Kärpät näytti mestarin elkeitä Kuparisaaressa

LIIGA / Raportti
Kärpät tuuletti neljästi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin kohtaama liigasuosikki Oulun Kärpät saapui länsirannikolle historiallisissa merkeissä. Joukkueet olivat kohdanneet ennen ottelua vain harjoitusotteluissa, joten lauantaina kysymyksessä oli ensimmäinen Liigan runkosarjaottelu.

Kuparisaaressa oli tunnelmaa, kun hallitseva mestari saapui lauantaina Vaasaan. Sarjanousija sai vastaansa Kärpät, joka onnistui dominoimaan ottelua omalla hyökkäyspelillään.

Ensimmäinen maali syntyi, kun Kärppien kultakypärä Juha-Pekka Haataja sai laukauksellaan avattua Kärppien maalitilin Adam Masuhrin syötöstä ja vei joukkueen 1−0-johtoon.  

Kovin odotuksin Ouluun tullut Nicolas Deschamps ei ollut onnistunut maalinteossa ennen Sport-ottelua. Ulkomaalaisvahvistuksien tuottama pettymys on varjostanut joukkuetta, mutta Deschamps onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa ottelun toisessa erässä. Sentteri naulasi laukauksensa siniviivalta Ville Hostikan selän taaksen ja Kärpät siirtyi 2−0-johtoon.

Kanadalaisella olisi ollut tarjolla tyhjä maali kolmannessa erässä, mutta tilannetta maalitilinsä avannut kanadalaisvahvistus ei onnistunut hyödyntämään. Joonas Kemppainen ei sen sijaan jättänyt omaa paikkaansa käyttämättä, vaan laukoi maalin tyhjiin ottelun viimeisillä minuuteilla ja Kärpät varmisti tyylipuhtaan 4−0-voittonsa.

Sportillekin tarjottiin ottelussa maalipaikkoja, joskin ne olivat harvassa. Paras paikka tarjoutui joukkueen kapteeni Erik Riskalle, joka sai harhautettua Kärppien puolustuksen, mutta Iiro Tarkki torjui. Myös Damien Fleuryn laukaus toisen erän lopulla ylivoimalla osui tolppaan, mutta tämän lähemmäksi maalintekoa vaasalaiset eivät päässeet.

Ottelun lukemat eivät silti tulleet yllätyksenä Sportin valmennukselle. 

− Tiedettiin, että Kärpät on laadukas ja rutinoitunut joukkue, joten ottelu oli juuri odotusten mukainen, Sport-luotsi Tomek Valtonen tuumi. 

Oululaisten ylpeys, Joonas Donskoi, onnistui lunastamaan odotukset ja keräsi ottelusta tehopisteet 1+1. Donskoi pääsi loistamaan upeilla kiekollisilla lahjoillaan sekä kovalla laukauksellaan. Kun Sport sortui turhiin jäähyihin, pääsi Donskoi taiteilemaan Kärpät 3−0-johtoon kolmannessa erässä. 

Kärpät luotti Iiro Tarkkiin, joka onnistui pelamaan nollalukemat. Torjuntoja Tarkilla kerääntyi ottelusta 22, kun taas Hostikalla riitti tekemistä omassa päädyssään 25 torjunnan verran. 

Sport pysyi horroksessa koko ottelun. Kärppien ollessa kova vastus, eivät vaasalaiset pystyneet karvaamaan omaa hyökkäyspeliään ja Sportin alivoima jäi Kärppien jalkoihin.

− Muutamaa virhettä lukuun ottamatta peli oli ihan jämäkkää. Tyhmät jäähyt siirsivät painopisteen Kärpille ja varjostivat ottelun loppua, Valtonen tiivisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle