Mannisen loistelias kaksiminuuttinen ponnisti HPK:n voittoon

Samu Perhonen oli HPK:n voiton takuu 35 torjunnalla.
Sportin ja HPK:n kauden toinen kohtaaminen Vaasassa rikkoi hämeenlinnalaisten kuparisen, mutta HPK:n loistelias ja Sportin synkkä kaksiminuuttinen ratkaisi pisteet Kerholle lukemin 4-2.

Sportin ylivoimakuviot toimivat ottelussa näppärästi, joista Charles Bertrand iski kotkapaitojen molemmat maalit. Vieraiden kultakypärä Sakari Manninen johdatti joukkueensa otteluun mukaan heti toisen takaiskun jälkeen, ja samassa erässä voittomaalin iski Juha Koivisto

− HPK hyödynsi hienosti meidän virheen kolmannessa osumassa. Pelattiin ihan ok, mikä ei riitä. Harmittaa häviö, mutta matka jatkuu, huomenna harjoitellaan, ja lauantaina pelataan, Tomek Valtonen kertoi.

Hämeenlinnalaiset heräsivät otteluun toisessa erässä, kun toisen maalin jälkeisestä vaihdosta Manninen onnistui maalinteossa. Sportin jouduttua rikkomaan HPK pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Kotvasen kuluttua Manninen onnistui jälleen.

Sport-vahti Mika Järviselle erä oli synkkä, sillä torjuntoja Järviselle kertyi vain kaksi ja kiekko helähti kolmesti selän taakse.

− Ensimmäinen erä oli meiltä aika tahmea. Toiseen paransimme todella paljon ja saatiin tarvittavat maalit. En tiedä, mikä meidän salaisuus otteisiimme täällä on, mutta täällä on hyvä tunnelma ja mukava pelata. Omista osumistani sen verran, että tällä kertaa meni paikoista sisään. Usko pudotuspeleihin elää ja siihen tähtäämme, kaksi maalia tehnyt Manninen kommentoi.

Pilli pysyi visusti taskussa loppupuoliskolla

Molemmat osapuolet lähtivät viimeiseen erään varovasti. Viivelähdöt olivat vaikeita suorittaa, eikä kiekon kanssa päästy paljoa keskialuetta pidemmälle.

Sport alkoi painostamaan rajusti, mutta Samu Perhonen piti johdosta kiinni. HPK pääsi ajoittain kokeilemaan päästä helpottavaan kahden maalin johtoon. Järvinen oli kuitenkin terästäytynyt toisella erätauolla ja piti Sportin mukana ottelussa.

Päätuomarien pillit pysyivät visusti taskuissaan ottelun viimeisillä minuuteilla. Kumpikin osapuoli teki tukun rikkeitä, mutta kädet eivät nousseet. Lopulta Juhani Jasu kaunisteli lukemat tyhjällä maalilla, ja HPK napsi kauden kolmannen kerran Sportilta täydet pisteet.

− Pelin alku ei ollut toivottu. Sport tuli kovaa päälle, mutta toiseen erään saimme ison tasonnoston. Kolmas erä oli huikeeta taistelua. Jätkät antoivat kaikkensa, saa olla ylpeä pojista tänään, kehui HPK:n Olli Salo.