Sport taisteli maltillisesti Kärpiltä kaksi pistettä

LIIGA / Raportti
Voittomaali ranskalaisella käsikirjoituksella.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi-
Sport ja Kärpät kohtasivat runkosarjan viimeisessä kohtaamisessaan täpötäydessä Kuparisaaressa. Edeten viihdyttävästä katkonaiseen otteluun molemmat maalivahdit olivat erinomaisessa iskussa, ja ratkaisu ilmeni jatkoajalla. Charles Bertrand tasoitti kahdella maalillaan voittolukemat, eikä Kärpät saanut yhtä pistettä enempää tuliaisia.

Ottelu oli alusta saakka nopeatempoinen, fyysinen ja laukauksiltaan runsaslukuinen. Charles Bertrand onnistui ensimmäisenä maalinteossa ohjattuaan Aleksi Laakson viivavedon Sami Rajaniemen selän taakse.

Kärpät syötteli hyökkäyksissään paljon, mutta laukaukset eivät saapuneet Mika Järviselle asti. Lopulta yksi löytyi verkoista asti, kun Esa Pirnes latasi ylivoimalla kiekon tilanteesta sokeana olleen Järvisen ohi.

Roolit vaihtuivat, tulos ei

Ensimmäinen erä oli Sportin hallinnassa, mutta Kärpät nappasi toisen. Niin koti- kuin vierajoukkueella oli tilaisuutensa siirtyä johtoon, mutta viimeistely ontui tai tilanne päättyi huonoon syöttöön. Sekä Rajaniemi että Järvinen tekivät komeat torjunnat erän lopuilla pitääkseen joukkueet rinta rinnan.

Sportilla oli vaikeuksia onnistua pitkissä syötöissä. Kärpät katkaisi lukuisia Sportin pelinavauksia, mutta ei onnistunut rokottamaan vaasalaisia vastahyökkäyksiä enempää.

− Kovat kaksi peliä. Eilen vähän katkera tappio, mutta poikien palautuminen ja latautuminen oli hatun nostettavan arvoista. Kaikki olivat tänään sotilaita isolla S:llä. Meille sopivat nämä tuplapelit. Tuntuu että mitä enemmän viikossa pelataan, sitä paremmin me pelataan loppuviikosta, Tomek Valtonen kertoi.

− Jake Newtonilla oli pieni vamma, pudotuspeleissä olisi pelannut. Oskari Manninen pelasi meidän riveissä ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon. Ei nyt ollut meidän paras pelaaja, mutta lähes, Valtonen tuumi ja valaisi toisen yhdysvaltalaispakin poissaoloa.

Kotkapaitojen viimeinen ylivoima oli kaikkien tuottoisin, vaikka Sportin kuvio ei pyörittänyt pitkiä jaksoja. Ylärima pelasti Kärppien nahan yhden pisteen arvoisesti.

− Kova ja hieno tapahtuma oli. Tällä viikolla saimme kunnian olla kahdessa kirvelevässä tappiossa, joissa molemmissa oli täpötäysi halli. Paljon tyytyväisiä asioita meidän miehiltä, etenkin alivoima sujui mahtavasti. Hyvä sapluuna tällainen minimuotoinen pudotuspelikaava. Saa makua kevääseen, kun pitää nollata käyty ottelu mahdollisimman nopeaa ja keskityttävä seuraavaan, kommentoi Kärppien valmentaja Mikko Manner.

Jatkoaikaa Sport ei tarvinnut kuin 14 sekuntia. Niko Peltola heitti kiekon pakin ohittaneelle Bertrandille, joka vei kylmähermoisesti Rajaniemen kahville, joten Sport nappasi lisäpisteen.

− Todella kovat kaksi ottelua. Tänään pelasimme todella hyvin ja olimme kärsivällisiä. Ensimmäiseen osumaan sain onnekkaasti hieman kosketusta ja toisessa ajattelin kokeilla samaa, mikä on ennenkin toiminut. Tuntuu että saan ainoastaan sillä maaleja, nauroi molemmat maalit iskenyt Bertrand.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo