Tahmea alku kääntyi Sportin voittoon

Sami Blomqvist vastasi voitto-osumasta.
Sportin paluu maajoukkuetauolta näkyi tahmeana alkuna Ilvestä vastaan. Lievä hermostuneisuus oli aistittavissa, mutta kotijoukkue käänsi passivisen pelin voitokseen, kun ottelu päättyi luvuin 4-0.

Vaikka Ilves pääsi hakemaan tuntumaa tiistaina Lahden Pelicansia vastaan, tamperelaisten vire näytti silti melko hidastempoiselta. Alkuerässä ottelu oli molemminpuolin melko passiivista, ja Harhasyötöt ja lievä hermostuneisuus paistoi pelaamisessa.

- Olimme tänään vaisuja, ja siksi myös hävisimme tänään, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Intensiivisyyttä pelaamiseen toi Sportin painostus. Vieraiden painetta lisäsi ensimmäisen erän takaisku, kun Jarkko Immosen aloituksesta Sami Blomqvist viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa.

- Kyllähän se hyvältä tuntui. Onhan minulla ollut paikkoja aikaisemmissakin otteluissa, mutta nyt helpottaa, Blomqvist hymyili.

Toisessa erässä Blomqvist hamuili toistakin osumaa, mutta kuitenkin Vänttinen otti tilanteesta kaiken hyödyn irti ja siirsi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

- Yritin vetää rystyllä, mutta kiekko pomppasi jäästä. Tilanteesta Vänttinenhän sitten teki onneksi maalin, Blomqvist lisäsi.

Maalivahtiosastolla kunniaa sai Sportin ykkösveskari Mika Järvinen, kun hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Ensimmäisessä erässä Järvinen taipui vaativiinkin torjuntoihin kovan paineen alla, kun Ilves pääsi painostamaan ylivoimalla Mikko Pukan istuessa jäähyllä. Ilveksen maalilla Henri Kiviaho pelasi kautensa ensimmäisiä kokonaisia liigaotteluita.

Hyviin yrityksiin ylsi Blomqvistin lisäksi Tomi Körkkö, joka pääsi toisessa erässä yksin Kiviahoa vastaan, mutta viimeistely jäi hyökkääjän vedosta uupumaan. Joonas Komulaisen tervehtyminen oli toivottu lisä, sillä sentteri loisti erikoistilanteissa.

- Komulaista on paljon parjattu, mutta nyt kun mies on kunnossa niin tulostakin alkaa tulla, Tomek Valtonen kertoi.

Vaikka Ilveksellä oli etulyöntiasema, pelaamisesta puuttui viimeistely. Hyökkäyspäädyssä olisi ollut onnistumisia tarjolla, mutta joukkue ei päässyt tilanteitaan hyödyntämään.

Sportin pelaamisessa korostui paljon valmistautuminen. Joukkue hyödynsi maajoukkuetauon tehokkaalla harjoittelulla, jota sekä valmennus että pelaajat korostivat. Neljä maalia on Sportille harvinaista herkkua, mutta myös Valtonen painotti sitä, että taustalla oli hyvä lataus.

- Onhan tämä harvinaista herkkua, että voitamme neljällä maalilla, Sport-luotsi Valtonen tiivisti.