Tunteita ja tappelun tuoksuja Kuparisaaressa

LIIGA / Raportti
Henrik Koivisto vastasi komeasta voittomaaliosumasta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kovat olivat otteet Sportilla ja Ilveksessä perjantai-iltana Vaasassa. Maalinedustan torikokouksilta ei vältytty, ja jo avauserässä kahakoita syntyi kiitettävästi. Sport nappasi Ilveksestä voittomaalikilpailussa kauden avausvoittonsa ja jätti jumbosijan taakseen.

− Ensimmäisen erän Ilves oli huomattavasti parempi. Olimme huonoja laitojen läheisyydessä ja hävisimme kaksinkamppailut. Paransimme hyvin viimeiseen kahteen erään, mutta meidän on pystyttävä parempaan huomenna, kiteytti Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Kotijoukkueen tasoituksesta vastasi Oskari Manninen, ja voittomaalikilpailussa onnistujat olivat Henrik Koivisto ja Charles Bertrand

− Oli huikea ottelu kokonaisuudessa. Maalivahti piti meidät jälleen alusta ottelussa mukana. En mitenkään suunnitellut yritystäni voittomaaleissa, vaan katsoin kuinka homma eteni, kertoi Koivisto.

Sport ajoi kovaa maalia kohti, mutta kotijoukkueen ylivoimalla Ilves piti tiiviisti ja ronskin ottein maalivahti Joonas Korpisalon sektorin puhtaana.

Avausmaali syntyi erän puolivälin tienoilla, kun Sportin kiekon menetyksestä keskialueella Sami Sandell jätti kiekon takaa tulevalle Turo Asplundille, joka repäisi voimakkaan rannevedon Sportin maalin kattoon.

− Päällimmäisenä mielessä tunnerikas ja hieno kiekkoilta. Kaiken kaikkiaan hyvä maku ja hieno fiilis koko hallissa, kehui Ilveksen käskyttäjä Tuomas Tuokkola

Hetkisen jälkeen perin kummallisesta tilanteesta kiekko löytyi toistamiseen Sportin maalista, ja tuomari säntäsi videon äärelle. Potkumaalin seurauksena maali hylättiin, ja vaasalaiset huokaisivat helpotuksesta. 

Ilves vastasi tuleen tulella

Toisessa erässä Sport jatkoi röyhkeää maalille ajoa, ja tämän seurauksena Steven Zalewski rikkoi ottelussa toisen kerran. Tämä ylivoima kantoi hedelmää Mannisen lämättyä siniviivalta kiekon sokean Korpisalon ohi.

Tasoituksen jälkeen Ilves siirtyi kiekollisen pelin hallintaan, mutta maalintekopaikat olivat vähissä. Korpisalon hermo alkoi pettää jatkuvaan maalille ryntäämiseen, ja maalivahti tarjoili kilpikättään useaan otteeseen kotkapaidoille.

Vieraat ryhtyivät leikkiin mukaan, ja toisessakin päädyssä nähtiin rähinää. Erän lopuilla vaihtoaitioiden välillä alkoi rähinät ja melkein penkeillä jo tapeltiin. Matt Generous hyppäsi jäälle ilman hanskoja, mutta Antti Tyrväinen ei lähtenyt tanssimaan.

− Tyrväinen vei taklauksen loppuun, ja Generous käänsi selän. Generous luki sen väärin, ja häneltä paloi käämit lopullisesti. Hienoa, että on tunnetta. Eikä siinä pahempaa tapahtunut.

Matkalla ulos isoista ovista jenkkipakki jätti terveisensä Korpisalolle tönäisyllä. Tyrväinen nappasi kympin käytösrangaistuksen, ja näissä tunnelmissa jatkettiin päätöserään.

− On uralla ollut aiemminkin tuollaista rähinää vaihtopenkkien välillä, Valtonen kertoi.

− Kyllä nämä rähinät oli minulle ensimmäinen kerta uralla, nauroi Tuokkola.

Viimeiseen erään tunteet olivat viilentyneet, ja mentiin päädystä päätyyn. Isännille tarjoutui enemmän paikkoja, mutta viimeistely uupui. Loppuvaiheilla Ilvekselle siunaantui ottelun paras tilaisuus, mutta Toni Kallela sutaisi kiekon tyhjästä maalista ohi.

Valtonen käytti aikalisänsä, kun kellossa oli jäljellä minuutti ja yhdeksän sekuntia. Ilves painoi kuitenkin täysiä päälle, mutta jatkoaika häämötti.

− Menin samalla sapluunalla kuin aiemminkin. Onneksi tällä kertaa tarttui, analysoi Sportin veskari Hannu Toivonen voittomaalikilpailun torjuntojaan.  

Jatkoaika tarjosi molemmille osapuolille ratkaisuja, mutta veskarien hyvät otteet jatkuivat ja puolustus peitti loput. Loppusekunneilla Sport sai tuhannen taalan paikan, jossa Korpisalon sankarillinen heittäytyminen varmisti voittomaalikilpailun.

Koivisto ja Bertrand nosti molemmat yritykset nätisti Korpisalon hanskapuolen kattoon, ja Toivonen torjui loistavasti Ilveksen molemmat yrittäjät. Sport nappasi kaksi pistettä ja siirtyi runkosarjassa sijalle 12 matkalla Tampereelle. 

» Lähetä palautetta toimitukselle