JYP huilitauolle voitolla Sportista

LIIGA / Raportti
Maalinedustalla Sport oli lauantaina aseeton.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja JYPin neljäs kohtaaminen Vaasassa ei päätähuimaavaa viihdettä vajaalle 3500-päiselle yleisölle tarjonnut. Toisen erän kaksi osumaa riitti jyväskyläläisvieraille täyteen pistepottiin luvuin 2−1.

− Kiitokseni yleisölle hienosta kiekkoillasta, Vaasassa on aina yhtä hienoa pelata. Jatkakaa samaan malliin, kehui JYPin päävalmentaja Marko Virtanen

Avauserässä JYP hyökkäsi aggressiivisesti ja ajoi maalille rajusti, mutta tulosta ei syntynyt. Hyvästä vastahyökkäyksestä Teemu Henritius tarjoili unelmapassin Erik Riskalle, joka ei tontiltaan erehtynyt ja iski avausmaalin.

JYP sai ensimmäisenä ylivoimalla mahdollisuudet, mutta kuvion toimivuudesta huolimatta onnistumisia ei tullut, ja Hannu Toivonen näytti hienoja hanskakoppejaan. Sportin veskarin erinomainen 32 torjunnan urakointi ei kuitenkaan riittänyt pisteille asti.

− Maalintekoon en ole tyytyväinen. Siinä oli eilen ongelmia ja niin oli tänäänkin. Yksittäisistä pelaajista Miika Lahden lempinimi ei ole turhaan "Rambo". Teki jälleen kovan työn tänään, analysoi omiaan Virtanen. 

Aneeminen loppupuolisko

Yli kymmenkunta minuuttia ottelu eteni molemmin puolin erittäin löysin rantein. Spotin ylivoimalla oli ongelmia päästä hyökkäys alueelle, ja JYPin pelinavaus oli luokatonta. Toiseen erään Sport sai kolmeen otteeseen ylivoiman, mutta Juuso Pulli rokotti kotijoukkueen heikosta avauksesta ja tasoitti lukemat.

− Ensimmäinen erä puolustettiin hyvin, ja vähän varkain pääsimme johtoon. Ylivoimaa tarjottiin, muttei onnistunut, ja vastustaja rokotti. Tällä kertaa alivoimalla. En voi oikein enempää vaatia pelaajilta. Antoivat jälleen kaikkensa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt, Tomek Valtonen kertoi. 

Erän viimeisellä minuutilla Toivosen torjumasta kiekosta Tuomas Pihlman pääsi varkain Sportin maalinedustalle neljän kotipelaajan keskelle, ja päätöserään lähdettiin JYPin johdossa.

Tuomas Tarkki hoiti pahimmat paikat, ja muuten puolustimme todella hyvin, tuumi maalipörssissä jaetulle kärkipaikalle siirtynyt Pihlman. 

Viimeinenkään erä ei tarjonnut paljon viihdyttävää jääkiekkoa, vaan JYP siirtyi puolustuskantaan, hyökäten vain keskialueelta napatuissa tilanteissa. Viidenteen ylivoimatilaisuuteen Sport laittoi kaiken peliin aikalisää ja kuudetta kenttäpelaajaa myöden. Hurrikaanipaitojen puolustus kuitenkin kesti Sportin loppurutistukset ja Jyväskylään lähtö toteutui kolmen pisteen kera.

− Todella hyvät fiilikset ottelusta. Erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Muutama paha paikka Sportilla oli, mutta iso kiitos myös puolustukselle, hymyili 16 koppia kiekosta ottanut Tarkki.

» Lähetä palautetta toimitukselle