Kiekkoviihdettä parhaimmillaan - Ilveksen voittoputki sai jatkoa

LIIGA / Raportti
Tasoitusmaali Roope Hintzin tyylillä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Perjantain kiekkoillassa oli tunnelmaa, kun karsintasarjan vanhat kiistakumppanit Sport ja Ilves kohtasivat Vaasassa. Meteli ylsi melkein uusiin atmosfääreihin ja vääntöä riitti kaukalon puolella yllin kyllin.

3444 silmäparia oli todistamassa, kun Ilves taisteli viimeisessä erässä yhden maalin tappioasemasta 4−2-voiton. Tamperelaisten sankareiksi nousivat maalin ja syötön nikkaroineet Roope Hintz ja Aleksi Mustonen, sekä 32 kertaa kiekon torjunut Juha Järvenpää.

− Enismmäisessä ja toisessa erässä Sport oli niskan päällä, mutta kolmannessa erässä saimme hyvin hommat toimimaan, analysoi Mustonen.

Avauserä lähti käyntiin melkoisella hurmoksella, ja yleisön tunnelmakin oli kuin pudotuspeleissä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molemmille puolille, mutta maalivahtipeli oli myös kohdillaan molemmin puolin. Hannu Toivonen esitti jälleen pari erinomaista torjuntaa, ja samalla Sport-vahti sai pariin otteeseen tuntea Ilves-hyökkääjän massan yhdistettynä vauhtiin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin ilman avausosumaa.

− Ei ollut aivan tavallinen perjantai-ilta. Tämä oli todella hieno ottelu ja ilta. Olisin sanonut tämän saman, vaikka olisimme hävinneet, kertoi Ilves-käskyttäjä Tuomas Tuokkola

Kuparisaaressa huuto jatkui ottelun loputtuakin

Toinen erä alkoi samalla sykkeellä kuin edellinenkin. Sport oli kuitenkin enemmän niskan päällä ja Charles Bertrand otti jälleen isoa roolia. Puolivälin tienoilla Ilves nappasi johdon, kun Jarkko Näppilä löi siniviivalta napakalla vedolla pikkumustan Toivosen taakse.

Tämä johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun sairasosastolta palannut Marko Luomala iski ylivoimalla Damien Fleuryn loistavasta poikittaissyötöstä luvut tasan. Hetken kuluttua Ilveksen kultakypärä Teemu Rautiainen siirtyi suihkun puolelle taklattuaan Matt Generousin voimakkaasti laitaa vasten kotijoukkueen päädyssä.

Samassa erikoistilanteessa Sport sai kahden miehen ylivoiman ja ei kauan kestänyt, kun Erik Riska ohitti Järvenpään ja kotkapaidat ottivat johdon. Näillä tunnelmilla siirryttiin viimeiseen erään.

Homma haltuun, kun kultakypärä poissa

Kolmannessa erässä meno jatkui samanlaisena. Tomi Körkkö pääsi heti erän alkuun läpiajoon, mutta Järvenpää onnistui estämään maalin. Ilves aloitti vauhdin lisäämisen ja pian kiitos seisoi kahdella yhtä vastaan. Mustosen loistava syöttö löysi Hintzin ja kiekko meni voimattoman Toivosen ohi. Eikä aikaakaan, kun sama kaksikko iski ottelun voittomaalin toisinpäin. 

− Ensimmäinen erä pelattiin järkevästi. Toisessa erässä tunne voitti järjen ja tehtiin itsellemme hankala ottelu. Kolmas erä pelattiin äärettömän hyvin. Hintz ja Mustonen taisivat sanoa pukukopissa Rautiaiselle, että hyvä, kun lähdit, nauroi Tuokkola.

Viimeisellä neljänneksellä Sport laittoi kaiken peliin ja parin minuutin jälkeen kuudes kenttäpelaaja tuli vaasalaisille jäälle. Kova taistelu ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan Ilves kiitti. Pelikelloon jäi vain 1,8 sekuntia, kun Antti Tyrväinen liu'utti kiekon tyhjään maaliin. Näillä lukemin Sportin tappioputki kasvoi kuuteen peliin ja Ilves sai kolmannen voiton peräkkäin. 

Seuraavaksi Sport kohtaa kotonaan tiistaina Ässät. Ilves puolestaan lepää pitkään ja isännöi keskiviikkona KalPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle