HIFK sinnitteli alun hurmoksellaan voittoon

LIIGA / Raportti
Ramstedt kuului joukkueensa parhaimmistoon.
HIFK:n osuessa avauserässä neljästi kymmenen minuutin sisällä ottelu ennusti kylmää kyytiä helsinkiläisvieraiden käsittelyssä. Sport kuitenkin taisteli itsensä yhden maalin päähän, mutta lukuisista läheltä piti -tilanteista huolimatta HIFK sai napattua mukaansa täyden pistepotin.

HIFK sai salamajohdon, kun Arttu Luttisen laukoma kiekko maalia kohti löysi Teemu Ramstedtin lavan, ja konkarihyökkääjä heitti kiekon komealla pyörähdyksellä ohi voimattoman Mika Järvisen. Ja vain hetkisen kuluttua helsinkiläiset onnistuivat ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Roope Hintz sutaisi Sport-veskarin jalkojen välistä kahden maalin karkumatkan.

− Superalku, hyvä ilme ja hyvä neljän kentän tohina. Pari upeaa maalia saimme alkuun. Jatkettiin hyvää peliä, kunnes tuli ensimmäinen omiin. Ja tottakai se on paha kun toinen tulee heti perään. Kovan hurmoksen jälkeen kuitenkin voitto kotiin, tuumi Antti Törmänen ottelun jälkeen.

HIFK lisäsi Sportin tuskaa avauserän puolivälin tienoilla. Vastahyökkäyksestä Siim Liivik tarjoili paikan Miro-Pekka Saarelaiselle, joka tykitti sydämensä kyllyydestä kiekon kolmannen kerran häkkiin. Lopulta neljäs takaisku riitti Järviselle, kun Tommi Taimi onnistui syöttöpisteen lisäksi maalinteossa, ja aikalisän päätteeksi maalille luisteli Timo Niemi.

− Kaksi edellistä ottelua olen pystynyt tuomaan vahvuuksiani joukkueelle. Rupesimme ensimmäisen erän jälkeen vähän leikkimään, ja kaveri tuli kovaa päälle. Emme päässeet helpolla. Sport on yksi parhaista joukkueista kääntämään peliä, analysoi nostalgisissa fiiliksissä ollut Taimi.

HIFK askeleen edellä - kunnes Sport heräsi horroksesta

Ottelu eteni samalla kaavalla kuin ensimmäisen erän loppuvaiheet; verkkaisesti. Pienet tunteiden purkaukset ja pystypainit toivat hiukan eloa otteluun.

− Ei ihan optimaalinen lähtö. Kasattiin kuitenkin itsemme ja moni jätkä olisi vain pelaillut ottelun loppuun, mutta meidän miehet löivät päät yhteen, eivätkä luovuttaneet. Nostan siitä hattua, Tomek Valtonen kehui suojattejaan.

Lopulta Sport sai kavennuksen, kun Tuomas Vänttisen kiskaisu ohitti Kevin Lankisen. Heti seuraavassa vaihdossa Lassi Kokkala ehti ensimmäisenä HIFK-veskarin torjumaan irtokiekkoon. Kotkapaidat puolittivat takaa-ajoasemansa vain 26 sekunnissa.

Vauhti palasi otteluun ja lopuksi molemmin puolin nähtiin vaarallisia tilanteita. Sportinkin ylivoima tuotti tulosta, kun Kokkala yllätti Lankisen toistamiseen.

Katastrofialusta jännitysnäytelmäksi

Sport osoitti loppuminuuteilla jälleen periksiantamattomuutensa ja uutteran painostuksen potentiaalit. HIFK onnistui lopulta pitämään yhden maalin johdon loppuun asti, vaikka peliväline kävi jo maaliviivan tuntumassa ja putket kilahtivat pariin otteeseen.

− Ei kukaan halua aloittaa ottelua tuolla tavalla. Ensimmäisen erän jälkeen yritimme vain kasata itsemme ja keskittyä seuraavaan vaihtoon, kertoi ottelussa hyvin esiintynyt Mike Brennan.

Sport-hyökkääjä Ville Leskinen palasi pitkältä loukkaantumiselta takaisin kaukaloon, ja sai pistetilinsäkin ensi kättelyssä auki alustamalla Vänttisen maalin.

− Tuntui todella hyvältä. Tottakai ensimmäinen erä harmittaa, mutta oma suoritukseni tuntui hyvältä koko ajan. Lähelle päästiin tasoitusta, mutta ei riittänyt, kommentoi Leskinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo