Loppuunmyydyssä ottelussa ryminää - IFK:n puolustus kesti jälleen

LIIGA / Raportti
Maalille ajettin armoa antamatta.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Kuparisaaren hornankattila oli ensimmäisen kerran tällä kaudella loppuunmyyty, eikä yli 4000-päinen yleisö jäänyt ilman vastinetta rahoillensa. Tasaväkinen ja kiivas kamppailu päättyi lopulta IFK:n maalin voittoon.

Jake Newton vastasi Sportin nopeasta ja ainoasta maalista. Jenkkipuolustaja hiipi hyvin maalintekopaikalle IFK-puolustuksen huomaamatta ja Henrik Koivisto tarjoili erehtymättömän paikan Ville Husson vartioiman maalin eteen.

Molemmat osapuolet hiekoittivat toistensa hyökkäyksiinlähtöjä ja eliminoivat samalla pahimmat maalintekopaikat. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lopulta tasalukemin, kun Yohann Auvitun laukaisu viivan tuntumasta yllätti Mika Järvisen.

− Eihän häviö tunnu ikinä hyvältä. Varsinkaan kun ollaan hävitty jo tarpeeksi. Tuntui vaan "peliltä". Oman pelaajan jalkojen takaa tuli veto, pääsi yllättämään, tuumi Sport-vahti Järvinen.

Vankilasäännöt, mutta linja piti

Kumpikaan joukkue ei päässyt koettelemaan maalivahtien parasta terää, vaikka vetoja tuli kohtalaisen paljon. Siitä huolimatta otteet pysyivät vauhdikkaina. Hussokin oli samaa mieltä Järvisen kanssa ottelusta kokonaisuudessaan:

− Oli kyllä joulutyylinen ottelu. Toisessa erässä olimme niskan päällä, mutta sitkeä oli Sport. Tasoituskin oli lähellä, kun kiekko osui minua kypärään ja kimposi kaiketi siitä tolppaan. Oli silti hienoa taas pelata.

Ottelu keskeytyi hetkeksi kun toinen päätuomari Timo Favorin kompastui peruutettuaan kaatuneen Sport-pelaajan päälle. Kokenut viheltäjä nousi kuitenkin lopulta pystyyn ja tuomaroitsi erän loppuun.

− Haettiin voittoa hyvän puolustuksen kautta ja sen me teimme. Toivottavasti Favorin on kunnossa. Kismittää vankilasäännöt, olisin kaivannut vähän ylivoimaa, IFK-luotsi Antti Törmänen kommentoi.

− Ensimmäinen erä oli ihan napakka ja hyvä. Toinen IFK:n hallintaa ja kolmas ympäripyöreää. Molempiin suuntiin tuli rikkeitä, mutta linja piti. IFK oli nöyrempi ja ansaitsi voiton, Tomek Valtonen tuumi.

Kummallekin osapuolelle tarjoutui tilaisuutta nousta johtoon läpiajolla, mutta joukkueiden alakerrat hoitivat osuutensa. Viimeisellä erän puolikkaalla helsinkiläisvieraat onnistuivat maalinteossa kun Corey Elkins onnistui survomisessa.

Sportin loppuminuuttien prässi ei taaskaan onnistunut murtamaan IFK:n puolustusta, vaan pääkaupungin vieraat lähtivät kotia kohti kolmeen pisteen kera.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo