululla oli nollat taulussa, Valtonen analysoi ottelun jälkeen.

Toinen erä sen sijaan tarjosi jo tapahtumiakin. Keskimmäinen kaksikymmenminuuttinen alkoi vaasalaisittain hyvin, kun ranskalaisvahvistus Charles Bertrand vei vaasalaiset 1-0-johtoon. Bertrand laittoi kiekon pienestä kulmasta helpohkon näköisesti ohi KalPa-vahti Samu Perhosen.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Sportin Leskinen vei vaasalaiset jo kahden maalin karkumatkalle. Kuopiolaisista Toni Hyvärinen pääsi kuitenkin iskemään KalPan maalin päähän, mutta hetkeä myöhemmin Pesonen vei vaasalaiset jälleen kahden maalin johtoon. Näin ollen viimeiseen erään lähdettiin vaasalaisten 3-1-johtoasemassa.

Päätöserässä Kalpa painoi vielä hanakasti päälle, mutta viimeistään Mike Brennanin tyhjään maaliin laittama 4-1-osuma päätti kuopiolaisten pyristelyn. KalPa onnistui kuitenkin vielä kaunistelemaan lukemat 4-2, kun Janne Kolehmainen onnistui laittamaan kiekon ohi Sport-vahti Hannu Toivosen vajaa 30 sekuntia ennen päätössummeria.

» Lähetä palautetta toimitukselle