Kultakypärä ja ykkösveskari liekeissä Vaasassa

Kolme pistettä jäi Vaasaan viimeksi tammikuussa.
Sportin ja IFK:n kohtaaminen Vaasassa tarjosi urheilullisesti silmänruokaa yli 3000-päiselle yleisölle. Joukkueet kohtasivat kauden viidennen ja viimeisen kerran, josta Sport taisteli ensimmäiset pisteensä helsinkiläisiltä luvuin 2-1. Samalla ottelun alussa palkittiin 500. Liiga-ottelunsa johdosta puolustaja Mikko Pukka.

Ensimmäisen erän ensimmäinen vartti oli nopeudeltaan ja fyysisyydeltään rikasta. Miestä työnnettiin laitaa vasten lähes joka sekunti ja pelikatkon jälkeisiä torikokouksia oli useita.

− Lähtökohtana tiedostimme, että olemme voittaneet aikaisemmat ottelut. Sport oli sitkeä toisessa erässä. Siinä meillä oli useita paikkoja. Raivoisa positiivinen yritys oli päällä, mutta totta kai pelaajat turhautuvat, kun ei paikoista mene, mutta ei ollut tuskaista. Charles Bertrandilta loistava yksilösuoritus ja Hannu Toivosella oli superpäivä. Ei voi mitään. Onnittelut Sportille,  kommentoi HIFK-käskyttäjä Antti Törmänen

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli IFKn täydellistä hallintaa. Sport sortui rikkomaan pariin otteeseen, mikä sai kotijoukkueen pakan sekaisin.

− Yleensä täällä on totuttu siihen, että me hallitsemme ja emme onnistu, mutta kaveri onnistuu omista paikoistaan. IFK oli parempi tänään, mutta näin tällä kertaa, kertoi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen

Ranskalaista taituruutta jääkiekossa

Valtosen käytettyään aikalisänsä Sport sai erän ensimmäisen kunnollisen hyökkäyksen. Bertrand taisteli maanmieheltään laidasta kiekon itselleen ja päätti viedä tilanteen loppuun asti veivaten kauniisti IFK-puolustuksen ja maalivahti Kevin Lankisen kylmiksi.

Loppuerästä kotkapaidat saivat ennennäkemättömän pitkän pyörityksen päälle, jonka lopulta hyödynsi kultakypärä Jarkko Immosen ja Oskari Mannisen loistavista syötöistä.

− Toivonen ja Bertrand onnistuivat erinomaisesti. Tuon kaltaisia yksilösuorituksia me tarvitaan, kehui Valtonen.

− Voitto on aina hyvä. Kova taistelu siitä tulikin, mutta ei varmasti paras ottelu meiltä. Toisessa erässä IFK:n pitkä paine kestettiin ja saimme helpottavan avausmaalin. Toivonen oli jälleen loistava maalilla, analysoi juhlaottelun vetonaula Mikko Pukka

IFK varkain mukaan

Kolmannen erän alkuun Sport rikkoi jälleen ja tämän tilaisuuden vieraat käyttivät hyödykseen. Toivosen menetettyä kiekon maalinkulmalla Juuso Puustinen heitti lusikkapuolelta vanhanaikaisen ja survoi viimeistelynä vierasjoukkueen maalin päähän.

− Mukavaa oli pelata. Olimme hereillä henkisesti ja fyysisesti. Jätkät pelasi edessä loistavasti ja uhrautuivat paljon. Ainokaisessa sattui kiekko vähän pomppimaan väärällä tavalla. Yleisö oli todella hyvin mukana ja näin suurimman osan vedoista, analysoi 97,83:n prosentin varmuudella kiekkoja torjunut Toivonen.

Tasainen vääntö jatkui aina loppusummeriin saakka. Puustinen muuttui joukkueensa antisankariksi otettuaan turhan hyökkäyspään rangaistuksen ja lopulta luisteli suihkuun asti, mutta IFK laittoi alivoimallakin täyden hyökkäyksen päälle.

Viimeiset 22 sekuntia vieraat pelasivat kuudella viittä vastaan, mutta jännittävien vaiheiden jälkeen lukemat pysyivät samana. Näihin tunnelmiin päättyivät Sportin kuuden kotiottelun ja neljän edellisen ottelun putket.