HPK:n "Knatterton" nollasi Sportin

Juuse Saros oli lauantai-illassa ohittamaton.
Sportin ja HPK:n välinen kamppailu tarjosi Kuparisaaressa todellisen viihdepläjäyksen. Maalipaikkoja riitti kummassakin kenttäpäädyssä, ja hienoimmista suorituksista vastasivat molempien joukkueiden maalivahdit.

Vaasassa pelitavallisten hienouksien sijaan esitettiin vauhtikiekkoa, jossa kiekko ja pelaajat liikkuivat rivakasti kaukalon päästä päähän. Peli muistuttikin harrastesarjan peliä, mutta kovemmalla temmolla ja kamppailupelaamisella.

− Viihdearvoltaan varmaan ysin tai kympin peli. Todella vauhdikasta peliä ja Sport taklasi hanakasti, HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen analysoi paikallisradiokanava Iskelmä Jannelle ottelun jälkeen.

Maalivahdit olivat ottelussa iskussa. Vaikka isäntien Hannu Toivonen antautuikin kahdesti, kertyi hänelle tukku todellisia huipputorjuntoja. Toisen erän lopussa HPK-kasvatti nollasi toisen, kun Otto Paajanen pääsi yrittämään kiekon pompattua yllättäen aivan Toivosen nenän alle.

Juuse Saros piti vieraita pystyssä etenkin Sportin vaarallisten ylivoimapyöritysten aikana. Nollapeliin vaadittiin lopulta 39 torjuntaa.

− Yhdessä tilanteessa katsoin, että kiekko menee lihamuurin ainoasta aukosta verkkoon. Jostain sinne aukon päähän ilmestyi kuitenkin hanska, Lehtonen naureskeli.

− Juttelin Juusen kanssa tilanteesta ottelun jälkeen. Hän ei nähnyt, kun kiekko lähti, mutta jollain Nikke Knattertonin päätelmällä hän tiesi, että kiekko päätyy siihen.

Ottelun ratkaisu

Kolmannessa erässä Sport vyörytti pitkän jakson HPK:n puolustusalueella. Erityisesti ranskalaiskaksikko Charles Bertrand-Damien Fleury juoksutti vieraiden puolustusviisikkoa.

Lopulta isäntien hurmos katkesi kuin seinään, kun Mike Brennanin virhearvio maksoi raskaasti. Epäonnistuneen viivapelin jälkeen Jesse Saarinen hiippaili jenkkipakin taakse ja karkasi Craig Schiran pitkästä syötöstä läpi. Juonikas laukaus livahti hölmistyneen Toivosen jalkojen välistä maaliin.

− Fleuryllä oli siinä paikka tehdä 1-1, mutta sitten Saarinen teki toiseen päähän. Näin se vaan menee, Sport-käskijä Tomek Valtonen harmitteli.

− Jokainen pelaaja antoi tänään kaikkensa. Meillä oli hemmetisti maalipaikkoja, mutta joskus pomppii, joskus ei. Vastustajan maalivahti oli erinomainen tänään.

Kolmannen erän lopulla HPK sortui jäähyilyyn ja isännät pääsivät rummuttamaan ottelun lopun ylivoimalla. Kiekko liikkuikin näyttävästi ja laukauksia sateli runsaasti.

Sisukas HPK kuitenkin puolusti omaa maaliaan uhrautuvasti blokaten lukuisia laukauksia. Lopulta Paajasen blokin irtokiekosta Tuomas Vänttinen pääsi nostamaan helpottavan kolmannen maalin tyhjään Sport-maaliin.

− Oli hieno nähdä, että uusia äijiä heittäytyi kiekon eteen ja ottivat mustelmia kroppaan, HPK-luotsi Pasi Arvonen iloitsi.