Kuparisaaressa raikui, vaikka valot pimenivät

LIIGA / Raportti
HIFK juhli voittoa Vaasassa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
HIFK saapui länsirannikolle ja sai kokea, miltä tuntuu pelata puolipimeässä hallissa. Torstai-iltana Vaasaan saapunut vierasjoukkue valmistautui kohtaamaan liiganousijan runsaiden fanijoukkojen saattelemana.

Fanien osalta ilta oli varsinainen jännitysnäytelmä. HIFK:n päädyssä kannattajat näyttivät railakasta fanikulttuuria.Paikallinen kannattajalauma Red Army näytti, miten Kuparisaaressa kannustetaan ja halli raikasi, kun joukkueet kohtasivat perjantai-illassa.

Kuparisaaressa fanijoukkojen ahkera kannustus antoi Sportille voimavaroja kohdata helsinkiläiset vieraat. Kannustuslaulut raikasivat ja kotietu tuntui auttavan Sportia jaksamaan kolme erää vieraiden höykytyksessä.

Liigan häntäpäähän sijoittunut Sport ei ollut helpon paikan edessä, kun HIFK näytti jo ensimmäisessä erässä vahvaa pelityyliään.

− HIFK oli liikkeissään monella osa-alueella parempi. Joukkue onnistui puolustamaan kertaakaan rikkomatta, josta täytyy nostaa hattua, Tomek Valtonen kommentoi ottelua.

Ottelun alkuminuuteilla HIFK:n venäläisvahvistus Nikolai Goldobin pääsi yksin läpi, mutta Sportin maalia vartioinut Hannu Toivonen oli hereillä ja torjui ulkomaalaisvahvistuksen yrityksen. Hyväksi sijoitukseksi osoittautunut San Josen ykkösvaraus pelasi hyvän ottelun, vaikka ei tehoille perjantai-iltana yltänytkään.

Ottelu sai sykettä, kun ensimmäisen maalin tehnyt Jasse Ikonen upotti siniviivalta vetonsa Toivosen selän taakse ja vei vierailijat 1−0-johtoon.

Sport ei saanut juurikaan maalipaikoistaan mitään irti ottelun alussa. Ranskalaiskaksikko Damien Fleury ja Charles Bertrand saivat maalintekopaikan, kun Fleury tarjoili poikittaissyötön, mutta Bertrand ei päässyt viimeistelemään kotijoukkuetta tasoihin. HIFK:n prässäyksestä huolimatta Sport pystyi pitämään oman pelinsä kasassa.

− Maalinteko ratkaisi tässä ottelussa. Meillä oli omat maalintekopaikkamme, mutta se ei riittänyt tänään voittoon, Valtonen lisää. 

Ensimmäinen erä ei ollut kuitenkaan toivoton kotijoukkueen osalta. HIFK:n maalilla kävi kova kuhina, josta Aleksi Rekonen onnistui taistelemaan kiekon Ville Husson selän taakse.

HIFK:n kova painostus jatkui toisessa erässä

Toisessakin erässä Sport joutui kovasti taistelemaan pysyäkseen vierasjoukkueen tahdissa. Vierasjoukkueen hallitseva pelaaminen oli kotijoukkueelle liikaa, kun kiekon kanssa kohti maalia noussut Teemu Ramstedt tarjoili Micke-Max Åstenille paikan. Åsten viimeisteli kiekon kotijoukkueen verkkoon ja vieraat siirtyivät jälleen johtoon.

Kiekko-Vantaassa aimmin pelannut hyökkääjä onnistui keräämään tililleen ensimmäisen tehopisteen tällä kaudella.

− Ensimmäinen maali kolmen vuoden jälkeen tuntuu kieltämättä hyvältä, ja onhan maalinteko aina mukavaa. Oli hienoa pelata, kun hallissa oli hyvä tunnelma ja oma pelaaminen sujui, Åsten kertoo hymyillen.

Sport-luotsi Valtonen käytti aikalisän jo toisessa erässä ja joutui kolmannen erän loppuminuuteilla taktikoimaan aikaa vaihtaessaan Ville Hostikan maalille. Yrityksistä huolimatta Sport ei saanut tasoitettua ja HIFK viimeisteli ottelun 3−1-voittoon, kun Ramstedt sai kiekon omasta puolustuspäädystä Sportin tyhjään maaliin.

Viimeinen erä puolipimeässä hallissa

Ottelu sai yllättävän käänteen, kun peli vihellettiin erätauolle odotettua aikaisemmin. Toista erää jäi pelaamatta hiukan yli viisi minuuttia, kun osittaisen sähkökatkoksen takia joukkueet komennettiin pukuhuoneisiin.

Viimeisessä erässä pelattiin todellisissa maalaistunnelmissa, kun ottelu jatkui ilman varsinaista pelikelloa. Erän loppuvaiheilla kuudes kenttäpelaaja ei tuonut vaasalaisille lohtua, vaan Ramstedt heitti kiekon tyhjään maaliin ja helsinkiläisille varman kolmen pisteen illan.

HIFK kohtaa lauantaina Lukon joukkueen jatkaessa vieraspelikiertuettaan. Sport jatkaa omaa taivaltaan myös vierailulle Ouluun, kun vastassa on tiistaina Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle